بالا رفتن سن ازدواج سم است
به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی صالحی خوانساری چهارشنبه شب 26 خرداد در حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) به شرح آیه «وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَکُمْ إِنَّ في ذلِکَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ[1]» پرداخت و گفت: خداوند متعال در این آیه مبارکه تقوای خانوادگی را بین زن و شوهر و بین والدین با فرزندان در خانه بیان فرموده است.
هدف ازدواج
وی در ادامه شرح آیه به حکمت و هدف از ازدواج اشاره کرد و گفت: برای ازدواج ممکن است ده ها حکمت وجود داشته باشد اما خداوند متعال همه آنها را در یک کلمه «لتسکنوا» یعنی آرامش، آسایش و امنیت خلاصه کرده است، اگر در ازدواجی این حکمت رعایت نشود و در خانه ای آرامش و احساس امنیت نباشد، زندگی اهل آن خانه به مرگ تدریجی می گذرد، بچه هایی هم که در آن خانه تربیت می شوند نمی توانند موفق شوند.
وظیفه زن و شوهر در مقابل هم
حجت الاسلام صالحی خوانساری ضمن شرح کلمات«مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» گفت: در خانه ی عروس و داماد باید دو حالت حاکم باشد تا خانه مایه آرامش باشد، یکی مودت، یعنی محبت شدید که وظیفه زن است و دومی رحمت به معنای گذشت و بزرگواری که وظیفه مرد می باشد.
این نخبه تبلیغی به روایتی از امام رضا علیه السلام اشاره کرد و ثواب تقوای زن و شوهر را اینگونه تشریح نمود: زنی که در خانه شوهر، ناراحتی هایی که از ناحیه او و فرزندان ایجاد می شود را تحمل کند و مقابله به مثل نکند، خداوند متعال ثواب آسیه سلام الله علیها همسر فرعون را به او می دهد، آسیه ای که چندین سال در خانه فرعون بود ولی به او ایمان نیاورد و همواره معتقد به خدا بود و در آخر هم شهید شد. و مردی که در خانه دلخوری ها و رزنجشها را تحمل کند و با بزرگواری و گذشت برخورد کند خداوند متعال ثواب حضرت ایوب نبی را به او می دهد.
تربیت فرزند
حجت الاسلام خوانساری با بیان اینکه بوی بهشت از فاصله ای برابر با 500 سال طی راه از دور به مشام می رسد تصریح کرد: همانگونه که اگر فرزندی عاق والدین شود بوی بهشت را استشمام نمی کند (یعنی بین بهشت و او فاصله بسیار دوری می باشد)، پدر و مادری هم که در تربیت فرزند کم بگذارند و او را به جای تربیت، بی تربیت کنند، بوی بهشت را استشمام نمی کنند.
تجرد، سم جامعه
وی با تصریح بر اینکه بالا رفتن سن ازدواج در جامعه، بسیار خطر ناک و مانند سم وزهر است، اظهار داشت: یکی از مسائل مهم سیاسی، اخلاقی، حقوقی و اجتماعی در کشور ما ازدواج است که متاسفانه مورد غفلت واقع شده و به دلیل نشناختن و عدم علم به سنت ازدواج دینی روز به روز با مشکلات بیشتری مواجه می شود، پدر مادری که فرزندی 30،35 ساله دارند باید توجه کنند که این جوان 15،20 سال است که بالغ شده است، در این مدت هرچقدر هم زهد بورزد نمی تواند خود را از آلودگی به گناه دور کند به همین خاطر است که پیامبر اکرم می فرمایند با ازدواج نصف دینتان کامل می شود و به فکر نصف دیگر آن باشید.
حجت الاسلام سید مرتضی صالحی خوانساری در آخر به نمونه هایی از ازدواج صحیح و مورد پسند دین، مانند ازدواج پیامبر صل الله علیه و آله با حضرت خدیجه سلام الله علیها و ازدواج حضرت علی علیه السلام با حضرت فاطمه سلام الله علیها اشاره نمود.
پی نوشت
[1] - سوره روم، آیه21.
افزودن دیدگاه جدید