فقر فرهنگی سبب فراگیر شدن اندیشه های انحطاطی در جامعه می شود
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام سید محمدرضا قدسی، کارشناس مسائل دینی در گفتگویی، با اشاره به حدیثی از امام علی(علیه السلام) گفت: فقر شدید ایمان افراد را با مشکل روبرو می کند اما بسیاری از افراد گمان می کنند دامنه فقر تنها محدود به فقر مادی و مسائل اقتصادی است در حالی که فقر فرهنگی و دانشی به مراتب بدتر از سایر انواع دیگر آن است.
وی افزود: یکی از ویژگی های فقر مادی این است که ادامه روند آن فاصله بین اغنیا و فقرا را زیادتر می کند اما در حوزه فرهنگ استمرار فقر فرهنگی سبب فراگیر شدن آن می شود تا جایی که پس از مدتی شاهد رواج خرافات و اندیشه های انحطاطی در جامعه خواهیم بود.
این کارشناس مسائل دینی با اشاره به طرح اندیشه های سیاسی و اقتصادی مختلف از سوی دانشمندان غربی، تکیه صرف این اندیشه ها بر مسائل مادی را نقطه ضعف آنها دانست و تاکید کرد: فرهنگ تشیع عالیترین الگوی معرفتی جهان اسلام و حتی جامعه بشری است زیرا در این فرهنگ اصیل نمادهایی طرح ریزی و معرفی شده اند که تمام جوانب حیاط مادی و معنوی افراد را مد نظر داشته اند.
حجت الاسلام قدسی شهادت ائمه طاهرین(علیهم السلام) را ناشی از جهل مردم زمانه داست و تصریح کرد: اسلام دین گفتگو و اندیشه مصالحه جویانه است اما زمانی که یک طرف پایبند به اوامر اسلامی باشد و طرف دیگر از قید این تعهد آزاد باشد صحنه های دلخراشی مانند حادثه کربلا را رقم می زند که در آن برای جلوگیری از سخن گفتن امام حسین(علیه السلام) شمشیرها را بر هم می زنند.
وی، حادثه مسجد کوفه و شهادت حضرت علی(علیه السلام) را نماد تهاجم فرهنگی به ارکان اسلام دانست و گفت: حضرت علی(علیه السلام) به عنوان حاکم اسلامی مبنای حکومت خود را بر اساس آزاد اندیشی و طرح ایده های مختلف قرار می دهد و این در حالی است که دشمن او با استفاده از جهل حاکم بر بخش زیادی از مردم رهبر جامعه اسلامی را ترور می کند.
این کارشناس مسائل دینی در ادامه افزود: تمامی امامان بزرگوار شیعه(علیهم السلام) پاک ترین، عالم ترین و شجاع ترین مردم زمانه خود بوده اند اما محیط اجتماعی به دلیل جهل و نادانی مردم پذیرای حضور آنها نبود، از این رو در طول تاریخ با افزایش دانش مسلمانان احادیث آن بزرگان حفظ و به عنوان میراثی گرانبها به یادگار مانده است.
افزودن دیدگاه جدید