رفتن به محتوای اصلی

مبطلات روزه را در زمان حضور در فضای مجازی فراموش نکنیم

تاریخ انتشار:
یادمان باشد، خدایی که در فضای حقیقی ناظر براعمالمان است و برای تک تک رفتار هایمان در ماه مبارک رمضان، پاداش می‌ نویسد، در فضای مجازی هم ناظر بر اعمالمان است.
رمضان در قرآن

به گزارش بلاغ به نقل از ایکنا، ماه رمضان که فرا می‌ رسد، همه مردم به صورت خودجوش با درک این ماه پر فضیلت، تمام تلاش خود را می‌ کنند تا بهترین میهمان برای خداوند باشند. تا آن جا که بتوانند به هم‌ نوع خود کمک می‌ کنند و بر این تلاش هستند تا کار های نیک را پشت سر هم درو کنند و از اجرهای معنوی بهره‌ مند شوند. اما تا کنون به این موضوع اندیشیده‌ ایم که آیا در فضای‌ مجازی هم به فکر خشنودی خدا و مراقب از جسم و روح‌ مان در این ماه مبارک هستیم؟

امروزه مردم بیشترین اوقات خود را در فضای مجازی به سر می‌ برند و بیشترین مراجعه‌ کنندگان نوجوانان و جوانان هستند. از آن جا که ماه مبارک رمضان امسال با تعطیلات تابستانی عجین شده است، نوجوانان و جوانان برای پرکردن اوقات فراغت‌ تابستانی‌ شان در فضای مجازی سیر می‌ کنند.

فضای مجازی واقعی‌ ترین فضایی است که هنوز آن را باور نکرده‌ ایم و شاید در فضای حقیقی در انجام بسیاری از رفتار ها در ماه مبارک رمضان تردید داشته باشیم اما در فضای مجازی به راحتی آن را انجام می‌ دهیم.

لایک کردن عکس‌ های نامحرم، انتقال اخبار که از صحت و سقم آن بی‌ خبریم، شایعه‌ پراکنی، افترا به مقامات و مسئولان، انتشار عکس‌ های نامناسب از جمله رفتار هایی است که اگر در فضای حقیقی بودیم و به ویژه در ماه مبارک رمضان، نسبت به انجام آن تردید داشتیم.

شاید در فضای حقیقی زمانی که روزه هستیم، در برخورد با نامحرم سعی می‌ کنیم مبادی آداب را رعایت کنیم و حالا چه می‌ شود که در فضای مجازی، همه این آداب را فراموش می‌ کنیم؟

خدای فضای حقیقی و مجازی یکی است و همانگونه که در فضای حقیقی ناظر بر اعما‌لمان است، در فضای مجازی هم بر فعالیت‌ هایمان نظارت می‌ کند و بر تک تک رفتار های نیکمان پاداشی عنایت می‌ کند.

اگر در ماه مبارک رمضان با روزه‌ داری به میهمانی خدا می‌ رویم سعی کنیم در همان فضای مجازی هم میهمان خوبی برای خداوند متعال باشیم و مراقب رفتارهایمان باشیم. با اشتراک گذاشتن عکس و مطلبی اجر روزه‌ مان را پایین نیاوریم. گاها ممکن است برخی از رفتارهایمان در فضای مجازی منجر به باطل شدن روزه‌ مان می‌ شود و حتی خودمان هم خبر از این موضوع نداریم.

باطل کردن روزه تنها آشامیدن و خوردن نیست بلکه دروغ گفتن، دروغ بستن به خدا و پیغمبر، نشر اکاذیب، شایعه‌ پراکنی، نگاه به عکس نامحرم، وارد شدن به حریم خصوصی افراد بدون اجازه و بسیاری از مسائل در فضای مجازی سبب می‌ شود که روزه کاربر باطل شود.

همچنین با انجام بسیاری از رفتارهای‌ مان در فضای مجازی می‌ توانیم بر ثواب روزه‌ مان بیفزاییم. انتشار آیات و روایات‌ مختلف، تفاسیر قرآنی از علما، اشتراک عکس‌ ها و مطالب تأثیرگذار از جمله مصادیق این امر است.

با این تفاسیر بیاییم فضای مجازی را جدا از فضای حقیقی ندانیم و همه مصادیقی که در فضای حقیقی در ماه مبارک رمضان رعایت می‌ کنیم همان را هم حواس‌ مان در فضای مجازی باشد.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.