تولید محتوای دینی توسط مراکز فرهنگی و با نظارت مراکز دینی محقق شود

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری ایکنا،حجت الاسلام والمسلمین علی کمساری، رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با اشاره به تولید محتوای دینی در فضای مجازی اظهار کرد: ما در بخش محتوا هیچ مشکلی نداریم چراکه در متون دینی از تولیدات خوبی بهرهمند هستیم اما اصلیترین مشکلمان در بحث تولید محتوا، عدم ارائه مناسب آن است.
وی افزود: عدم ارائه مناسب محتوا را هم در بخش دینی و هم در بخش غیردینی شاهد هستیم که البته این مشکل در بخش دینی بیشتر مشهود است؛ بنابراین باید برنامهریزی و اقدام جدی در خصوص ارائه محصولات و محتواهای دینی به مخاطبان انجام دهیم و با توجه به شرایط جدیدی که در بحث رسانههای مجازی و ظرفیتهای جدید به وجود آمده است، بایستی به سمت تبدیل این محتواها به محتوای دیجیتال حرکت کنیم و محتوای فاخر را در مرکب فضای مجازی بنشانیم و در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: امروزه شاهد فعالیت اپلیکیشنهای تلفن همراه همچون واتس آپ و لاین هستیم اما متأسفانه در همین فضاها هم شاهد ارائه محتواهایی به صورت غیرحرفهای هستیم و کاربران به شدت مطالب یکدیگر را کپی کرده و مجددا برای افراد دیگر ارسال میکنند.
وی بیان کرد: کاربران بدون توجه به صحت و سقم مطالب، آن را منتقل و به سرعت در فضای مجازی منتشر میکنند؛ این موضوع اساسیترین مشکلی است که سبب میشود تا سلیقه مخاطب، تنوع و جذابیت را از دست بدهد وبه موضوع «کپی،پیست» عادت کند.
حجتالاسلام کمساری اظهار کرد: امروزه محتواهای دینی، قرآنی و روایی از دو چیز رنج میبرد که میتوان به عدم استفاده از قالب رسانههای دیجیتال و مجازی و عدم تولید مناسب برای این فضا اشاره کرد.
وی ادامه داد: طولانی بودن، پیچیده بودن و تکراری بودن آفتهایی است که بایستی مراکز حوزوی و دینی فکر جدیتری برای این بخش کند. همچنین پیشنهاد میشود تا در کنار پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی حتما گروهی از ادبا و اهل قلم در آن مستقر باشند تا مطالب را به زیباترین شکل ارائه کنند.
رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: هر مرکزی میتواند وارد تولید محتوای دینی و انتشار آن در فضای مجازی شود مشروط بر اینکه مطلب حاوی متن متقن و مستندی باشد. این امر در انحصار مراکز دینی نیست بلکه هر مرکز فرهنگی که تخصص این بخش را داشته باشد میتواند با نظارت مراکز حوزوی آن را به انجام برساند.
وی یادآور شد: در مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیشتر رویکرد هنری را در پیشگرفتهایم و متأسفانه به لحاظ اینکه امکانات فنی بخش دیجیتال را نداریم در حوزه آیتی وارد نشدهایم اما به نظر میرسد بایستی یک نگاه دقیقتری و تجدید نظری به این بخش شود.
افزودن دیدگاه جدید