رفتن به محتوای اصلی
حجت الاسلام و المسلمین هادی بیان کرد:

«خشم» یکی از پرحادثه ترین هیجان ها است

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام هادی در ششمین جلسه از سلسله کارگاه‌های مهارت‌های زندگی اظهار داشت: پرخاشگری و خشم ممکن است زمینه آرامش موقت را فراهم کند اما در طولانی مدت نه تنها عامل آرامش نبوده بلکه موجب ایجاد یک پرخاشگری در حجم وسیع تر نیز می گردد.
حجت الاسلام و المسلمین هادی

به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام مهدی هادی کارشناس و مشاور در امور مسائل خانواده در ششمین جلسه از سلسله کارگاه‌های مهارت‌های زندگی که به همت مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در سالن همایش های غدیر برگزار گردید در خصوص موضوع «مهارت کنترل خشم» مطالبی را بیان کرد.

حجت الاسلام هادی اظهار داشت: تجربه به وضوح و مکرر نشان داده است که گاهی اوقات تسط چند ثانیه بر خشم می تواند از یک قتل غیر عمدی و حوادث ناگوار دیگر جلوگیری نماید. البته کنترل خشم نیاز به مهارت داشته و زمانی می توانیم بر خشم خود لگام بزنیم که از قبل در صدد اصلاح رفتار خود باشیم. به عبارت دیگر در لحظه خیلی سخت می شود بدون تجربه و تمرین قبلی بر خشم خود فائق بیائیم.

این کارشناس خانواده به موضوع «هیجان» اشاره کرد و افزود: هیجان آن حالتی است که با کلماتی مانند عواطف و احساسات توضیح داده شده و به دو دسته هیجان اصلی و فرعی تقسیم می شود. آن دسته از هیجان هایی که به تنهایی قابل دیدن است مانند (ترس، خشم، تعصب، تنفر، غم و شادی) هیجان اصلی و دسته دیگر که با ترکیب این هیجانات تشکیل شده هیجان فرعی مانند کینه که متشکل از خشم و تنفر است نامیده می شود.

حجت الاسلام هادی تصریح کرد: پژوهش ها نشان داده است از مثلث شناخت، هیجان و رفتار، تغییر دادن ضلع هیجان بسیار امری سخت می باشد. «خشم» یکی از پرحادثه ترین هیجان ها است، پرخاشگری و خشم ممکن است زمینه آرامش موقت را فراهم کند اما در طولانی مدت نه تنها عامل آرامش نبوده بلکه موجب ایجاد یک پرخاشگری در حجم وسیع تر نیز می گردد.

این متخصص روانشناس خاطر نشان کرد: از عوامل تولید خشم می توان به «عدم تعادل در جسم»، «یادگیری مشاهده ای»، «احساس ناکامی» اشاره نمود. توجه به سه عامل «تغییر در وضعیت جسمانی»، «شناسایی نیازهای خود و دیگران و پاسخ دهی به آن نیاز ها» و «عاقبت سنجی» نقش بسزایی در کنترل خشم دارد.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.