رویکرد راهبردی برای جلوگیری از آسیبها به فضای مجازی داشته باشیم
به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید سعید رضا عاملی در نشست علمی نخبگان تبلیغی فضای مجازی، فرصتها و تهدیدها که ظهر پنج شنبه با حضور آیت الله امینی، حجت الاسلام واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه و مبلغان عرصه فضای مجازی در قم برگزار شد، اظهار داشت: فضای مجازی موضوع دوم فضای زندگی ما است و این فضا دارای ماهیت متفاوت از جهان فیزیکی است و در واقع فضای مجازی ادامه جهان ذهن ما است.
وی بیان داشت: خیالها زیادی در ذهن ما وجود دارد و جهان مجازی جهان ذهن را در بر دارد و ما با این فضا وارد عرصه جدیدی از ارتباطات شدهایم و برای روحانیان که ارتباط با دیگران اساس کارشان میباشد ظهور این عرصه ارتباطات بسیار مهم است.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: ارتباط حاضر با غایب، ارتباط الکترونیکی عمل کردن از جمله کارهایی است که در فضای مجازی صورت میگیرد و در واقع زندگی ما دو فضایی شده است.
وی ابراز داشت: برای شهر تهران 1700 خدمات تعریف کردهایم که 83 مورد تعامل شهرداری با شهروندان مجازی میشود و این عمل 40 درصد تردد خودرو را کاهش میدهد.
حجت الاسلام عاملی با بیان اینکه کار پزشکی و مهندسی با استفاده از این فضا انجام میشود، افزود: در حال حاضر 2 میلیارد و 900 میلیون کاربر فضای مجازی وجود دارد که تا 10 سال آینده به 6 ملیارد نفر افزایش مییابد.
فضای مجازی جبرانی برای خطاهای انسان است
این کارشناس فضای مجازی بیان داشت: حق به معنای قاعدههای بایسته تکوین و تشریع است و فضای مجازی از اعمالی همچون شکافت کوه و بردین درختان میتواند جلوگیری کند و درواقع این فضا جبرانی برای خطاهای انسان است.
وی ابراز کرد: در فضای مجازی فاصله و حرکت حذف میشود و قاعده تولد و توزیع به هم میریزد، جهان امروز، جهان قدرت است و اگر صدها سایت نیز ایجاد کنیم فایدهای ندارد گوگل یک پورتال است که به 133 زبان محتوا ویرایش میکند.
حجت الاسلام عاملی عنوان کرد: در حوزه فرهنگ، فرهنگ مکان محور به فرهنگ مکان فضا محور تبدیل شده و اگر منابع فرهنگ را فقط در کوچه و بازار جستوجو کنیم اشتباه کردهایم زیرا در حال حاضر یکی از منابع مهم فرهنگ از فضای مجازی ایجاد میشود و در این امر با امور غیر مترقبهای مواجه میشویم.
وی افزود: گاهی ساختارها نیز فرهنگ تولید میکنند و به عنوان مثال فیسبوک بر مبنای دبیرستانیهای امریکایی تعریف شده و در حالی که جامعه اسلامی در آن تداخل ایجاد نمیشود اما در دبیرستانهای آمریکا تداخل وجود دارد.
46 درصد کاربران اینترنت متصل به فیسوک هستند
حجت الاسلام عاملی تصریح کرد: فیسبوک جمعیتی یک میلیاردی دارد و 46 درصد کاربران اینترنت متصل به فیسوک هستند و در این مکان فرهنگ محلی به فرهنگ جهانی تبدیل شده و ما را فراملی کرده است.
وی بیان داشت: در فضای مجازی فرهنگ فیزیکی به فرهنگ فیزیکی عددی تبدیل شده و فرهنگ چهره به چهره جای خود را به فرهنگ موژلار داده است.
معاون فناوری اطلاعات دانشگاه تهران اظهار کرد: با دو رویکرد مواجه هستیم یکی رویکرد آسیبی یعنی اینکه بگوییم این فضا آسیب زیادی دارد و دیگری رویکرد راهبردی و باید این رویکرد را داشته باشیم.
وی ابراز کرد: این امکان وجود دارد که جمهوری اسلامی به جای www با استفاده از iii وارد سایتی شود و این با استفاده از رویکرد راهبردی محقق میشود.
کارشناس فضای مجازی یادآور شد: با نگاه راهبردی میتوان از آسیبها جلوگیری کرد و برای تبلیغ خدا، تحقق توحید و عدالت به رویکرد راهبردی نیاز داریم.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم رشوه و رانت نباشد با رویکرد راهبردی میتوان از این اعمال جلوگیری کرد و البته باید به آسبها نیز توجه کرد.
حجت الاسلام عاملی اضافه کرد: باید به همه ظرفیتها نگاه کرد، جهان نما و جهان بازنما، جهان طبیعت و جهان شبیه سازی و جهان مادی و جهان معنویت که روز به روز پررنگتر میشود توجه داشت.
افزودن دیدگاه جدید