رفتن به محتوای اصلی
یادداشت تبلیغی؛

تحلیل پیام های قرآنی در ماه مبارک رمضان «قسمت بیست و ششم»

تاریخ انتشار:
هرچند سیر سلوک، تهذیب و تزکیه نفس و همچنین تامل و درنگ در پیام های قرآنی زمان خاصی ندارد و انسان بایست پیوسته درحال مراقبه، تهذیب و تزکیه نفس، و در حال تامل پیرامون پیام آیات قرآنی باشد...
26

پایگاه اطلاع رسانی بلاغتحلیل پیام های قرآنی درماه مبارک رمضان «قسمت بیست و ششم»

نگارنده: «مبلغ نخبه حجت الاسلام و المسلمین سید محمدتقی قادری»

*******

تحلیل بیست و ششمین پیام قرآنی «قوم یهود» یا «بنی اسرائیل»

بیست و ششمین پیام قرآنی معرفی «قوم یهود» یا «بنی اسرائیل» که بخشی از آیات به آنان اختصاص دارد به عنوان خطرناکترین قوم از بین اقوام روی زمین است به گونه ای که در قرآن کریم 420 آیه درباره ی حضرت موسی و 480 آیه درباره ی انبیاء بنی اسراییل و برخورد و رفتار این قوم با پیامبران خود آمده است و 157 آیه و به قولی دیگر 153 آیه اشاره مستقیم به یهود دارد. همچنین «نام حضرت موسی بیش از دیگر انبیاء الهی در 166 جای قرآن ذکر شده که در 36 سوره قرآن به گوشه هایی از داستانهای آن حضرت به طور اجمال یا تفصیل اشاره شده است،

از آنجایی که جمعه آخرین هفته ماه مبارک رمضان که روز قدس و حمایت از مردم مظلوم فلسطین است جا دارد در جهت روشنگری به معرفی این قوم پرداخته شود از همین رو برخی از خصوصیت آنان از منظر قرآن اشاره می شود

1-پیمان شکنی

نخستین خصوصیت رفتاری یهودیان و یا قوم بنی اسرائیل «نقض عهد» و «پیمان شکنی» است، چرا که بنی اسرائیل با این که با موسی پیمان بسته بودند که او را همراهی و یاری کنند وقتی حضرت موسی از آنها خواست وارد سرزمین مقدس (فلسطین) شده و با طاغوت ها جهاد کنند مخالفت کرده و پیمان خود را شکستند و با گستاخی گفتند تو و خدایت بروید جنگ کنید ما اینجا نشسته ایم. از همین در آیه 24سوره مائده آمده است: « قَالُوا يَا مُوسَى إِنَّا لَنْ نَدْخُلَهَا أَبَدًا مَا دَامُوا فِيهَا فَاذْهَبْ أَنْتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ: گفتند: ای موسی! تا آنان در آنجایند، ما هرگز وارد آنجا نخواهیم شد، پس تو و پروردگارت بروید [با آنان] بجنگید که ما [تا پایان کار] در همین جا نشسته ایم.»

یهودیان در صدر اسلام هم بر ضدّ مسلمانان کارشکنی های فراوان کردند و نسبت به آنان نفاق می ورزیدند. از یک طرف با مسلمانان پیمان می بستند و از طرف دیگر با زیر پا نهادن آن عهد و پیمان از پشت بر پیکر اسلام خنجر می زدند، عداوت و دشمنی این قوم لجوج با مسلمانان هرگز تمام نشد و همچنان ادامه یافت و در عصر و زمان ما به اوج خود رسید و می توان گفت بیشترین ضربه را «بنی اسرائیل» یا بخش خاصّی از آن به نام «صهیونیزم» بر پیکره امّت اسلامی وارد کرده است. اینان در کشورهای اسلامی منشأ فسادها، قتل ها، درگیری ها، اختلافات، فحشا و بی اعتنایی به احکام اسلامی مخصوصاً رباخواری و.. . بوده و هستند، تا بدان حدّ که اگر مظالم آنان یک جا جمع آوری شود، یک کتاب و شاید چند کتاب قطور نوشته شود

2-قساوت قلب

دومین خصوصیت قوم بنی اسرائیل «سنگدلی» و «قساوت قلب» است به گونه ای که هیچ گونه انعطاف پذیری ندارند، چرا که با آن همه نشانه ها، معجزات و امدادهای غیبی از ناحیه موسی بن عمران علیه السلام دلهای آنها نرم نشده و به سوی خدا روی نیاورده بود، بلکه هر چه زمان می گذشت و آیات الهی بیشتر تجلی و ظهور می کرد مخالفت و عناد آنها بیشتر می گشت و کوچک ترین عبرت و تأثیری نمی گرفتند. از همین رو در آیه 74 سوره بقره در توصیف سنگدلی و قساوت قلب آنان می فرماید: «ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُمْ مِنْ بَعْدِ ذَلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاءُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ: سپس دل های شما بعد از آن [معجزه شگفت انگیز] سخت شد، مانند سنگ یا سخت تر؛ زیرا پاره ای از سنگ هاست که از آنها نهرها می جوشد، و پاره ای از آنها می شکافد و آب از آن بیرون می آید، و پاره ای از آنها از ترس خدا [از بلندی] سقوط می کند؛ و خدا از آنچه انجام می دهید بی خبر نیست» .

پایه شواهد و قرائن فراوان، یهود در طول تاریخ از سنگ دل‏ترین ملّت‏ها بوده و هست؛ چنان که اگر زمانى بر منطقه‏اى حاکم مى‏شدند با بى‏رحمانه‏ترین شیوه دست به کشتار مى‏زدند. شاید آنان این طور جنگیدن و خونریزى را از توراتِ تحریف شده گرفته باشند که در اسفار مختلف از آن سخن به میان آورده است از جمله «...هیچ کسى را زنده نگذارید و به کسى رحم نکنید. پیر و جوان دختر و زن و بچه همه را از بین ببرید.( کتاب مقدس سفر حزقبال)

این بینش و نگرش را خداوند چنین در قرآن در سوره بقره آیه( 84 و 85) .به نقد مى‏کشد: چون از شما پیمان محکم گرفتیم که خون همدیگر را مریزید و یکدیگر را از سرزمین خود بیرون نکنید؛ سپس شما به این پیمان اقرار کردید و خود گواهید؛ ولى باز همین شما هستید که یک دیگر را مى‏کشید و گروهى از خودتان را از دیارشان بیرون مى‏رانید و به گناه و تجاوز بر ضد آنان به یک دیگر کمک مى‏کنید؛ و اگر به اسارت پیش شما آیند به دادن فدیه آنان را آزاد کنید؛ با آن‏که نه تنها کشتن بلکه بیرون کردن آنان بر شما حرام شده است. آیا شما به پاره‏اى از کتاب تورات ایمان مى‏آورید و به پاره‏اى دیگر کفر مى‏ورزید».

3-عصیان و سرپیچی

سومین خصیصه بنی اسرائیل عصیان و سرپیچی در مقابل پیامبران و دستورات الهی، رفتار بسیار ناپسند و مذمومی است که به اعتقاد مفسرین و دانشمندان معارف دینی مختص قوم یهود است. داستان «گاو بنی اسرائیل» (آیات 67 تا 72 سوره بقره) در قرآن نمونه ی بسیار روشن و آشکاری است که این گفته را تائید می کند. نکته حائز اهمیت و بسیار حیرت انگیز در این آیات، نه فقط قصه گاو بنی اسرائیل و معجزه الهی مبنی بر زنده کردن مقتول و مشخص کردن قاتل یهودی و نیز سرکشی و لجبازی و ناسازگاری بنی اسرائیل در مقابل اوامر الهی، بلکه بیش از همه سخت سری و سنگدلی و قساوت قلبی یهود است که در قرآن با صریح ترین بیان و عبارت در آیه 74 سوره بقره آمده است: «پس [از دیدن این معجزه ی بزرگ نیز] سخت دل شدید که دلهایتان چون سنگ بلکه سخت تر از آن شد. زیرا بسا سنگها می شکافد و آب از آن بیرون می ریزد و بعضی از آنها از ترس خدا فرو می ریزد و خدا از آنچه انجام می دهید غافل نیست.»
تکذیب رسالت انبیاء و حتی کشتن پیغمبران الهی از دیگر افعال و ویژگی های مذموم یهود است که در آیات متعددی به آنها اشاره شده است. خداوند در سوره مائده می فرماید: «لعن الذین کفروا من بنی اسرائیل علی لسان داود و عیسی ابن مریم ذالک بما عصوا و کانوا یعتدون؛ کافران بنی اسرائیل، بر زبان داود و عیسی بن مریم، لعن (و نفرین) شدند این به خاطر آن بود که گناه کردند و تجاوز می نمودند.» (مائده/ 78)

4-دنیاگرایی

چهارمین خصیصه بنی اسرائیل« دنیاگرایی و دلبستگی مفرط و شدید به دنیا» و «عدم اعتقاد و توجه به سرای آخرت و روز قیامت» است؛ به طوری که در این زمینه نوشته اند یهود به جهان پس از مرگ معتقد نیست و پاداش و کیفر را منحصر به زندگی دنیا می داند.، بر اساس همین عقیده، یهود ثروت و لذائذ جسمی را هدف اساسی در زندگی خود می داند و برای جمع آوری ثروت می کوشد. البته یهودیان نه تنها موضوع دنیاپرستی و عدم توجه به آخرت را به عنوان اتهام نسبت به خویش قلمداد کرده، بلکه مدعی شده اند که سرای آخرت مختص آنهاست. لذا خداوند متعال در پاسخ به آنها در ای94 سوره بقره فرموده است: «قُلْ إِنْ كَانَتْ لَكُمُ الدَّارُ الْآخِرَةُ عِنْدَ اللَّهِ خَالِصَةً مِنْ دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ :بگو: اگر [آن گونه که می پندارید] سرای آخرت [با همه نعمت هایش] نزد خدا ویژه شماست نه مردم دیگر، پس چنانچه راستگویید مرگ را آرزو کنید)

و همچنین درآیه 96 سوره بقره آمده است: «وَلَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النَّاسِ عَلَى حَيَاةٍ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا يَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ يُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ وَمَا هُوَ بِمُزَحْزِحِهِ مِنَ الْعَذَابِ أَنْ يُعَمَّرَ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا يَعْمَلُونَ: یهودیان را از همه مردم، حتی مشرکان [که ایمان به قیامت ندارند] حریص تر بر زندگی مادی می یابی، هر یک از آنها دوست دارند هزار سال عمر کنند، در حالی که طول عمر نمی تواند آنان را از عذاب دور سازد و خدا نسبت به آنچه می کنند بیناست.»

5-کشتار انسانهای بی گناه

پنجمین خصوصیت بنی اسرائیل «کشتار انسانهای بیگناه» است. از همین روست قرآن کریم در آیه 21 سوره آل عمران آنها را آدم‏کش و قاتل انبیاء معرفى نموده و مى‏فرماید: «اِنَّ الَذَّین یَکْفُرُونَ بِآیات اللّهِ وَ یَقْتُلُونَ النَّبییّنَ بِغَیْرِ حَقِّ وَ یَقْتُلُونَ الذَّین یَأمُرُونَ بِالقِسْطِ مِنْ النّْاسِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ اَلیمٍ :کسانى که به آیات خدا کفر مى‏ورزند و پیامبران را بناحق مى‏کشند، و دادگستران را به قتل مى‏رساندند، آنان را از عذابى دردناک خبر ده.»

جنایاتى را که ملت یهود در طول تاریخ انجام داده نمى‏توان فراموش کرد از همین رو «عبدالفتاح طبّاره» در این زمینه چنین مى‏گوید: «جنآیات یهود در سرزمین عرب به صورتى بود که بدن‏ها را به لرزه مى‏انداخت و امروز نسل جدید یهود به پیروى از افکار نیاکان خود به جنایات و کشتار وحشتناک دست زده است.»

وهم‏چنین گوستاولبون چنین می نویسد: «ملت یهود هیچ‏گاه از جنآیات جدا نبوده است آنها اسیران فراوانى مى‏گرفتند، و بدن‏هاى آنها را با ارّه پاره مى‏کردند و جلو سگ‏ها مى‏ریختند و مردم شهر از کوچک و بزرگ و پیر و جوان را سر مى‏بریدند.»

سند گویای قساوت قلب و کشتار آدم بی دفاع و بی گناه جنگ 466 روزه غزه تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه است که براساس آمار رسمی تعداد شهدای فلسطینی در ۴۵٬۸۰۵ نفر، از جمله ۱۷٬۴۹۲ کودک جان خود را در حملات اسرائیل از دست داده اند. به عبارت دیگر به طور متوسط اسرائیل در هر 15 دقیقه یک انسان را در غزه کشته است. 25 درصد از قربانیان نیز زنان و سالخوردگان بوده اند.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.