ضرورت پیوند جوانان با نهج البلاغه
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی نظریمنفرد، نخبه تبلیغی و از استادان برجسته درس اخلاق حوزه علمیه در گفتوگویی اظهار داشت: شب قدر شب بزرگی است همچنانکه خداوند در شأن این شب می فرماید «فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ» که هر امر مهمی در این شب برای انسان مقدر می شود، بنابراین خوب است این شب را نیز احیاء بگیریم و برای اصلاح خود همچنین برادران ایمانی خود دعا کنیم.
ابعاد شخصیتی امیر مؤمنان
وی با اشاره به ابعاد شخصیتی امیر مؤمنان افزود: بی شک مولای متقیان شخصیتی بی بدیل دارد و این درست است که تا ابد زنی از قریش نخواهد توانست مثل علی(ع) را به دنیا بیاورد؛ هر فردی در یک بعد شخصیتی قوتی دارد، برخی هنر دارند، برخی قدرت بازو، برخی ایمان و برخی نیز از حیث علم بر دیگران برتری دارند ولی شخصیت امیرمؤمنان جامع همه صفات نیکو یک انسان کامل بود.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: امیرمؤمنان در علم، اخلاق، ایمان، حسب و نسب، تقوا و شجاعت برترین زمان خود بود و شخصیتی ممتاز به حساب می آمد، توحید محوری نیز از ایشان منشعب می شود و خود بزرگ معلم توحید است، همچنانکه خود حضرت در خطبه های نهج البلاغه توحید ذات، توحید افعال و توحید صفات را مطرح کرده و صفات خدا را عین ذات او برمی شمرد و می فرماید اگر کسی صفات را از ذات خدا جدا کند دچار دوئیت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین نظریمنفرد در ادامه با انتقاد از مهجور ماندن نهج البلاغه در جامعه امروز ابراز داشت: وضعیت نهج البلاغه همانند قرآن است که پیامبر در روز قیامت از امت خود شکایت کرده و می فرماید خدایا امت من این قرآن را متروک قرار دادند؛ نهج البلاغه برادر قرآن است و سخنی بالاتر از سخن یک مخلوق و پایین تر از سخن خالق است.
دشمنان با فضای مجازی مانع توجه به نهج البلاغه شده اند
وی با اشاره به دلائل مهجور ماندن نهج البلاغه به ویژه در بین جوانان اضافه کرد: دلیل نخست این است که دشمن جوانان ما را با سرگرمی های مختلف از جمله فضای مجازی از این کتاب بزرگ دور نگاه داشته است و دوم این که مردم و جوانان ما با این کتاب آَشنایی کامل ندارند و به همین دلیل رغبتی به خواندن آن ندارند.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه افزود: باید یک کار کارشناسی جامعی صورت بگیرد تا حلقه وصلی بین جوانان و قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه ایجاد شود چراکه اگر مردم ما معارف این کتاب های بزرگ را بدانند به خواندن آن ها علاقه و رغبت پیدا می کنند.
وی با اشاره به جایگاه مسجد نزد امیرمؤمنان پیوند جوانان با مساجد را ضروری توصیف کرد و گفت: برای علاقه پیدا کردن جوانان و نوجوانان با مساجد بهترین راه تربیت صحیح والدین و بیان برکات حضور در مسجد برای فرزندانشان است و در کنار این امر محیط تعلیم و تحصیل جوانان نیز اثر بسزایی دارد.
فواید پیوند جوانان با مساجد
حجت الاسلام والمسلمین نظریمنفرد در پایان به فواید پیوند جوانان با مساجد اشاره کرد و عنوان داشت: روایتی از امام حسن مجتبی(ع) در این زمینه وجود دارد که مضمون آن این است که اگر جوانان با مساجد آشتی کنند از نظر عقیده کامل می شوند، اخلاق ایده آل را کسب می کنند، دوستان خوب و دینی پیدا می کند، کسب علم می کند و به مشکلات جامعه و مردم واقف می شود.
افزودن دیدگاه جدید