امام حسین(ع) نمونه ای از رحمت پیامبر اسلام(ص)
از زمین تا آسمان آه است می دانی چرا؟
یک قیامت گریه در راه است می دانی چرا؟
بر سر هر نیزه خورشیدی ست یک ماه تمام
بر سر هر نیزه یک ماه است می دانی چرا؟
راه عقل از آن طرف راه جنون از این طرف
راه اگر راه است این راه ست می دانی چرا؟
مقدمه
طبق فرمایش خداوند متعال در قرآن کریم(1) آفرینش انسان عبث و بیهوده نبوده بلکه غرضی در پی این اتفاق بوده است که همان کمال، هدایت و رستگاری اوست، و به جرأت می توان گفت همه این اغزاض در وجود امام عليه السلام مترتب شده و به واسطه ایشان تحقق می یابد.(2)
تربیت واقعی در سایه انبیا و ائمه معصومین علیهم السلام امکان پذیر است. در جهان امروزی که ظلم و فساد به اوج خود رسیده، آتش جنگ ها در اکثر نقاط دنیا شعله ور است و چنگال زورمندان حلقوم مستضعفان را می فشارد، مفهوم رحمتی همچون هدایت آشکار تر می شود.
چراغ هدایت
در روایتی از امام حسین علیه السلام آمده است: خدمت رسول خدا صلی الله علیه وآله شرفیاب شدم در حالی که ابی بن کعب نیز آنجا بود؛ پیامبرگرامی اسلام فرمود: مرحبا به تو ای اباعبدالله ای زینت آسمانها و زمین. ابی بن کعب گفت: چگونه او زینت آسمان ها و زمین ات در صورتی که کسی غیر از تو چنین نیست؟ حضرت فرمود:ای ابی، قسم به کسی که مرا به حق به نبوت مبعوث کرد، حسین بن علی در آسمان بزرگتر از روی زمین است، و همانا برطرف راست عرش الهی نوشته شده است که او چراغ هدایت و کشتی نجات است.(3)
کشتی نجات امام حسین علیه السلام خود را سپر همه بلاها کرد و همه مصیبت های مومنین که قرار بوده بر سر آنها وارد شود و آنها را در ضلالت و جهالت عرق کند یکباره تحمل کرده است تا عاشورایی رقم خورد که بزرگترین نعمت الهی را به عالمیان ارزانی کرد و آن نعمت والای هدایت بود.
دغدغه هدایت مردم
حضرت سید الشهدا علیه السلام دغدغه هدایت امت را در قسمتی از وصیت نامه خودشان به محمدحنفیه این چنین بیان می فرمایند: "اني لهم اخرج اشرا و لا بطرا و لا مفسدا و لا ظالما انما خرجت لطلب الا صلاح في امه جدي اريد ان امر بالمعروف و انهي عن المنكر و اسير سيره جدي و ابي". من يك مرد جاه طلب مقام طلب اخلالگر مفسد و ظالم نيستم قيام من قيام اصلاح طلبي است قيام و خروج كردم براي اينكه مي خواهم امت جد خودم را اصلاح كنم من مي خواهم امر به معروف و نهي از منكر كنم و به سيره جدم رسول خدا و پدرم علي بن ابی طالب رفتار كنم.(4)
رحمت پیامبر
با یک نگاه به هدف خروج امام حسین علیه السلام به حقیقت می توان فهمید که ایشان نمونه ای از رحمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است که همه عالم از نعمت هدایت اباعبدالله الحسین(ع) سرشار شده است.
پی نوشت:
1. سوره انبیا آیه 16 و 17 ؛ سوره "ص" 27 و 28 ؛ ذاریات 56؛ دخان 38 و 39
2. حسینی میلانی، با پیشوایان هدایتگر، جلد3، صفحه 56
3. جوینی خراسانی، فرائد السمطین، جلد2، صفحه 246
4. مجلسی،محمد تقی، بحار الانوار، جلد 44، صفحه 329
افزودن دیدگاه جدید