آخرين جمعه ماه مبارك رمضان (روز جهاني قدس)

روز جهاني قدس
حضرت امام خميني رحمه الله، آخرين جمعه ماه مبارك رمضان را «روز جهاني قدس» اعلام كرد تا مسلمانان در اين روز به مصيبتهاي مردم فلسطين توجه كنند و با پشتيباني از آنها، افزون بر اينكه موجب دلگرمي مردم مظلوم فلسطين مي شوند، به صهيونيستها و حاميان آنان بفهمانند كه فلسطين، بخشي از پيكره اسلام است و روزي نه چندان دور، قدس شريف به آغوش اسلام باز خواهد گشت.
فضيلت بيت المقدس در كلام معصومين عليهم السلام
پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله فرمود:
خداوند در حديث قدسي مي فرمايد: «هر كس مرا در خانه ام (مسجدالحرام) يا در مسجد پيامبرم يا در بيت المقدس زيارت كند و بميرد، شهيد جان سپرده است.[1]
پيامبر اعظم صلي الله عليه وآله فرمود:
پيوسته گروهي از امت من بر دروازه هاي دمشق و پيرامونش و بيت المقدس و پيرامون آن مبارزه مي كنند و ياري نكردن آنان، زياني به آنها نمي رساند. آنان تا روز قيامت پشتيبان حقند.[2]
امام علي عليه السلام فرمود:
چهار قصر از قصرهاي بهشت در دنيا هستند: مسجدالحرام، مسجدالرسول، مسجد بيت المقدس و مسجد كوفه.[3]
اهميت بيت المقدس از جنبه تاريخي[4]
بيت المقدس به دلايل گوناگون، براي مسلمانان و جهان اسلام قداست ويژه اي دارد:
1. فلسطين، سرزميني است كه نخستين قبله مسلمانان، دومين مسجد اسلام و سومين حرم شريف (بعد از مكه و مدينه) در آن قرار دارد. بنا به فرموده امام علي عليه السلام، يكي از چهار قصر بهشتي در دنيا (مسجدالحرام، مسجدالنبي، مسجد بيت المقدس و مسجد كوفه) است.
2. مسجدالاقصي در آن قرار دارد كه معراج پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله از مسجدالحرام به قصد مسجدالاقصي و از آنجا به آسمانها صورت پذيرفت.
3. در شهر بيت المقدس، افزون بر مسجدالاقصي، 36 مسجد ديگر وجود دارد كه 29 مسجد در داخل شهر و 7 مسجد نيز در خارج از بافت قديمي و در حومه شهر قرار دارد. افزون بر آن، مقبره ها و زيارتگاه هاي بسياري از رهبران بزرگ اسلام و اصحاب پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله در اين شهر واقع است.
4. افزون بر مسئله قداست و پايگاه ممتاز سرزمين بيت المقدس در منابع اصيل اسلامي، موضوع اشغال آن به وسيله صهيونيسم و استكبار جهاني و رويارويي غرب با جهان اسلام براي ما بسيار مهم است، به گونه اي كه اشغال فلسطين، هرگز اشغال يك سرزمين و يك كشور نيست، بلكه ايجاد يك كانون استعماريِ ضد اسلامي، براي نابودي جهان اسلام و جلوگيري از شكلگيري مجدد تمدن اسلامي است.
ضرورت توجه به مسئله فلسطين
ـ امروزه مسئله فلسطين و جنايتهاي اسرائيل عليه مردم بي دفاع آن، وارد حساس ترين مرحله خود شده است. در حقيقت، اين مسئله، موضوعي منطقه اي نيست، بلكه در رأس موضوع هاي جهاني قرار گرفته است. گرچه افكار عمومي جهان و بيشتر دولتهاي آنان اين جنايت ها را محكوم كرده اند، ولي ايالات متحده امريكا به دولت اشغالگر اسرائيل بيشترين كمك را كرده است و در اين راستا مصوبه هاي شوراي امنيت عليه اين كشور را وتو مي كند.
ـ كشورهاي اسلامي كه پيوند عقيدتي و ديني با مردم مظلوم فلسطين دارند و با وجود داشتن حدود 55 رأي سازمان ملل، پس از گذشت 70 سال، هنوز هيچ اقدام هماهنگ و كارسازي در اينب اره انجام نداده اند.
ـ امام خميني قدس سره از معدود انديشمندان و رهبراني است كه از ابتداي شكل گيري دولت جعلي و نامشروع اسرائيل، با شيواترين بيان و بدون هيچ گونه ملاحظه و ترسي خطر صهيونيستها و اهداف آينده آنان را گوشزد مي كرد. ايشان اتحاد و هم دلي كشورهاي اسلامي و به كارگيري امكانات آنان را در مقابل اسرائيل خواستار مي شد. همچنين سكوت آنان را در اين زمينه با شديدترين بيان محكوم مي كرد.
ـ سكوت كشورهاي اسلامي و كوتاهي آنان در برابر زياده خواهي هاي اسرائيل موجب ستم و جنايت بيشتر آن رژيم در كشتار مردم بي گناه فلسطين شد. بنابراين، امام كه اين موضع را به صلاح مسلمانان فلسطين نمي دانست، براي ايجاد وحدت و توجه كشورهاي اسلامي، جمعه آخر ماه مبارك رمضان را كه مي تواند تبيين كننده سرنوشت فلسطين باشد، به عنوان روز «قدس»، انتخاب كرد تا مسلمانان در مراسمي، هم بستگي بين المللي خود را در حمايت از حقوق قانوني مردم مسلمان فلسطين اعلام كنند.
ـ امروز گسترش انتفاضه و رسيدن آن به اوج خود و انفعال كشورهاي اسلامي از يك طرف و ستم اسرائيل و حمايت امريكا از سوي ديگر، ضرورت توجه به سخنان امام خميني رحمه الله درمورد فلسطين مظلوم را بيشتر آشكار مي كند.
هدفهاي امام خميني رحمه الله از اعلام روز قدس[5]
ـ اين ابتكار طرحي بود واقع بينانه و مبتني بر درك تحليلي دقيق از مسئله فلسطين و ضرورت رويارويي با رژيم صهيونيستي!
ـ پديده رژيم صهيونيستي، پروژه اي بزرگ و طولاني است كه در يك قرن، گام به گام طراحي و اجرا شده است. امام خميني رحمه الله در مقابل اين پديده خطرناك، پروژه استراتژيكي را طراحي كرد كه در درازمدت توان مقابله با اين رژيم غاصب را داشته باشد.
ـ اعلام روز قدس از سوي امام رحمه الله به معناي به كارگيري نهادهاي كلان ديني به جاي نگرشهاي خُرد ملي يا قومي (عربي) بود كه سالها چارچوب فكري رويارويي با رژيم صهيونيستي را تشكيل مي داد و سرانجام هم شكست خورد.
ـ امام خميني رحمه الله از اين رهگذر مي كوشيد جهان اسلام را متوجه اين بحران سازد و ميان جهان اسلام و فلسطين هم بستگي ايجاد كند و نامعادله موجود ميان مردم فلسطين از يكسو و رژيم صهيونيستي و حاميان غربي آنان از سوي ديگر را با دخيل ساختن امت اسلامي، به توازن برساند.
ـ امام خميني رحمه الله با اعلام روز قدس كوشيد اداره بحران فلسطين را از سطوح رسمي به سطوح مردمي انتقال دهد و وجدان اجتماعي و سياسي مردم جهان اسلام را با انگيزه هاي ديني آنها درگير اين بحران سازد.
تفاوت يهود و صهيونيسم[6]
گفتني است بين يهود و صهيونيسم تفاوت وجود دارد:
1. صهيونيستها براي همراه كردن يهوديان جهان با اهداف و سياستهاي خويش، در پروتكلها و بيانيه هاي خود عموماً از واژه يهود بهره مي گيرند و چنين القا مي كنند كه منافع ملت يهود را دنبال مي كنند در حالي كه صهيونيسم، دست پرورده دولتهاي استعماري انگليس و آمريكاست، هرچند مباني فكري آن از كتابهاي تحريف شده يهود باشد.
2. صهيونيسم يك تشكيلات صرفاً سياسي با هدف سلطه همه جانبه بر بشر است و در اين مسير از هر ابزاري كمك مي گيرد. بسياري از سياست مداران كشورهاي گوناگون با اينكه يهودي نيستند، زير نفوذ صهيونيسم هستند. از سوي ديگر، بسياري از يهوديان با افكار ضد بشري صهيونيسم مخالفند.
ويژگيهاي صهيونيسم
الف) نژادپرستي[7]
صهيونيستها با همه وجود معتقدند كه از ديگران برتر و ارزشمندترند و بايد قدرت، مكنت، ارزش، رهبري و هدايت جهان براي آنان باشد و ديگران خدمت گزار آنان باشند. برخي از اعتقاد آنان چنين است:
خداوند به خاطر لطفي كه به ما داشته، حيواناتي از جنس انسان كه از ساير مللند، براي ما آفريده و آنها را مسخّر ما ساخته است؛ زيرا خدا مي دانسته كه ما نيازمند به دو نوع حيوان هستيم، يك نوع لال مانند چارپايان و ديگر ناطق مانند مسيحي ها، مسلمان ها، بودايي ها و ساير ملل از شرق و غرب و آنها را به خاطر خدمت گزاري ما آفريده است.[8]
ب) تعصب و لجاجت[9]
يهوديان به ويژه صهيونيستها تعصب شديدي در دينشان دارند و اين تنها به خاطر حفظ منافع مادي و موقعيت اجتماعي شان است. يهوديان در طول تاريخ، بسياري از پيامبران و پيروان اديان آسماني ديگر را تنها به خاطر آنكه از بنياسرائيل نبودند به قتل رساندند. و از كوشش هاي اصلاحي آنان جلوگيري كردند.
ج) دنياطلبي و ثروت اندوزي[10]
از ديگر ويژگي هاي يهود، عشق و علاقه شديد آنان به مال و ثروت و بهره مندي از لذت هاي مادي است. به تعبير قرآن كريم يهود، حريص ترين مردم به زندگي دنيايي هستند و از كساني كه مشركند، حريص ترند و دوست دارند هر كدامشان هزار سال عمر كنند.[11]
در واقع، به عقيده يهوديان، مال و ثروت، بزرگ ترين عاملي است كه به آنان امكان مي دهد بر همه ملتها تسلط و نفوذ داشته باشند. هم اكنون نيز بانك ها، شركتها و مؤسسه هاي بزرگ تجاري ـ اقتصادي در جهان (كارتل ها و تراست ها) و نيز خبرگزاري هاي مهم با پول سرمايه داران صهيونيستي اداره مي شوند.
بررسي عملكرد صهيونيسم
الف) جاسوس پروري
از نقشه هاي مهم صهيونيسم، جاسوس پروري و نفوذ در تمام دولتها و سازمانهاي دنياست. دستورالعمل صهيونيسم در اين زمينه چنين است:
براي نيل به مقصود، تشكيلات فراماسوني خود را توسعه داده و در همه جا عُمّال مبتكري را به كار مي گماريم كه دفتر كارشان دستگاه نفوذ ماست و تمام دفاتر زير نظر ادارهاي از زُعماي ما خواهد بود كه هر دفتر، نماينده اي در اداره دارد و برنامه او آنجا تنظيم مي شود.[12]
ب) ترويج فساد اخلاقي و سقوط ارزشهاي انساني
صهيونيستها در حركتي منظم و دقيق، نابودي ارزشهاي اخلاقي و انساني را هدف خود قرار داده
اند و با بهره گيري از شبكه وسيع رسانه اي از جمله روزنامه ها، مجلات، شبكه هاي راديويي و تلويزيوني و شركتهاي فيلم سازي به ويژه در هاليوود، به ترويج مفاسد اخلاقي و اباحي گري در سطح بينالملل دست مي زنند.
ج) نقض حاكميت ملتها و دولتها
صهيونيسم براي گسترش سلطه خود در حوزه هاي سياسي، اقتصادي و رسانه اي به ويژه با استفاده از شبكه هاي مخفي و گروه هاي فشار، حاكميت دولتها را نقض مي كند و منافع ملي كشورها را زير پا مي گذارد. هيچ كشوري حتي آمريكا از اين تهديد و شيوه مستثنی نيست. صهيونيستها نشان داده اند كه نزديك ترين دوستان و متحدان و حاميان آنها نيز از اهداف خطرناك آنان در امان نيستند.
د) نقض مقررات بين المللي
اسرائيل همواره با پشتيباني آمريكا، مقررات بين المللي را نقض مي كند و تصميم ها و مصوبه هاي جامعه جهاني را زير پا مي گذارد و امنيت جهاني را با چالش روبه رو مي سازد.[13]
پی نوشتها:
-------------------------------
[1] علاءالدين على، كنزالعمّال، تحقيق: عمر الدمياطّى، بيروت، دارالكتب العلميه، 1419 ه . ق، چ 1، ج 6، ص 121، ح34999.
[2] مسند ابى يعلى، ج 11، ص 302.
[3] بحارالانوار، ج 99، ص 380.
[4] پرسشها و پاسخهاى دانشجويى، صص 271 و 272.
[5] حسين رويوران، مقاله «انتفاضه، تنها راه به مناسبت روز قدس»، ره توشه راهيان نور، 1380، ص 350.
[6] مهدى عباسى، مقاله «روز قدس»، ره توشه راهيان نور، 1375، صص530ـ529.
[7] همان، ص 530.
[8] زين العابدين قربانى، اسلام و حقوق بشر، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، 1372، ج 4، ص 322.
[9] همان، ص 531.
[10] همان، ص 536.
[11] بقره: 96.
[12] جهان زير سلطه صهيونيسم، انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، ص 97، به نقل از مقاله «انتفاضه، تنها راه به مناسبت روز قدس»، ره توشه راهيان نور، 1380..
[13] حسين رويوران، مقاله «انتفاضه، تنها راه به مناسبت روز قدس»، ره توشه راهيان نور، 1380، صص 342 ـ 344.
دیدگاهها
خیلی بد بود
افزودن دیدگاه جدید