رعایت عدالت و احسان جامعه را در برابر هرگونه فساد و انحرافی بیمه می کند
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبد العظیم حسنی(علیه السلام)، در برنامه «انس با قرآن» شبکه پنج صدا و سیما به فراز هایی از جزء چهاردهم قرآن کریم اشاره کرد و گفت: جزء چهاردهم قرآن کریم، شامل سوره حجر و نحل است.
وی اظهار داشت: در ابتدای جزء چهاردهم قرآن کریم به پشیمانی و حسرت کفار در روز قیامت و افسوس آن ها از این که ایمان نیاورده اند، اشاره می کند و در ادامه، پاسخ پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به ایراد های مخالفان آمده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبد العظیم حسنی(علیه السلام) افزود: در جزء چهاردهم، مباحثی پیرامون توحید، خلقت انسان، حیوانات، گیاهان، دریا، زمین، و آسمان، هلاکت قوم هود، هلاکت اصحاب حجر که قوم ثمود بودند، تحقق و حق بودن وعده های الهی در پیروزی مسلمانان، چگونگی برخورد فرشتگان با ستمگران در هنگام مرگ، دعوت پیامبران الهی به مبارزه با طاغوت، دعوت به توحید و خداشناس شدن مشرکان در هنگام اضطرار؛ مطرح شده است.
وی به تفسیر آیه 90 سوره نحل پرداخت و خاطرنشان کرد: طبق گفته عبدالله بن مسعود انصاری از بزرگان اصحاب پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)، آیه 90 سوره نحل، جامع ترین آیات قرآن در رابطه با خیر و شر است که اصول همه نیکی های فردی و اجتماعی در نظام اسلامی را بیان فرموده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری شهری، آیه 90 سوره نحل را خلاصه اسلام خواند و تأکید کرد: در این آیه به برنامه های عملی اسلام برای پیشرفت و توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی اسلام اشاره شده است؛ چنان که رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نیز درباره آیه 90 سوره نحل فرمودند«مجموعه تقوا در این آیه آمده است».
وی با اشاره به آیه «ان الله یأمر بالعدل و الأحسان» ابراز داشت: این آیه به احیای سه اصل مهم عدالت، احسان و نیکی به نزدیکان می پردازد و همچنین مؤمنان را به مبارزه با انحراف های سهگانه، فحشا، منکر و بغی دعوت کند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبد العظیم حسنی(علیه السلام) به تفسیر واژه فحشا، منکر و بغی پرداخت و افزود: «فحشا» زشتی های پنهان، «منکر» زشتی های آشکار و «بغی» به ظلم، تجاوز و تعدی به دیگران تفسیر شده است.
وی با اشاره به ویژگی های جامعه اسلامی یادآور شد: اگر در جامعه ای سه اصل عدالت، احسان و نیکی به نزدیکان، احیا شود و از سه انحراف فحشا، منکر و بغی پرهیز شود؛ چنین جامعه ای به دور از هر گونه فساد و انحراف و مصداق واقعی جامعه اسلامی و انسانی است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری شهری در پایان به جامعیت سوره نحل اشاره کرد و گفت: این آیه به دلیل جامعیت و برنامه های مهم و کاربردی که ارائه کرده است، موجب ایمان عثمان بن مظعون یکی از اصحاب پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) شد.
افزودن دیدگاه جدید