رفتن به محتوای اصلی
اخلاق اجتماعی نبض زنده فرهنگ در جامعه اسلامی

تاثیر حفظ ارزشهای دینی و اعتقادی دررعایت اخلاق اجتماعی

تاریخ انتشار:
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: حفظ ارزشهای دینی و اعتقادی دارای جایگاه ارزشمندی بوده که می تواند درایجاد و رعایت اخلاق اجتماعی درجامعه اثر گذار باشد.
اخلاق اجتماعی

به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری شبستان ،حجت الاسلام حفیظ الله فولادی عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت اخلاق اجتماعی در جامعه دینی و اسلامی امروز گفت: اهمیت اخلاق آنقدر ارزشمند و بالاست که پیامبر اکرم(ص) در باب اخلاق تاکیداتی فراوانی داشته اند.

 عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: اخلاق درحوزه روابط اجتماعی به دوبخش رفتار شخص با خود و رفتار شخص با جامعه تقسیم می شود یعنی درمقطعی فرد در وزه رفتار شخصی خود طرف مقابلی ندارد ومی تواند مسئله ای را رعایت کند یا خیر و درمقطعی دیگر با حضور درجامعه مستلزم رعایت مواردی که باید به آن توجه داشته باشد.

وی ادامه داد: اخلاق ناظر بر رعایت است و انسانی که درجامعه رشد یافته باشد همواره خود را ملزم به رعایت قوانین و اخلاق در جامعه می داند چرا که در جامعه یک سلسه قواعد بایدها، نبایدها وهنجارهایی است که به عنوان الگوی رفتاری درجامعه پیش آمده و مطرح می شود.

حجت الاسلام فولادی تصریح کرد: درحوزه روابط اجتماعی من با هم نوع، باید به رعایت قوانین اخلاقی توجه شود که اگر این امر صورت نگیرد انسان خارج از قاعده رفتاری و نظم رابطه خود را ایجاد کرده و در اندک زمانی دچار مشکل خواهند شد.

حفظ ارزشهای دینی و اعتقادی در رعایت اخلاق اجتماعی درجامعه اثر گذار است

عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه دانشگاه اظهار داشت: حفظ ارزشهای دینی و اعتقادی درایجاد و رعایت اخلاق اجتماعی درجامعه اثر گذاراست به عنوان مثال در ماه مبارک رمضان قاعده بر این است که هنجارشکنی روزه خواری رخ ندهد که درهمین راستا تظاهر به روزه خواری نیز به عنوان یک هنجار شکنی در جامعه محسوب می شود.

وی یادآورشد: مهمترین خواستگاهی که انسان رانسبت به رعایت اخلاق سوق داده وحمایت می کند خانواده است که می تواند با تقویت جنبه های رفتاری در نهاد خانواده حوزه ارتباطات اجتماعی انسان را ارتقا داده و روحیه توجه و رعایت اخلاق بر پایه قوانین را از نهاد خانواده در وجود انسان نهادینه سازد.

خانواده کوچکترین نهاد تاثیر گذار در شکل گیری اخلاق فردی و اجتماعی است

حجت الاسلام فولادی خاطر نشان ساخت: از نظر جامعه خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی است و به جهت شکل گیری اخلاق فردی واجتماعی انسان ازاین نهاد دارای اهمیت ویژه ای است و باید برای پایداری نظام اخلاقی در جامعه به آن توجه داشت.

عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: درواقع زمانی که یک فرد بزرگسال دچار ناهنجاری می شود به این امرتوجه می شود که این فرد در چه خانواده و محیطی پرورش یافته است و نشان می دهد این خانواده است که یک فرد را با توجه به عوامل مختلف به جامعه تحویل می دهد و باید توجه داشته باشد که حضوراین فرد درجامعه نشانگر شخصیت خانوادگی اوست که در جامعه با دیدی وسیع به آن نگاه می شود.

وی ابراز داشت: اخلاق اجتماعی، فردی و حرفه ای همه به نوعی از اخلاق اجتماعی برمی خیزند، افرد در برخی موارد مبتلا به دوگانی هستند که اگر خوب تربیت شده باشد کنشهای رفتاری مناسب به عنوان یک مشی در وجود آنها شکل می گیرد و در برخورد با جامعه اخلاق متناسب با جامعه را از خود بروز می دهند.

حجت الاسلام فولادی افزود: این امرکه نسبت به مشکلات وارده چگونه عمل کنیم فردی است اما بروز این اخلاق همواره برخاسته ازتربیتی است که بخش عظیمی از آن در نهاد خانواده شکل می گیرد و نقش مؤثری بر رعایت اخلاق اجتماعی در جامعه دارد.

عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه عنوان کرد: با توجه به اینکه جامعه همواره تشکیل شده از من و تو است افراد درجوامع مختلف همیشه خواهان بهترین رفتارها ازسوی دیگران با خود و بلعکس می باشند که توجه به این امربهترین مسیر برای خود سازی انسان است تا فرد درمقابل رفتار با دیگران انعطاف لازم داشته باشد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.