رفتن به محتوای اصلی

بازخواني پيامدهاي تخريب قبور مطهر ائمه مظلوم بقيع

تاریخ انتشار:
تخریب قبور مطهر ائمه بقیع، که در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ هجری قمری توسط وهابیون انجام شد، در ابعاد مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیامدهای عمیق و گسترده‌ای را برای جهان اسلام به همراه داشت. از باب نمونه، به برخی از مهم‌ترین پیامدهای آن در این یادداشت تبلیغی اشاره می‌شود.
بقیع

پایگاه اطلاع رسانی بلاغ، بازخوانی پيامدهای تخريب قبور مطهر ائمه مظلوم بقيع

نگارنده: حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین شفیعی دارابی

*******
شواهد معتبر حاكي از اين است كه عاملان اين جنايت بزرگ، به انگيزه محو آثار جاويد اين بزرگواران و به نيت از ياد بردن  نام و رسم و منش اين اولياء  پاك الهي  و... مرتكب اين جنايت بزرگ شده اند؛ اما جاويد ماندن نام و ياد امامان مظلوم بقيع (ع) و مطرح بودن مكتب عزت آفرين اين حُجَج بزرگ الهي و...گوياي اين حقيقت است كه فرقه تبهكار و عنود وهّابيِت به اهداف اصلي و شوم مورد نظر خويش دست نيافت؛ البته اين خسران بزرگي كه دامنگير اين جمعيت منحرف گرديده است، جلوه اي از تحقق وعده ايست كه خداي متعال از بروز آن خبر داد؛ آنجا كه فرمود: 
* «يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ؛ همواره می خواهند نور خدا را با سخنان باطل [و تبلیغات بی پایه] خود خاموش کنند؛ ولی خدا جز اینکه نور خود را کامل کند، نمی خواهد، هر چند کافران خوش نداشته باشند» (توبه/ 32)؛
* « يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ؛ می خواهند نور خدا را با دهان هایشان خاموش کنند در حالی که خدا کامل کننده نور خود است، گرچه کافران خوش نداشته باشند» (صف/ 8)

البته تخریب قبور مطهر ائمه بقیع، که در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ هجری قمری توسط وهابیون انجام شد، در ابعاد مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیامدهای عمیق و گسترده‌ای را برای جهان اسلام به همراه داشت. از باب نمونه، به برخی از مهم‌ترین پیامدهای آن اشاره می‌شود:

۱. جریحه‌دار شدن احساسات مسلمانان، به‌ویژه شیعیان
قبور ائمه بقیع متعلق به چهار امام معصوم شیعه (امام حسن مجتبی، امام زین‌العابدین، امام محمد باقر، و امام جعفر صادق علیهم‌السلام) است. تخریب این اماکن مقدس موجب اندوه و خشم عمیق در میان پیروان اهل‌بیت شد و این حادثه هنوز هم به‌عنوان یک فاجعه مذهبی در یادها باقی مانده است.

۲. تقویت اختلافات مذهبی
این اقدام به‌دست فرقه وهابی، موجب تشدید اختلافات بین مذاهب اسلامی شد. بسیاری از مسلمانان، چه شیعه و چه سنی، این عمل را افراط‌گرایانه و برخلاف روح تساهل اسلامی دانستند.

۳. از بین رفتن میراث فرهنگی و تاریخی
تخریب قبور ائمه، و همچنین قبور بزرگان صدر اسلام، موجب نابودی بخشی از میراث تاریخی و معماری تمدن اسلامی شد. این اماکن نه‌تنها ارزش مذهبی بلکه ارزش فرهنگی و تاریخی فراوانی داشتند.

۴. محدود شدن زیارت و تبرک به اماکن مقدس
وهابیون با استناد به دیدگاه‌های خاص فقهی خود، با زیارت قبور و توسل به اولیای الهی مخالفت می‌کنند. تخریب قبور یکی از ابزارهای عملی برای جلوگیری از این نوع مناسک مذهبی بود.

۵. ایجاد موج اعتراض در جهان اسلام
در پی این اقدام، بسیاری از علما، حوزه‌های علمیه، و محافل فرهنگی و مذهبی در سراسر جهان اسلام آن را محکوم کردند و خواستار بازسازی و احترام به اماکن مقدسه شدند.

۶. افزایش آگاهی و مطالبه‌گری در بازسازی بقیع
حادثه تخریب بقیع باعث شد موضوع بقیع و مظلومیت اهل‌بیت بیش از پیش در کانون توجه قرار گیرد. هر ساله در سالگرد این حادثه، مراسم بزرگداشت در کشورهای مختلف برگزار می‌شود و خواست بازسازی بقیع مطرح می‌گردد.

نكته پايانی
بر همه محبان به اهل البيت (ع) خاصه شيعيان آن بزرگوار لازم است: ضمن برپائي مجالس سوگواري در روز 8 شوال المكرّم و حضور در آنها و ابراز عشق و علاقه مندي خود نسبت به اين بزرگواران؛ از كسب معرفت مناسب نسبت به مكتب جامع و والاي ائمه (ع) و پاي بندي عملي به آموزه هاي آن بزرگواران، و شناسائي و شناساندن انحرافات فرقه ضالّه وهابيت سلفي دريغ نورزند. آرزومندم در شناسائي اين سلسله از وظايف و عمل به آنها مؤفق گرديم. ان شاء الله. 
 

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.