در عرصه علوم انسانی، هنوز تحول و پیشرفت لازم را نداشته ایم
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام کریم خان محمدی با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: همین مسأله رسالت و تکلیف نخبگان حوزه و دانشگاه را برای تلاش به منظور دست یابی به اهداف مورد نظر سنگین تر می کند.
وی افزود: خوشبختانه ما در عرصه علوم طبیعی و فناوری و نیز علوم پزشکی و به ویژه مباحث نظامی، پیشرفت های بسیار خوبی داشته ایم که بعضاً جهانیان را حیرت زده کرده است؛ اما با این وجود هنوز در بحث علوم انسانی نتوانسته ایم در حد و اندازه لازم ظاهر شده و علوم انسانی بومی و اسلامی را به طور کامل در کشور پیاده سازی کنیم.
این محقق و پژوهشگر حوزوی در تشریح چرایی این ماجرا ادامه داد: آن چه مسلم است این که علوم طبیعی و فنی چندان نیاز به آزادی بیان ندارد، چرا که دانشمند در آزمایشگاه تجربی کار خود را انجام می دهد، اما در حوزه علوم انسانی لازمه تولید فکر و اندیشه ، آزادی فکر و افزایش ظرفیت هاست و در زمینه علوم انسانی کسی که خلاقیت و نوآوری داشته باشد معمولاً با سنت فکری رایج مخالف است.
وی افزود: مشکل از جایی بروز پیدا می کند که گاه می بینیم برخی از ما در داخل حرف های جدید را برنمی تابیم و لذا نیاز به آزاداندیشی به خوبی در این خصوص احساس می شود.
حجت الاسلام خان محمدی همچنین با اشاره به دغدغه جدی مقام معظم رهبری و دیگر بزرگان برای رسیدن به تمدن بزرگ اسلامی بیان داشت: یکی از مهم ترین لوازم تحقق چنین هدف بزرگی، این است که ما بیش از پیش به مساله کرسی های آزاداندیشی و تولید علم و فکر در حوزه و دانشگاه بها بدهیم و از این روند حمایت کنیم.
افزودن دیدگاه جدید