رفتن به محتوای اصلی
آیت الله نظری منفرد اظهار داشت:

تبلیغ چهره به چهره اثربخش ترین روش تبلیغی است

تاریخ انتشار:
آیت الله نظری منفرد در در گردهمایی مبلغان مهاجر افغانستان اظهار داشت: وسایل تبلیغی امروزه بسیار متنوع شده‌اند، از نوشتاری تا نمایش فیلم، اما تبلیغ چهره به چهره اثر بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارد و باید به این نکته توجه کرد.
آیت الله نظری منفرد

به گزارش خبرنگار بلاغ، آیت الله علی نظری منفرد، صبح دوشنبه 13 اسفندماه 1403 در هشتمین گردهمایی بزرگ مبلغان مهاجر افغانستان که به مناسبت  اعزام تبلیغی ماه مبارک رمضان در سالن همایش های غدیر برگزار شد، با اشاره به مسئولیت مهم تبلیغ در این برهه از زمان، اظهار داشت: تبلیغ یک امر مهم است که با دیگر امور فرق دارد. به استناد به آیه شریفه «الذین یبالغون رسالات»، اگر مبلغ وظیفه خود را درست انجام دهد، مباشرتاً حسیب و حسابرسی او خدای متعال است.

وی افزود: ما مبلغین باید چگونه باشیم، چگونه مسائل را ارائه کنیم و چه چیزهایی را باید ارائه دهیم. همچنین باید توجه داشته باشیم که چه اموری لازم است در خود داشته باشیم تا هدایت صحیحی انجام دهیم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با استناد به فرمایش امام صادق علیه السلام، بیان کرد: امام صادق علیه السلام می‌فرماید: «أحسِنُوا النَّظَرَ فيما لا يَسَعُكُم جَهلُهُ و انصَحُوا لأنفسِكُم». ما مبلغین باید از ارائه مطالبی که اجازه دانستن آنها به ما داده نشده، پرهیز کنیم.

آیت الله نظری منفرد با تأکید بر ضرورت تلاش در شناخت علومی که مربوط به حوزه مسئولیت مبلغین است، اظهار داشت: مبلغ باید در زمینه علومی که نمی‌تواند به تمام آنها احاطه داشته باشد، پر تلاش باشد تا حداقل بخشی از آن را فرابگیرد. مبلغین باید در آغاز تبلیغ، سرمایه تبلیغی خود را که شامل قرآن، احادیث و سیره معصومین علیهم السلام است، مطالعه و آماده نمایند.

وی افزود: سرمایه اصلی مبلغین، حفظ آیاتی است که به مسئله تبلیغ، اصول عقاید، توحید، معاد، نبوت و مسائل اخلاقی مربوط می‌شود. آیات اخلاقی قرآن کریم، همچون آیات آخر سوره مبارکه فرقان، آیات سوره مبارکه حجرات، آیات سوره مبارکه لقمان و بخشی از آیات سوره مبارکه اسرا، باید به عنوان سرمایه‌ای برای مبلغین مورد توجه قرار گیرد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با استناد به آیه ۱۰۶ سوره مبارکه یوسف، بیان کرد: خدای متعال به پیامبر می‌فرماید: «قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي». مبلغین باید خود به باور لازم رسیده و عقاید خود را تحکیم کنند تا کلامشان تأثیرگذار باشد.

آیت الله نظری منفرد با اشاره به اهمیت تبلیغ در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: وسایل تبلیغی امروزه بسیار متنوع شده‌اند، از نوشتاری تا نمایش فیلم، اما تبلیغ چهره به چهره اثر بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارد و باید به این نکته توجه کرد.

وی افزود: مبلغین باید خدا باور باشند و ارکان دین را بشناسند، خصوصاً در دنیای امروزی که پر از شبهات است. شناخت و پاسخگویی به سوالات دینی از اهمیت بالایی برخوردار است و کتاب‌های خداشناسی موجود می‌توانند به مبلغین کمک کنند.

آیت الله نظری منفرد تأکید کرد: مبلغین باید روانشناس باشند و نیازهای مخاطبان را بشناسند. همچنین باید دردهای جامعه را تشخیص داده و مرهمی برای آن باشند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت اخلاص در فعالیت های تبلیغی، گفت: در حدیث آمده است که اگر کلام از دل برآید، در دل نشیند، مبلغین باید خود، اخلاص لازم را داشته باشند تا کلامشان تاثیرگذار باشد.

آیت الله نظری منفرد به اهمیت آمادگی و برنامه‌ریزی برای فعالیت های تبلیغی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از رمزهای موفقیت یک مبلغ ایده‌آل و شایسته، داشتن سرمایه تبلیغی مناسب است. به استناد به آیه ۱۰۵ سوره مبارکه نساء، خدای متعال می‌فرماید: «إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ». پیامبر باید سرمایه‌ای داشته باشد تا بتواند میان مردم داوری کند.

وی افزود: مبلغین باید با آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع) آشنا باشند و در محدوده حوزه کاری خود عمل کنند. قبل از رفتن به منبر، انسان باید به دقت فکر کند که از کجا شروع کند و چه چیزی را ابتدا مطرح نماید. استفاده از الفاظ مبهم و غیرقابل درک برای مخاطب باید پرهیز شود و اگر استفاده می‌شود، باید توضیح داده شود.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم تأکید کرد: کلام مبلغین باید برای مخاطب روشن و قابل فهم باشد. وقتی مستمع بعد از سخنرانی بلند می‌شود، باید بفهمد که چه چیزی دریافت کرده است.

 

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.