رفتن به محتوای اصلی
گفتگو با نخبه قرآنی جهان اسلام

شعبه های جدید جامعه القرآن در تبریز افتتاح می شود

تاریخ انتشار:
نخبه قرآنی جهان اسلام از افتتاح شعبه های جدید موسسه جامعه القرآن الکریم در تبریز خبر داد.
tabatabaei

به گزارش بلاغ به نقل از شبستان, سید محمدحسین طباطبایی علم الهدی، خردسال ترین حافظ قرآن کریم، کودکی پنج ساله که با زبان شیرین کودکی اش، آیات قرآن کریم را از حفظ قرائت می کند. ایشان علاوه بر قرائت آیات قرآن، سوره های قرآن را نیز به خوبی تفسیر می کند.

این تصویر، خاطره شیرینی برای همه ایرانیان در سال های گذشته است، این کودک پنج ساله، این روزها در کسوت روحانیت و استاد حوزه علمیه و مفسر قرآن کریم در عرصه قرآن فعالیت می کند.

سیدمحمدحسین طباطبایی، در سال ۱۳۶۹ در شهرستان قم به دنیا آمد و در سن دو و نیم سالگی، حفظ کردن قرآن را شروع کرد. او توانست در سن ۵ سالگی کل قرآن را حفظ کند. وی علاوه بر حفظ کل قرآن در آن مقطع سنی توانسته بود احادیث اصول کافی و همچنین کتاب گلستان سعدی و اشعار محتشم کاشانی را به حافظه بسپارد. علم‌الهدی در همان سنین موفق به کسب درجه دکترای افتخاری از دانشگاه حجاز انگلستان شد و چند برنامه تلویزیونی نیز با اجرای او پخش شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدمحمدحسین طباطبایی، این روزها میهمان استان آذربایجان شرقی است. در این گزارش، گفتگوی کوتاه ما را با این نخبه قرآنی، مطالعه کنید.

از 2 و نیم سالگی حفظ قرآن را آغاز کردم

حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدمحمد حسین طباطبایی، نخبه قرآنی جهان اسلام، در این گفتگو ابراز داشت: از 2 و نیم سالگی شروع به یادگیری قرآن کرده و سوره های جزء 30 قرآن را حفظ کردم و طی سه سال، دوره حفظ تمام شد و در پنج و نیم سالگی موفق به حفظ کل قرآن کریم شدم.

وی افزود: یکی از بستگان منزل ما بودند و گفتند که من می خواهم از علم الهدی، سوال قرآنی داشته باشم، پدرم به آن شخص گفتند که از خواهران ایشان بپرسید که چند جزء از قرآن را حفظ هستند، اما ایشان اصرار به سوال از من داشتند. وقتی ایشان از جزء 30 سوال کردند، دیدند که من با زبان بچگی می توانم آیات قرآن را بخوانم، از آنجا بود که تصمیم گرفتیم که در کلاس های حفظ قرآن شرکت کنم.

این نخبه قرآنی خاطرنشان کرد: بعد از اینکه در همان سن کودکی حافظ کل قرآن شدم، در جای جای کشور و در خارج از کشور به اجرای برنامه پرداختم و کشورهای مختلفی را به همراه پدرم سفر کردیم و در امتحان های مختلفی شرکت کردیم که دیپلم افتخار قرآنی را به من اعطا کردند، در انگلستان در سن هفت سالگی مدرک دکترای افتخار علوم قرآنی را بعد از سه ساعت امتحان به من اعطا کردند.

دکتر علم الهدی ادامه داد: این برنامه ها چندسال ادامه داشت که در سن 10 سالگی وارد حوزه علمیه شدم و از سال 1377 هم به همراه پدرم و به اتفاق خیرین، یک موسسه قرآنی را احداث کردیم که به موسسه جامعه القرآن الکریم و اهل بیت(علیهم السلام) نام گرفت.

حفظ شعر و حدیث در کنار حفظ قرآن

این استاد حوزه علمیه در ادامه تاکید کرد: هیچ چیزی بدون سعی و تلاش در علوم قرآن و علوم دیگر به وجود نمی آید، در طی این سال ها، زحمت زیادی برای من و پدر و مادرم بود که توانستیم علاوه بر حفظ قرآن، در تفسیر قرآن و حفظ احادیث، اشعار گلستان و بوستان سعدی نیز کار کنیم که در اجرای برنامه ها خیلی کمکم کرد.

وی افزود: من به داستان های اسلامی و تاریخی علاقه داشتم و بسیاری از کتب تاریخی اسلامی را در همان سن مطالعه کرده بودم، چرا که از سن چهار سالگی، خواندن و نوشتن را فرا گرفتم.

استقبال کشورهای اسلامی

دکتر طباطبایی همچنین با اشاره به استقبال کشورهای دیگر از حافظ خردسال قرآنی تصریح کرد: استقبال از ما به عنوان حافظ قرآن در کشورهای دیگر بسیار خوب بود، مخصوصا در زمانی که حافظ قرآن در کشور خیلی کم داشتیم و بویژه حافظ خردسال خیلی کم تعداد بود.

وی عنوان کرد: آن ها فکر نمی کردند که یک خردسال در این سن، تسلط خوبی نسبت به آیات قرآن و تفسیر آن داشته باشد. حتی در یکی از کشورهای عربی یکی از سران آن کشور با عصبانیت به وزیر آن کشور گفت: شما این همه پول را چه می کنید؟ شما چرا نتوانستید یک بچه مثل این بچه ایرانی تربیت کنید؟

شرکت هزار و 700 نفر در دوره های آموزشی جامعه القرآن

خردسال ترین حافظ قرآن کریم، در ادامه با اشاره به هدف از سفر خود به تبریز گفت: همایش های بزرگ قرآنی با حضور آیت الله مجتهد شبستری و قرآن آموزان موسسه به همراه خانواده های آنان در دانشگاه تبریز برگزار شد.

وی ادامه داد: همچنین چند شعبه جدید از موسسه جامعه القرآن الکریم در تبریز احداث می شود.

دکتر طباطبایی با اشاره به برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در استان آذربایجان شرقی گفت: پتانسیل و جایگاه این استان و شهر تبریز بیش از این هاست، فعالیت های جامعه القرآن الکریم در آذربایجان شرقی نیز رضایت بخش است.

این نخبه قرآنی تاکید کرد: دوره های آموزش قرآن برای خردسالان سه یا چهارساله در جامعه القرآن الکریم برگزار می شود. آیات موضوعی نیز با روش اشاره به کودکان در این دوره های آموزشی آموخته می شود. آن ها با شرکت در این دوره ها، در پنج سالگی به راحتی می توانند سوره های قرآن را روانخوانی کنند.

وی با اشاره به تعداد قرآن آموزان این موسسه در استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: هم اکنون هزار و 700 نفر در دوره های آموزش قرآن این استان شرکت دارند که 23 شعبه در کل استان و 17 شعبه در تبریز فعالیت می کنند.

دیدگاه‌ها

محمدرضا یاری 19:35 - 1395/02/18

عالی بود

الهام 18:22 - 1395/11/30

سلام وخسته نباشد خيلي عالي ميشود در تبريز هم باش جاهايي قراني درتبريز در مساجد بهتر هست قران باشد ان وقت بهترهست باتشكر ازشما3

نازنین 18:34 - 1396/10/13

سلام ما ساکن شهر جدید سهند هستیم اینجا نمیتونم جامعه القران پیدا کنم فقط مهد قران هست.دختره من چون در جانعه القران تا کتاب اشاره ها رو خونده بعد ما نقل مکان کردیم میخوام ادامه بدم نمینونم مهد قران بفرستمش لطفا ادرس و راهنمایی کنید

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.