خانواده نقطه اصلی تحول در اجتماع
به گزارش خبرنگار بلاغ، مراسم اختتامیه دوره پیشگیری از خودکشی شهرستان ایذه با حضور معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، رئیس مرکز آموزش های کاربردی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی شعبه خوزستان، امام جمعه و مدیران این شهرستان برگزار شد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان داشت: خانواده یکی از مقوله هایی است که دشمن روی آن بسیار سرمایه گذاری کرده و در تلاش است که با هر روشی، نظام خانواده را به فروپاشی بکشاند، زیرا می داند خانواده نقطه اصلی تحول در اجتماع است.
وی در ادامه افزود: وقتی با نگاه تمدنی به خانواده نگاهی داشته باشیم مشاهده می کنیم که این نهاد مقدس برجسته ترین نظام در تحول جامعه است و بر اساس روایات، محبوبترین و عزیزترین بنا نزد خداوند، بنای خانواده است و مطالبه ما در این زمینه باید مطالبه تمدنی و تحولی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین روستا آزاد بیان داشت: طبق آموزه های قرآنی «وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِنْ أَهْلِهَا» استحکام بخشی به بنیان خانواده یک وظیفه عمومی می باشد. البته وفاق از جانب خداست و باید با اخلاص از او بخواهیم که ما را در زمینه تحکیم نظام خانواده موفق بدارد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد: اگر در تمام کنش های فرهنگی و اجتماعی خود، خدا محور باشیم و بدانیم همه چیز از جانب اوست، آن گاه است که توفیق الهی نصیب ما شده و می توانیم در فعالیت های خود موفق شویم زیرا دلها دست خداست و اثر بخشی و اثر پذیری جانها نیز در دست اوست.
وی با اشاره به آیه «وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ ۖ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِدًا» بیان داشت: در فعالیت های تبلیغی نباید فقط بر توان، دانش و مهارت ها متکی بود، باید توجه داشت که رسیدن به نتیجه موفق و مورد نظر تنها با خواست و اراده خداوند متعال امکان پذیر است.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد اظهار داشت: ما در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مقابله با این مقوله دنبال اثر بخشی بوده و دنبال صرف ارائه اطلاعات و داده ها نیستیم. توجه به سوالاتی همچون اینکه چرا اثر کارهای ما کم است و چرا همه جامعه مخاطب ما نمی شوند و چرا نمی توانیم با همه اقشار جامعه به درستی ارتباط برقرار کنیم؟ می تواند ما را در جهت دهی فعالیت ها کمک نماید.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به آیه «وَمِنْهُمُ الَّذِينَ يُؤْذُونَ النَّبِيَّ وَيَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ ۚ قُلْ أُذُنُ خَيْرٍ لَكُمْ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَيُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِينَ وَرَحْمَةٌ لِلَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ» بیان داشت: برای درک و فهم مخاطب باید در گام اول پذیرا و شنونده حرف های او باشیم، کسی که مهارت خوب شنیدن را داشته باشد به طور معمول قدرت حل مسائل را نیز خواهد داشت.
وی با بیان حدیثی از امیرالمومنین علیه السلام مبنی بر اینکه «مَن كَرُمَت علَيهِ نَفسُهُ هانَت علَيهِ شَهوَتُه» ابراز داشت: به دنبال این باشیم که «کرامت نفس» را به جامعه و خانواده ها هدیه دهیم، زیرا جامعه و افرادی که کرامت نفس داشته باشند، تبعیت از شهوات برای آنان اهانت آمیز خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد گفت: طبق آیه «وَهُوَ ٱلَّذِي يَتَوَفَّاكُم بالَّيلِ وَيَعلَمُ مَا جَرَحتُم بالنَّهَارِ ثُمَّ يَبعَثُكُم فِيهِ لِيُقضَی أَجَل مُّسَمّی» هر انسانی در هر روز یکبار برانگیخته و مبعوث می شود و مانند فرستاده ای از جانب خدا ماموریت می یابد تا رسالت انسانی و الهی خود را انجام دهد. ما نیز باید به رسالت هایی که بر عهده ما است توجه و به آن جامه عمل بپوشانیم.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سید میثم موسوی امام جمعه ایذه ضمن خیر مقدم، از تلاش های دفتر تبلیغات اسلامی در برپایی دوره های مختلف و اعزام مبلغ و گروه های تبلیغی به این شهرستان قدردانی کرد و در ادامه مطالب خود به بیان ظرفیت های این شهر پرداخت.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین دبیری فرد رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان در ادامه این جلسه سه رکن اساسی در موفقیت عملکرد در تبلیغ را «علاقه»، «کسب توانمندی و مهارت های لازم و به روز رسانی آنها» و «حضور فعال در اجتماع» برشمرد و بر آمادگی دفتر تبلیغات اسلامی خوزستان بر موضوع برگزاری دوره های مختلف مورد نیاز این شهرستان تاکید کرد.
گفتنی است در پایان این همایش، ضمن اهدای گواهی پایان دوره مقابله با مساله خودکشی به افراد شرکت کننده در این دوره، از خدمات علمی، فرهنگی و تبلیغی خانم شیخ زاده مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها شهرستان ایذه تقدیر شد.
افزودن دیدگاه جدید