رفتن به محتوای اصلی
آیت الله مکارم شیرازی در ضیافت افطار علما و اساتید تفسیر حوزه:

نگران اصالت دادن به الفاظ و غفلت از مفاهیم و معانی قرآن هستیم

تاریخ انتشار:
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با ابراز نگرانی از اصالت دادن به الفاظ و غفلت از مفاهیم و معانی قرآن کریم، بر لزوم توجه بیش از پیش حوزه به مباحث تفسیری تاکید کرد و گفت: درس تفسیر باید جزو دروس اصلی حوزه باشد نه جنبی.

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید در مراسم ضیافت افطار علما و اساتید حوزه علمیه قم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، ماه مبارک رمضان را ماه فعالیت های قرآنی دانست و تاکید کرد: کار های قرآنی در این ماه ارزش فوق العاده ای دارد.

وی با بیان این که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت های قرآنی در جامعه و حتی در حوزه های علمیه گسترش چشمگیری پیدا کرده است، گفت: در سطح عموم فعالیت های خوبی انجام می شود، در صدا و سیما نیز شبکه ای تخصصی در این باره داریم؛ همچنین هر ساله مسابقات قرآن کریم با حضور قاریان از کشور های مختلف اسلامی با شکوه خاصی برگزار می شود.
 
این مرجع تقلید با اشاره به این که دروس تفسیر حوزه نسبت به سابق بسیار بیشتر شده و ما مفسران بسیاری داریم، اظهار داشت: در دارالقرآن حضرت علامه طباطبایی(ره) نیز برنامه های خوبی اجرا شده و در حال اجرا است.
 
وی در ادامه نگرانی خود را از اصالت دادن به الفاظ قرآنی و غفلت از مفاهیم و معانی ابراز و تصریح کرد: این نگرانی بسیار جدی است که به الفاظ اصالت ببخشیم و معانی قرآن را در حاشیه قرار دهیم و کمرنگ کنیم.
 
این مرجع تقلید تصریح کرد: حافظان قرآن کریم بسیار محترم هستند، اما باید کاری کنیم که جامعه به سمت محتوای و معانی قرآن بیشتر توجه و حرکت کند تا فضای جامعه به معنای واقعی کلمه قرآنی شود.
 
وی انس جامعه با قرآن کریم را عامل هدایت انسان و رهایی از ضلالت توصیف و تاکید کرد: در خطبه همام 110 ویژگی و صفت برای مؤمنان بیان شده است، یکی از مهم ترین این اوصاف این است که اگر به آیه ای برسند که در آن تشویق و بشارت باشد امیدشان بسیار می شود و مفاهیم به قدری در آنان اثر می گذارد که گویی روح آن ها می خواهد پرواز کند؛ همچنین اگر به آیه ای برسند که در آن تخویف باشد گوش دل می سپارند و صدای آتش جهنم در گوش شان می پیچد.
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: حفظ قرآن کار بسیار خوبی است، اما اگر به مفاهیم و معانی کاری نداشته باشیم این حالت شوق و خوف ایجاد نمی شود.
 
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: متاسفانه مسیر به صورتی است که به سمت اصالت بخشی به الفاظ می رود؛ بنابراین علمای حوزه باید در این جهت تحول ایجاد کنند تا توجه به معنای و مفاهیم در اولویت قرار گیرد.
 
وی ابتکار آغاز شده در مساجد کشور مبنی بر توجه به ترجمه قرآن در کنار روخوانی آن را ابتکاری پسندیده خواند و بر لزوم ترویج و گسترش این قبیل برنامه ها تاکید کرد.
 
این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود پیشنهاداتی برای تحقق نهضت توجه به معانی و مفاهیم قرآن کریم ارائه و تاکید کرد: باید در حوزه سعی کنیم مفسران بیشتری تربیت کنیم و اساتید تفسیر را به استان ها و مناطق مختلف اعزام کنیم.
 
وی با بیان این که برنامه های تفسیری در حوزه نباید جزو دروس حاشیه ای باشد، گفت: درس تفسیر باید جزو برنامه های اصلی حوزه باشد، همین طور کلام و عقاید باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی همچنین خواستار برگزاری مسابقات تفسیر قرآن کریم به صورت سالانه شد و نقش رسانه ملی را در جهت ترویج فعالیت های قرآنی و توجه به معانی آن مهم ارزیابی کرد.
 
وی افزود: مثل های قرآنی نیز قابلیت بسیار خوبی دارد تا در قالب های مختلف هنری به مردم عرضه شود.
 
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: باید بکوشیم تا خدایی ناکرده درباره فعالیت های قرآنی انحرافی پیدا نشود و تنها به یک بعد توجه نکنیم؛ این مهم با همت شما عزیزان و برنامه ریزان در حوزه محقق خواهد شد. 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.