منطق قرآن توجه به نتیجه در عین تاکید به تکلیف گرایی است
به گزارش خبرنگار بلاغ، نشست مبلغان طرح مرابطون و دانش پژوهان خواهر دوره های پیشگیری از آسیب های اجتماعی با حضور حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در اهواز برگزار شد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در این نشست با بیان پرسشی مبنی بر ارتباط تکلیف گرایی و نتیجه محوری اظهار داشت: باید بین تکلیف گرایی و نتیجه محوری یک نگاه متعادل و منتظم داشته باشیم. زیرا منطق قرآن توجه به نتیجه در عین توجه به تکلیف است.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد ادامه داد: قرآن کریم در آیه 14 سوره طه می فرماید: «أَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي» یعنی تکلیف معین و نتیجه نیز بیان شده است، لذا اگر مبلغی با فعالیت خود در منطقه، تحول و اثری ایجاد نکرد اصل تکلیف او هم مورد سوال خواهد بود. ما باید با رویکرد حل مساله وارد میدان تبلیغ شویم، مسائل منطقه خود را ببینیم اولویت بندی کرده و با نظارت و ارزیابی بازخوردگیری نمائیم.
وی با اشاره به آیه 139 سوره آل عمران «وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ» اظهار داشت: آیه می فرماید که یکی از نشانه های ایمان این است که ما نباید سست و غمگین شده بلکه باید همواره امیدوار و مجاهدانه به فعالیت های خود ادامه دهیم. اگر سستی و ناراحتی به ما روی آورد باید در ایمان خود بازنگری نمائیم.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: وقتی به زندگانی پیامبر اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام نگاه کنیم در می یابیم که سراسر زندگانی آنان امیدواری و تلاش بود. در جریان جنگ خندق که وضعیت بسیار خاصی برای مسلمانان ایجاد شده و عملاً اساس اسلام در خطر افتاده بود در همان زمان نیز پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم خبر از فرو پاشیدن امپراطوری ها خبر می داد، این بیانات نشان از امیدواری و تلاش ایشان در اثر توکل به قدرت لایزال الهی بود.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد اظهار داشت: حضرت امام خمینی (ره) نیز با تاسی به این سیره گرانسنگ اتکا بر قرآن و درمان مشکلات توسط آن، در روزگاری که استکبار جهانی در اوج قدرت بود فرمودند: «امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند» و «اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد»، اما این قدرت بیان از کجا نشأت می گیرد؟ به طور قطع اقتدار ایشان از عنصر ایمان و توجه خالص به قدرت الهی بود.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: اکنون بعد از گذشت 45 سال از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران، پیام و حمایت از جبهه مقاومت و فلسطین که جدی ترین شعار انقلاب بوده، از دانشگاه های مهم امریکا که اساسا برای توجیه رهبری و سیادت امریکا در جهان تاسیس شده اند شنیده می شود. دانشجویان و اساتید دانشگاه کلمبیای امریکا در حمایت از فلسطین وارد میدان شده و ما صدای ضد امریکایی را از دل این مراکز می شنویم، این همان وعده و سخن امام راحل است که در ابتدای انقلاب بدان اشاره کرده بودند.
افزودن دیدگاه جدید