مهمترین عامل پویایی مسجد، اقامه پنج نوبت نماز یومیه به جماعت است
به گزارش بلاغ حجت الاسلام محسن غرویان، عضو هیات علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه در گفت وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه مسجد در زمان صدر اسلام مرکزی بود که همواره در آن به روی مردم گشوده بود، اظهار کرد: اینگونه نبوده است که صرفا مردم بیایند و نماز بخوانند و سریع مسجد را ترک کنند چراکه در وهله اول فعالیت های مسجد مانند جامعه امروز نبود و مردم خطابه و منبر را به عنوان جزو جداناشدنی از فعالیت های مسجد و حضورشان در مسجد تلقی می کردند.
وی ادامه داد: برقرار بودن تمامی برنامه های مسجد همچنین بهره گیری از ظرفیت ها سبب می شد تا آن زمان و البته در بخش قابل توجهی از ادوار تاریخی مساجد نقش کلیدی را در جامعه اسلامی داشته باشند، به هرحال یکی از اساسی ترین مسایل در پویایی یک مسجد آن است که نماز در هر سه نوبت در آن اقامه شود، در گذشته این نبود که دو نوبت نماز جماعت باشد و یک نوبت فرادا اقامه شود، هر سه نوبت نماز یومیه به جماعت اقامه می شد.
عضو هیات علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه تصریح کرد: امروز نیز روال باید به گونه ای باشد که هر سه نوبت نماز در مساجد به جماعت اقامه شود، متاسفانه در برخی مساجد نماز صبح فرادی است و این در حالی است که مهمترین عامل پویایی مسجد همین سه نوبت اقامه شدن جماعت نماز است، نماز صبح اهمیت بالایی دارد از این جهت که فرد صبح زود بر می خیزد و به مسجد می آید و در واقع برکت روز را با اقامه جماعت نماز صبح بر خود دوچندان می کند.
حجت الاسلام غرویان افزود: به نظر می رسد متولیان امور مساجد همچنین سایر نهادهای فعال در امر نماز باید با برنامه های دقیق همچنین تامین اعتبار کافی برای مساجد در این حوزه گام بردارند. بسیاری از مساجد امکانات اولیه را ندارند و به مشقت اداره می شوند، نبود خادم برای مسجد، کمبود بودجه و نبود سرویس بهداشتی مناسب از جمله مواردی است که روند فعالیت های مسجد را به شدت کند می کند.
وی گفت: وقتی چنین مشکلاتی وجود داشته باشد این امکان وجود دارد که در برخی مساجد نماز تنها در دو نوبت به جماعت اقامه شود و شرایط برای حضور جمعیت وجود ندارد، بنابراین باید نسبت به این مسئله چاره اندیشی مناسبی صورت پذیرد.
افزودن دیدگاه جدید