غفلت نخستین و مهم ترین علل ارتکاب گناه است
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، آیت الله سید رحیم توکل، استاد حوزه علمیه قم در جمع مردم امامزاده عبدالله بابل با بیان این که ماه مبارک رمضان زمان تمرین برای خود سازی است، گفت: مشکل اصلی انسان ها عدم تبعیت از خداوند و تیره شدن قلب ها از گناه و دوری از خداوند است.
وی افزود: در این دنیا دست، چشم، زبان و همه اعضا در تابعیت انسان و نفس او قرار دارند اما در قیامت همه آن ها به امر خداوند متعال، به بازگویی گناه و اعمال زشت مرتکب شده می پردازند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان سه عامل ارتکاب گناه از سوی انسان، خاطرنشان کرد: غفلت انسان نخستین و از مهم ترین علل گناه از سوی انسان است زیرا انسان گناهکار از عظمت خداوند متعال و حاکم بودن ایشان بر همه اعمال خود غفلت می ورزد.
وی ادامه داد: اگر انسان به عمل گناه توجه نکند، حتما زمین خواهد خورد زیرا تقابل انسان در برابر نفس مانند مسابقه کشتی است که غفلت در لحظه ای موجب مغلوب شدن او خواهد بود.
آیت الله توکل با اشاره به این نکته که انسان باید در برابر نفس اماره دقت کند، اظهار داشت: انسان های غافل به تعبیر قرآن همانند افراد در خواب هستند که پس از مرگ و دیدن حقایق، بیدار می شوند که آن موقع، زمانی برای جبران وجود ندارد.
وی دومین عامل ارتکاب به گناه را ضعف اعتقادات دانست و تصریح کرد: انسان همواره باید بر خود یادآوری کند که دو ملک همواره ملازم او هستند که ملک سمت راست اعمال خوب و ملک سمت چپ گناهان او را ضبط می کند.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم، مراتب ایمان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: مردم اگر از باور عقل باید به باور دل بیایند که اعمالشان در دید خداوند است و عظمت خداوند را تصور کنند، جرات گناه به خود را نمی دهند.
آیت الله توکل، عامل سوم ارتکاب به گناه را وجود صفات رذیله بیان کرد و گفت: اغلب انسان ها دارای عادت های بد مانند مال دوستی، شهرت پرستی و تلاش برای رسیدن به قدرت هستند و این عوامل مهم ترین مسأله برای ارتکاب به گناه محسوب می شود.
وی ادامه داد: وقتی علت گناه پیدا شد باید یک برنامه ریزی طراحی شود تا از مشکل رها یافت که مهم ترین آن تقویت ایمان و روی آوردن به تقوا است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قرار گرفتن در معرض تذکر را از دیگر عوامل دوری از غفلت بیان و تصریح کرد: نخستین کار ائمه در مقابل با مردم قرائت آیات قرآن بود تا بدینوسیله درون مردم ساخته شود و آن ها در معرض سخن خداوند قرار گیرند.
وی افزود: پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) با شناخت صفات رذیله مشهور در بین اعراب جاهلی، از جمله شرب خمر، زناکاری و آدم کشی از آن ها انسان هایی با ایمان هایی راسخ و محکم ساخت.
افزودن دیدگاه جدید