رفتن به محتوای اصلی
حجت الاسلام رستم نژاد:

پرداخت زکات زمینه را برای رفع فقر و فاصله طبقاتی مهیا ‌می‌ کند

تاریخ انتشار:
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که زکات سرانه موجب قبولی اعمال و بیمه شدن اعضای خانواده در برابر حوادث می‌ شود، گفت: احیای فرهنگ زکات در جامعه اسلامی زمینه از میان رفتن فاصله طبقاتی و فقر علمی فرهنگی و مادی را فراهم می کند.
حجت الاسلام رستم نژاد

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام مهدی رستم نژاد، استاد حوزه علمیه قم، در حرم حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) با اشاره به این که اضافه بر زکات مال برای بدن و خانواده هم نوعی زکات وضع شده است، گفت: زکات سرانه موجب قبولی اعمال و بیمه شدن اعضای خانواده در برابر حوادث می‌ شود.

وی افزود: خداوند زکات را برای تعدیل فاصله طبقاتی و از میان رفتن فقر در جامعه اسلامی وضع کرده و از کسانی که ایمان آورده‌ اند و مسلمان هستند می‌ خواهد به عنوان یک امر الهی به این حکم شرعی پابیند باشند و با پرداخت زکات به عمران و آبادانی جامعه اسلامی خود کمک کنند.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در اسلام چند نوع زکات وجود دارد که با هم تفاوت‌ هایی دارند و زکات مال، زکات علم، زکات بدن و زکات خانواده از جمله مهم‌ ترین انواع زکات هستند.

وی با اشاره به این که در احکام شرعی زکات مال مشخص است و فرد باید به همان میزان معین برای مال هایی که مشخص شده زکات پرداخت کنند، افزود: بر خلاف زکات مال در زکات بدن و زکات فطریه که همان زکات فطریه است فرد معادل آن جنس و مال که تعیین شده می‌ تواند پول بپردازد در حالی که در خصوص زکات مال و کفاره این‌ گونه نیست.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که زکات فطریه همان زکات سرانه خانواده است که فرد می‌ تواند معادل فطریه پول بپردازد، گفت: زکات فطریه یا همان زکات سرانه خانواده موجب بیمه شدن خانواده در برابر حوادث شده و ثواب قبولی اعمال اعضای خانواده را فراهم می کند؛ زکات فطریه یا زکات خانواده بر عهده سرپرست خانواده بوده و در روز یا شب عید فطر باید به ازای اعضای خانواده پرداخت شود.

حجت الاسلام رستم نژاد با اشاره به این که زکات بدن انجام اعمال عبادی و خدمت به خلق خداوند است، اظهار کرد: همه ما وظیفه داریم زکات بدن خود را ب‍پردازیم و از عمر خود به خوبی استفاده کنیم.

وی افزود: زکات یکی از منابع درآمد حکومت اسلامی است و خداوند با تعیین زکات های مختلف ضمن این که زمینه توسعه جهان اسلام را فراهم کرده زمینه انسان سازی را نیز فراهم می‌ کند و موجب می‌ شود که انسان با پرداخت زکات علم و دانش و بدن خود موجب رشد هم نوعان و هم کیشان خود شوند.

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: احیای فرهنگ زکات در جامعه اسلامی زمینه از میان رفتن فاصله طبقاتی و فقر علمی فرهنگی و مادی را فراهم می کند.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.