رفتن به محتوای اصلی
در درس اخلاق ویژه طلاب جامعه‌الزهرا مطرح شد؛

سه توصیه استاد قرائتی به خواهران طلبه

تاریخ انتشار:
ما باید بانوانی تفسیرگو، حدیث خوان و قصه گو در جامعه داشته باشیم، همچنین در میان بانوان طلبه، افرادی باید پاسخگوی شبهات وهابی ها باشند.
محسن قرائتی

به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی روز چهارشنبه در جلسه درس اخلاق ویژه طلاب جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) که در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: آنچه به کار ما رنگ می دهد و اعمال ما را ارزشمند می کند، نیت است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) که فرمودند: «إِنَّمَا الأعْمَالُ بِالنِّیَّاتِ»، تصریح کرد: اگر در هر کاری نیت خالص داشته باشیم، خداوند متعال راضی است؛ حتی برای تحصیل هم باید نیت خود را خالص کنیم.

اخلاص نیاز به ممارست دارد

رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار داشت: برخی تصور می کنند که اخلاص آسان است، در حالیکه اخلاص داشتن در کارها بسیار دشوار است و نیاز به ممارست دارد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با تصریح بر اینکه تحصیل نباید تنها برای گرفتن مدرک باشد، گفت: طلاب و دانشجویان باید به این موضوع توجه داشته باشند که دروس مفید را مطالعه کنند، همانطور که خداوند می فرماید: «وَ یَتَعَلَّمُونَ ما یَضُرُّهُمْ وَ لا یَنْفَعُهُمْ؛ آنها پیوسته چیزی را که به آنها زیان می رسانید و سودی نمی داد، فرا می گرفتند».

متأسفانه برخی علوم تدریس شده در نظام آموزشی ما غیرکاربردی هستند

وی در ادامه با اشاره به حدیث «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا»، به لزوم تحصیل علم مفید اشاره کرد و بیان داشت: اگر علمی برای انسان و زندگی انسان مفید نیست، باید کنار گذاشته شود. 
این مفسر قرآن کریم با اشاره به حدیثی از امام علی(علیه‌السلام) که فرمودند: «ثَمَرةُ العِلمِ العبودیة»، عنوان کرد: ثمره علم، عبادت و بندگی خداوند است، بنابراین علمی نافع است که باعث عبودیت بیشتر بندگان شود.
وی با بیان اینکه برخی علوم در آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه مفید و برخی غیرمفید هستند، اظهار داشت: متأسفانه برخی علوم تدریس شده در نظام آموزشی ما غیرکاربردی هستند و در زندگی انسان تأثیری ندارد، بنابراین نباید به دنبال این علوم رفت.

نظام آموزشی کشور باید تغییر کند

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی یادآور شد: برخی علوم تنها در برخی جاها کاربرد دارد، بنابراین نیازی نیست که همه افراد همه علوم را بیاموزند.
وی با تصریح بر اینکه نظام آموزشی کشور باید تغییر کند، تأکید کرد: ریشه و خاک آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه باید عوض شود، به گونه ای که تنها علوم مفید در مراکز آموزشی تدریس شود.

بانوان طلبه باید پاسخگوی شبهات در حوزه اصول دین باشند

رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه به استعدادهای مختلف افراد اشاره کرد و گفت: هر فردی یک استعدادی دارد و در یک رشته و یا کار خاص می تواند موفق شود از این رو باید استعداد خود را کشف کند و در آن مسیر قرار گیرد.
وی با اشاره به تحصیل بانوان طلبه در حوزه های علمیه به ویژه جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)، بیان داشت: بانوان طلبه در طول تحصیل باید به طور کامل با اصول دین آشنا شوند و به شبهاتی که در حوزه دین وجود دارند، پاسخ دهند.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به شبهه متبرک بودن ضریح امام حسین(علیه‌السلام) در زمانی که از ایران به عتبات عالیات منتقل می شد، گفت: در پاسخ به این شبهه می توان به آیه ۳۶ سوره حج «وَ الْبُدْنَ جَعَلْناها لَکُمْ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ؛ و شترهای تنومند را برای شما (در مراسم حج) از شعائر خدا قرار داده‌ایم» اشاره کرد، یعنی شترهایی که به مکه می روند، چون در راه مکه هستند، شعائر الله محسوب می شوند.

جامعه ما باید بانوانی تفسیرگو، حدیث‌خوان و قصه‌گو داشته باشد

این مفسر قرآن کریم در ادامه با بیان اینکه قصه گفتن برای کودکان و نوجوانان هنر است و بانوان طلبه مستعد باید در این زمینه فعالیت کنند، یادآور شد: قرآن کریم ۲۶۸ قصه دارد و پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) با این قصه ها سلمان و ابوذر تربیت کردند.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی افزود: شهید مطهری(ره) کتاب هایی چون «داستان راستان» تألیف کرد که مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفت، امروز بانوان طلبه باید در این زمینه فعالیت داشته باشند و مهارت قصه گویی را کسب کنند.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تصریح کرد: ما باید بانوانی تفسیرگو، حدیث خوان و قصه گو در جامعه داشته باشیم، همچنین در میان بانوان طلبه، افرادی باید پاسخگوی شبهات وهابی ها باشند.
وی با اشاره به شبهاتی که درباره ولایت فقیه در جمهوری اسلامی مطرح است، عنوان کرد: در پاسخ به این سوال باید گفت که ولایت فقیه یعنی هر کجا اختلاف شد، یک نفر حرف آخر را بزند که با این توصیف، در تمام دنیا ولایت فقیه وجود دارد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار داشت: در همه کشورها وقتی اختلافی رخ می دهد، قوه قضائیه آن کشور و یا فردی با عناوین مختلف حضور دارد که حرف آخر را می زند تا به آن اختلاف پایان دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ولایت فقیه معصوم است و باید به حرف او گوش کرد، یادآور شد: ولایت فقیه معصوم نیست، اما حجت است، همانطور که پزشک معصوم نیست و شاید تجویر اشتباه بدهد، اما حرف او حجت است.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی اضافه کرد: بین عصمت و حجت فرق است، که هر چه ولی فقیه می گوید باید عمل کرد، همانطور که داروهای تجویزی یک پزشک باید به طور کامل مصرف شود.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه ایجاد ناهنجاری هایی چون اختلاس و غیره در نظام جمهوری اسلامی مورد شبهه قرار گرفته است، تصریح کرد: در جواب باید چند موضوع را مد نظر قرار داد، از جمله تحقیق در این زمینه لازم است و اگر عیبی در این زمینه وجود دارد، نباید آن را توجیه کرد.
وی با بیان اینکه تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران جنایت است، گفت: مردم کشور ما با جانبازی و فداکاری رزمندگان و خون شهدا، انقلاب اسلامی را حفظ کردند، بنابراین باید مراقب بود که این شبهات باعث تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران نشود.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به آیه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ جاءَکُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصيبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلي‏ ما فَعَلْتُمْ نادِمينَ؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد، درباره آن تحقیق کنید ، مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید»، تصریح کرد: هر شبهه ای که در جامعه ایجاد می شود باید به صورت کامل بررسی شود، همچنین رسالت ما تکمیل آن موضوع است تا شبهات در این زمینه رفع شود.
وی در پایان با بیان اینکه مسئله مهارت آموزی مسئله جدی و حتمی است، تصریح کرد: امروز هجمه های زیادی در جامعه وجود دارد، بنابراین بانوان طلبه باید در کنار درس هم به اخلاص برسند و هم پاسخگوی سوالات و شبهات باشند.

 

دیدگاه‌ها

بهجت فراشیانی 16:34 - 1396/11/20

عالی.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.