رفتن به محتوای اصلی
به همت اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار گردید:

همایش علمی کاربردی مرزبانان حریم تشیع ویژه محرم و صفر 1393

تاریخ انتشار:
به مناسبت فرارسیدن ایام محرم و صفر 1436 همایش علمی کاربردی حریم تشیع با حضور گسترده مبلغان برادر و خواهر اعزامی به مناطق درمحل سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار گردید.
روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ، در این همایش حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا صدر حسینی، معاون اجتماعی و پیشگیری قوه قضائیه و سیدابوالفضل طباطبائی، امام جمعه شهرستان فریمان حضور یافته و به ارائه سخنرانی پیرامون نقش روحانیت در کاهش آسیب‌های اجتماعی و اولویت‌های تبلیغی در ماه محرم پرداختند.
در بخش اول این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین صدرحسینی به بحث آسیب‌های اجتماعی پرداخته و گفت: آیین اسلام برای کلیه مسلمانان در زندگی اجتماعی برنامه مشخص و معین تدوین کرده و این امر نشان می‌دهد تمامی انسان‌ها برای به سامان درآوردن امور جامعه نقش‌ و وظایفی برعهده دارند و دراین راستا نقش روحانیت به صورت اخص و برجسته بوده و بایستی پرچمدار حرکت اصلاح امور جامعه باشند.
وی وظیفه مبلغان را تلاش علمی و عملی در ارائه معارف اسلامی برشمرده و گفت: مبلغان بایستی در وحله اول دست به تلاش و اقدامات علمی زده و جامعه را از گرایش به سمت علوم انسانی ارائه شده از سوی مکاتب غربی و اروپایی که عمدتا انسان‌ها را با دید مادی و دنیا گرایانه نگاه می‌کنند و به سمت ضلالت و گمراهی سوق می‌دهند برحذر داشته و منابع علمی و دانشی غنی در بعد اسلام و فرهنگ دینی را ارائه دهند و در وحله دوم اقدام به تلاش و کارهای عملی زده و با رفتار و کردار و عمل خود برای جامعه دراین مسیر الگو باشند.
وی در ادامه به بحث معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی اشاره کرده و افزود: ناهنجاری‌ها محدود به ارتکاب جرم و جنایت و گناه و امور مشخص این‌چنینی نیست، بلکه از ردکردن چراغ قرمز گرفته تا بحث معضل ازدواج جوانان و نیز شیوع طلاق و تاثیر ناهنجاری‌های ارزش شکن اجتماعی را شامل می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین صدرحسینی انواع گوناگون ناهنجاری‌ها و معضلات را شامل ناهنجاری‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... برشمرده و ضمن بیان معضلات اجتماعی به عنوان حیطه‌ای که طلاب و مبلغان بایستی در آن داخل شوند، گفت: اساس پدید آمدن ناهنجاری‌ها و معضلات اجتماعی این است که نیازها در سطح فرد برآورده نشده و جنبه اجتماعی به خود می‌گیرند.در این مواقع بایستی به جای ارائه راهکار در سطح جزئی و فردی به ارائه راهکار در سطح عمومی واجتماعی بپردازیم.
معاون پیشگیری قوه قضائیه ادامه داد: رابطه فرد و اجتماع رابطه‌ای مستقیم و درهم پیچیده است و لذا ما نمی‌توانیم انسان‌ها را به خودی خود مجرم و مقصر بشماریم بلکه این سیستم و جامعه معیوب است که انسان‌های مجرم و خطاکار را بوجود می‌آورد.
وی افزود: هرچند برطرف کردن تمامی این ناهنجاری ها و مشکلات به اصول و راه‌های درمان خاص خود نیازمند است اما در عین حال روحانیت می‌تواند ازطریق تاثیرگذاری بر مسائل اجتماعی موجب درمان و رفع مشکلات زیادی باشد.
وی اثرگذاری طلاب را بر مسائل اجتماعی به صورت رسیدگی و تاثیرگذاری بر نهاد خانواده تعریف کرده و تاکید کرد: در بعد خانواده از یک سو با مشکلات مربوط به تاخیر ازدواج جوانان و شیوع پدیده طلاق روبرو هستیم و از سوی دیگر در مورد بقیه خانواده‌ها با مشکلات اضطرابی و اخلاقی سروکار داریم و لذا بایستی طلاب و مبلغان تلاش خود را بر تحکیم بخشیدن به نهاد وامور خانواده و اصلاح مشکلات اخلاقی و درمان خانوده‌های مضطرب معطوف سازند.
حجت‌الاسلام والمسلمین صدر حسینی در پایان به ارائه راهکار پرداخته و تصریح کرد: راه مقابله با آسیب‌های اجتماعی توسط مبلغان می‌تواند به سه شکل صورت گیرد، در مرحله اول آموزش انفعالی مانند سخنرانی و مشاوره دادن و آموزش عملی وفعالیت‌های  اقدام‌گرایانه مطرح است. درمرحله دوم باید به افرادی کمک شود که درمعرض خطرات و آسیب‌ها اجتماعی‌اند و درمرحله سوم بایستی به توانمندسازی و کمک به فرآیند بهبود افرادی پرداخت که به مشکلات اجتماعی دچار شده‌اند.
در بخش دوم همایش نیز حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌ابوالفضل طباطبائی ابتدا به اهمیت بحث تبلیغ پرداخت و سپس در زمینه اولویت‌های تبلیغ و ویژگی‌های مبلغ رهنمودهایی را ارائه داد.
وی در بخشی از سخنان خود اذعان داشت: ویژگی‌های یک مبلغ خوب به صورت کامل در آیه 39 سوره احزاب آمده که این ویژگی‌ها عبارتنداز: 1- کسانی که پیام الهی را تبلیغ می‌کنند. 2- خداترسند و جز او از احدی دلهره ندارند. 3- در بیان حق شهامت دارند. 4- آماده حسابرسی هستند.
امام جمعه شهرستان فریمان اولویت های تبلیغی را شامل دو زمینه گفتاری و رفتاری دانست و گفت: در زمینه گفتاری مبلغ خوب بایستی به بیان اموری بپردازد که منجر به تقویت پایه‌های اعتقادی مردم شود. در زمنیه رفتاری نیز مبلغ بایستی خود الگو و عمل کننده به مسائل دین باشد تا تبلیغ وی موثر و کارآمد واقع شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبائی در پایان به بیان نکات و تذکراتی به طلاب و مبلغان پرداخته و بر کاربردی بودن سخنرانی، امید دادن به مردم، بیان مشکلات آنان و سعی در ارائه راه‌حل، داشتن مطالعه بیشتر، درک جوانان و مسائل مربوط به آنان، معاشرت با مردم، استفاده از آیات و روایات و... و به طور کلی تلاش در غنی ساختن محتوایت تبلیغی تاکید و سفارش نمود.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.