وضعیت وخیم منابع آب در کشور /ضرورت تجدیدنظر در رفتار و ابزار مصرف

به گزارش خبرنگار بلاغ، مهندس عبدالحمید توکلی بینا در جمع مبلغان و بشیران جوان اعزامی به مناطق مختلف کشور در ایام نوروز 94 با بیان اینکه وضعیت آب وخیم است، گفت: باید بدون نگاه سیاسی و اقتصادی این واقعیت را بپذیریم که با وضعیت بحرانی منابع آب روبهرو هستیم.
وی با اشاره به آیات قرآن، از آب به عنوان نشانهای از نشانههای رحمت خدا یاد کرد و با بیان اینکه حیات همه موجودات با آب آغاز و تداوم مییابد، خاطرنشان کرد: امروز با وخیم شدن وضعیت منابع آبی هم حیات مادی و هم حیات معنوی انسانها با مخاطره روبهرو شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم محدودیت منابع آب شرب در جهان را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: تنها 2.5 درصد آبهای روی زمین شیرین است که از این میزان نیز تنها نیم درصد آن برای انسانها قابل دسترسی است.
وی متوسط سرانه بارش باران را در دنیا 850 میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان در کشور ما 250 میلیمتر و در قم حدود 150 میلیمتر است.
توکلیبینا با اشاره به کاهش شدید منابع آبی و روان آبها در کشور طی 20 سال گذشته اظهار کرد: امسال در قم شاهد کاهش 90 درصدی روان آبها و 32 درصدی بارش باران بودیم و این مسئله وضعیت بحرانی منابع آب را بیشتر نمایان میکند.
وی اصلیترین مسئله در کشور را آب اعلام کرد و با بیان اینکه وزارت نیرو کار مشقت باری برای تأمین آب پیش رو دارد، تأکید کرد: وخامت آب در کشور به حدی است که در طول یک و نیم سال گذشته 11 جلسه شورای عالی آب با حضور رئیس جمهور و یا معاون اول وی برگزار شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه در دنیا تنها از 40 درصد منابع آب استفاده میشود، افزود: این در حالی است که در ایران با وجود اینکه با کمبود آب مواجه هستیم این میزان بین 80 تا 85 درصد است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود منابع تأمین آب در کشور، ضرورت تجدید نظر اساسی و جدی در رفتار و ابزار مصرف را خواستار شد و اظهار کرد: ما باید با استفاده صحیح از نعمتهای الهی، تشکر عملی از نعمات را به جای بیاوریم.
توکلیبینا در پایان از مبلغان خواست در ایام تبلیغی کمبود منابع تأمین و وضعیت وخیم آب را برای مردم تشریح و مردم را به استفاده صحیح از این نعمت الهی و پرهیز از اسراف دعوت کنند.
افزودن دیدگاه جدید