رفتن به محتوای اصلی
حجت‌الاسلام‌والمسلمين حبيبی؛

مبلغان باید روش های مناسب برای آموزش قرآن را به کار ببرند

تاریخ انتشار:
حجت‌الاسلام‌والمسلمين حبيبی بیان کرد: مبلغان باید اصول صحت قرائت نماز و قرآن را بدانند و به دیگران آموزش دهند. معلمی یک هنر و فن است و باید محتوای درس مشخص باشد تا تمام فعالیت‌های معلم در چارچوب هدف و محتوای درس باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين حبيبی

به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام والمسلمین علی حبیبی از اساتید آموزش قرآن، صبح دوشنبه 13 اسفندماه 1403 در هشتمین گردهمایی بزرگ مبلغان مهاجر افغانستان که به مناسبت  اعزام تبلیغی ماه مبارک رمضان در سالن همایش های غدیر برگزار شد، بیان کرد: وظیفه ما آموزش و تعلیم معارف اسلام و تبلیغ دین است. حداقل انتظاری که جامعه از طلاب علوم دینی دارد، این است که قرائت نماز صحیح باشد. باید قرائت صحیح نماز و قرآن را به مردم آموزش دهیم تا از این راه، جامعه بهره‌مند شود.

این مدرس حوزه و استاد قرآن با اشاره به اهمیت صحت شرعی در قرائت قرآن و نماز، اظهار داشت: بدعت‌های حرامی توسط برخی قاریان و موذنین به وجود آمده که هیچ فایده‌ای ندارد. قرائت قرآن باید مطابق با سنت پیامبر گرامی اسلام باشد.

وی افزود: مبلغان باید اصول صحت قرائت نماز و قرآن را بدانند و به دیگران آموزش دهند. معلمی یک هنر و فن است و باید محتوای درس مشخص باشد تا تمام فعالیت‌های معلم در چارچوب هدف و محتوای درس باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين حبيبی تأکید کرد: معلم باید روان مخاطب را بشناسد و روش‌های مناسب برای آموزش را به کار ببرد. همچنین باید محتوای درس را مشخص کند و به زبان مخاطبان، چه خردسال و چه بزرگسال، صحبت کند. هدف از آموزش قرائت قرآن این است که قرآن را با شیوه‌ای بخوانیم که پیامبر گرامی اسلام می‌خواندند.

این مدرس حوزه و استاد قرآن  افزود: قرائت قرآن در صدر اسلام شفاهی و سینه به سینه بود و ابزار نگارش در اختیار نبود. قرآن به تدریج نازل شد و خط عرب مراحل ابتدایی خود را طی کرد. با گسترش اسلام، نهضت سوادآموزی به برکت جهاد و کوشش پیامبر گرامی اسلام و صحابه و تابعین فراگیر شد.

وی با اشاره به ضرورت آشنایی با چهار دانش برای قرائت صحیح قرآن، اظهار داشت: برای صحیح خوانی قرآن باید با چهار دانش آشنا شویم: قرائت، رسم‌الخط، تجوید و وقف و ابتدا. قرائت صحیح قرآن باید مطابق با سنت پیامبر گرامی اسلام باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين حبيبی افزود: تفاوت‌های موجود در قرائات نباید باعث سردرگمی شود و باید به قرائتی که پیامبر اسلام اجازه داده‌اند، اعتماد کنیم. قرائات موجود نشان‌دهنده این است که این قرائات در زمان پیامبر وجود داشته‌اند.

این مدرس حوزه و استاد قرآن با تأکید بر اهمیت آموزش صحیح قرائت قرآن، بیان کرد: مبلغین باید در روز اول کلاس‌های خود مشخص کنند که چه چیزی را آموزش می‌دهند. روش‌های مختلف قرائت، نگارش و علامت‌گذاری و همچنین مخارج حروف باید به درستی آموزش داده شود.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.