حیات جامعه به حفظ یاد و نام شهدا است/ رسانه های کشور به رسالت خود عمل کنند
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام و المسلمین حسین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه قم در یادواره 126 شهید مدرسه علمیه امام محمد باقر(علیه السلام) که در این مدرسه علمیه برگزار شد، خاطرنشان کرد: شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه نقل کرده است که شخصی در حضور پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) دعایی می کرد که «من نمی گویم چه چیزی از تو می خواهم، بهترین چیزی که از تو خواسته شده، به من بده. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) پس از شنیدن این دعا فرمودند متوجه حاجت خود شدی که آن فرد گفت من به خدا واگذار کردم. پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود اگر دعایت مستجاب شود، خون تو در راه خدا بر زمین ریخته خواهد شد؛ یعنی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) بهترین حاجتی را که خلق خدا از اول عالم خواسته اند، شهادت است.
کارشناس رسانه ملی با بیان روایتی از مقام شهدا اظهار داشت: اصحاب پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) از آن حضرت پرسیدند چرا از شهدا سؤالات شب اول قبر پرسیده نمی شود که پیامبر(ص) فرمود شهید سؤالات خود را زیر برق شمشیر دشمن جواب داده است.
عظمت و مقام شهدا در روایات نقل شده است
وی افزود: روایات بسیاری در باب عظمت و مقام شهدا نقل شده است؛ باید یاد شهدا را در زندگی خود بسیار زنده کنیم.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه بایستی بیش از پیش یاد شهدا را در جامعه زنده کرد، ابراز داشت: امروز فضای ممکلت ما فضای شهدا و یاد آن ها نیست و باید بیش از این ها یاد شهدا شود؛ به خصوص برای نسل دوم و سوم انقلاب که انقلاب و حوادث آن را ندیده اند نقل شود.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی گفت: فرزند شهید شیرودی می گفت چطور انتظار دارید که من خاطره ای از پدرم نقل کنم، در صورتی که در روز شهادت پدرم 17 روزه بودم، اما خاطراتی را از مادرم شنیده ام.
بایستی سبک زندگی شهدا برای مردم بیان شود
کارشناس رسانه ملی با بیان این که باید روش زندگی و بندگی شهدا برای مردم نقل شود، خاطرنشان کرد: باید راویان دفاع مقدس، ارزش هایی که شهدا به خاطر آن ها شهید شده اند را نقل کنند؛ بایستی عبودیت و بندگی، پرداختن به نماز شب، دعا و ذکر شهدا برای مردم بیان شود.
وی افزود: حضرت آیت الله جوادی آملی می فرمودند میدان های نبرد و جبهه را شعار «ای لشکر صاحب زمان» اداره کرد و نگه داشت.
ضرورت پرداختن بیشتر رسانه و جامعه به دفاع مقدس و شهدا
استاد حوزه علمیه قم پس از بیان خاطره ای از دفاع مقدس، اظهار داشت: باید خود را نقد کنیم که چه مقدار جامعه ما از یاد شهدا بهره مند است و از شهدا یاد می کند؛ در عملیات والفجر مقدماتی رزمنده ای را اتاق عمل می بردند که در همان حال گفت که اگر قرار است چند عمل بر روی من انجام شود، تکلیف نماز من چه می شود؟ آیا امروز در فضای جامعه خود این طور هستیم؟ امروز چه مقدار رسانه و جامعه ما به دفاع مقدس و نبرد رزمندگان ما می پردازد؟
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی تصریح کرد: اگر جامعه ای فراموش کند افرادی را که در مظلومیت جامعه را حفظ کردند، در حقیقت حیات خود را از دست داده است.
سنت الهی تغییر پذیر نیست
کارشناس رسانه ملی یادآور شد: سنت الهی تغییر پذیر نیست؛ وقتی حضرت علی(علیه السلام) دوران جنگ هایی که در صدر اسلام اتفاق می افتاد را ترسیم می کردند، می فرمودند گاهی ما پیروز و گاهی دشمن پیروز می شد؛ آن حضرت در یکی از فرازهای نهج البلاغه می فرمایند وقتی خدا صداقت ما را دید و صادقانه به میدان آمدیم، ما را پیروز و دشمن ما را نابود کرد؛ از این روایت این طور استفاده می شود که شرط نصرت و یاری الهی و پیروزی جامعه در صداقت است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: حوزه امروز، حوزه ای است که روزی شهید مطهری را تحویل جامعه داده است؛ عمر با برکت شهید مطهری بیش از 80 عنوان کتاب از آن شهید به یادگار گذاشته است؛ اولین کتابی که امام خمینی نوشته اند، شرح دعای سحر بوده که در 27 سالگی نوشته شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی درباره علامه طباطبایی(ره) ابراز داشت: شهید آیت الله قدوسی که داماد علامه طباطبایی بودند، در خاطرات خود می نویسد که وقتی علامه طباطبایی تفسیر المیزان را می نوشتند، کاغذ ها و نوشته های خود را به ما می دادند که برای چاپ ببریم، وقتی برگه ها را می دیدیم مشاهده می شد که ایشان نوشته ها را بدون نقطه نوشته است و علت این مسأله را از ایشان جویا شدیم که فرمود بدهید به کسی که فراغت بیشتری دارد و او نقطه گذاری کند؛ چرا که اگر من بخواهم هر صفحه ای را نقطه گذاری کنم، باید برای هر صفحه سه دقیقه بیشتر وقت بگذارم و این سه دقیقه را برای کار علمی دیگری استفاده می کنم.
کارشناس رسانه ملی پس از بیان روش زندگی علما و بزرگان خاطرنشان کرد: امروز کدامیک از ما برای سه دقیقه از وقت خود غصه می خوریم؛ شهدا و علامه طباطبایی ها راست گفتند؛ امروز جامعه ما کمبود این صداقت ها را دارد.
وی درباره ماه رجب در جبهه ها تصریح کرد: در ماه رجب قرار داریم که شهدا در طول سال به عبادت و تضرع می پرداختند، اما در این ماه ها به اوج عبادت خود می رسیدند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی در پایان گفت: رمز توفیق جبهه ها و نظام مقدس ما و امام راحل و رهبر معظم انقلاب در صداقت بود و اگر امروز هر کس در حوزه فعالیت خود اصل صداقت را رعایت کند، خدا او را بر دشمن پیروز خواهد کرد.
افزودن دیدگاه جدید