اعتماد به نفس یک فن مهم در خطابه است
به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام و المسلمین علی نظری منفرد استاد درس خارج حوزه در دهمین جلسه دوره آموزشی انتقال تجارب تبلیغی که چهارشنبه گذشته در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد، با اشاره به کمبود مبلغان طراز اول در جامعه گفت: خلاء مهمی که در عرصه تبلیغی جامعه مشاهده می شود این است که به میزان رشد متوسط در جامعه، خطیب و مبلغ طراز اول نداریم که این نقص باید با همت شما مبلغان بر طرف شود.
تسلط به فن خطابه و اجرای آن در چارچوب صحیح
استاد درس خارج حوزه در خصوص تسلط مبلغان به فن خطابه اظهار داشت: یک خطیب باید به فنون خطابه و چارچوب آن تسلط کامل داشته باشد و نیز آن را به بهترین نحو ارائه دهد چراکه وظیفه سخنران رفع عطش از مستمعین است و مردم باید در پایان جلسه سیراب شده باشند.
اعتماد به نفس و شجاعت فن مهم خطابه
وی در ادامه به بیان نکاتی در خصوص آیه 39 سوره مبارکه احزاب پرداخت و افزود: وظیفه مبلغ پیام رسانی است که خداوند متعال در آیه "الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه ولا یخشون احدا الا الله" به آن اشاره کرده است؛ اما نکته مهم این آیه این است که خطیب باید شجاعت داشته باشد و خدا ترس باشد نه مردم ترس، چراکه مدیریت جلسه در دستان خطیب است و نباید هراس در دل خود راه دهد که این امر نیاز به تمرین دارد.
چه کنیم هراس در دل رسوخ نکند؟
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد با اشاره به آیه "الا ان اولیاء الله لا خوف علیهم ولا هم یحزنون" گفت: دوستان و یاران خدا هیچ گاه در دل هراسی ندارند و این نشان از پاکی آنهاست؛ همیشه با خلوص کامل و نیز با طهارت و وضو به خطابه و مجلس وعظ بروید.
وی ادامه داد: یکی از دلایل مهم در ایجاد اضطراب عدم اطلاعات و علم لازم در سخنرانی است و مبلغ باید همیشه با مطالعه کامل و اطلاعات دقیق باشد و همواره چند سخنرانی آماده داشته باشد.
تقلید در آغاز راه
این استاد حوزه در پایان در خصوص الگو برداری در خطابه اظهار داشت: در آغاز تبلیغ، تقلید از دیگران هیچ عیبی ندارد؛ برای الگو برداری صحیح و درست علاوه استماع سخنرانی الگوی مورد نظرتان، پای سخنرانی آن خطیب بنشینید تا از نزدیک با چگونگی فن خطابه او آشنا شوید؛ البته بعد از به راه افتادن در خطابه باید تقلید کنار گذاشته شود و مبلغ به سمت نوآوری و استقلال در این عرصه گام بردارد.
افزودن دیدگاه جدید