حمایت از تولید ملی در کلام مقام معظم رهبری (2)

ما که این را نمیخواهیم! انقلاب که برای این نیست! انقلاب برای این است که عدالت برقرار شود. البته این نکته را به شما عرض کنم که اگر در جامعهای عدالت باشد، یعنی قانون، عادلانه؛ قضاوت، عادلانه؛ اجرا، عادلانه و نظر به آحاد ملت، نظر عادلانه باشد، تلاش اجتماعی و اقدام سازندهی اقتصادی هم در آن جامعه بهتر خواهد شد و ثروت هم بیشتر به آن جامعه رو خواهد آورد. اما اصل قضیه، عدالت است و ما دنبال عدالتیم. من این را صریحاً عرض میکنم که در جمهوری اسلامی، سیاستها براساس عدالت تنظیم میشود. از ابتدای انقلاب همین بوده است و تا همیشه نیز همین خواهد بود. هدف جمهوری اسلامی، تأمین عدالت در جامعه است. مبادا کسانی در گوشه و کنار کشور پیدا شوند و تصور کنند که هدف ما عبارت است از افزایش حجم ثروت مادی! یعنی عدهای از انواع و اقسام راههای تولید ثروت برخوردار شوند؛ دیگران هم هرطور زندگی کردند، کردند! ما هم دلمان به این خوش باشد که سرانهی متوسط کشور را از فلان مقدار به دو برابر، یا تولید کلّ کشور را از فلان میزان به فلان میزان رساندهایم. هرگز چنین نیست! البته این شاخصها، در مواردی میتواند نشاندهندهی حرکت به سمت عدالت باشد؛ اما همیشه اینگونه نیست.
بیانات در دیدار کارگزاران نظام، ۱۳۷۱/۱۰/۱۷
در كاری كه تولید آن، مملكت را به پیش نمیبرد سرمایهگذاری نكنید.
بیانات در دیدار جمعی از کارگران و معلمان، ۱۳۷۲/۰۲/۱۵
گسترش تولید داخلی، به ویژه در زمینهی کشاورزی و تأمین نیازهای اساسی جامعه و کاهش واردات اجناس مصرفی و غیر ضرور، همراه با افزایش کیفیت فرآوردهها در کشور و توسعهی صادرات غیر نفتی.
ابلاغ سیاستهای کلی برنامه دوم توسعه، ۱۳۷۲/۰۸/۱۸
همانگونه که میدانید دو قشر معلّم و کارگر، فینفسه از اقشار برجستهی جامعهاند. قشر معلم در کشور ما با چند میلیون جمعیت- شاید یکپنجم یا یک ششم جمعیت کشور- سرو کار دارد. یعنی در واقع، امر آموزش و پرورشِ جمعیتی چند میلیونی از جوانان، نوجوانان و نونهالان ما که آیندهی کشور متعلّق به آنهاست، بر عهدهی معلّمین است. قشر دیگر هم قشر کارگر است که حیات مادّی کشور، تولید کشور و تأمین زندگی ملت در دست اوست. بنابراین ملاحظه میکنید که اهمیت این دو قشر، خود به خود آشکار است و لازم نیست که ما بنشینیم و شرح و تفصیل بدهیم که به این دلیل معلّم مهم است و به این دلیل کارگر اهمیت دارد.
بیانات در دیدار جمعی از کارگران و معلمان، ۱۳۷۳/۰۲/۱۳
اروپاییها در گذشته ترویج میکردند که ایرانی قادر نیست جنس با کیفیت و مستحکم تولید کند و برخی از مردم به غلط این تبلیغ را باور کرده بودند اما امروز کارگر و صنعتگر جمهوری اسلامی ایران کار را عبادت میداند و بر این اساس جنس تولید میکند و مصنوعات کنونی ما در بسیاری موارد حتی بهتر از تولیدات خارجی است. و ما باید این باور غلط را از بین ببریم که آن نیاز به برنامهریزی و طراحی دارد.
دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت با رهبر انقلاب،۱۳۷۳/۰۶/۰۹
باید این کشور و این نظام را به نقطهای کاملًا آسیبناپذیر برسانید. شما ملت و دولت و مسئولین ایران- همه و همه- باید همدستی کنید و این نظام و این کشور را صددرصد آسیبناپذیر سازید.باید قدرتتان را زیاد کنید. باید ثروتهای طبیعی را استخراج و در راه خودش مصرف کنید. باید تولید و سازندگی را در این کشور روز به روز زیاد کنید. ملت و دولت باید رابطهشان را باهم روز به روز بیشتر کنند؛ ملت نسبت به دولت و دولت نسبت به ملت. باید شعارهای انقلاب را زنده بدارید. باید روحیهی انقلابی را در همهی ارکان این نظام روز به روز تقویت کنید. این کشور اگر به پا بایستد، اگر قیام کند، اگر متّکی به خدا شود و حرکت کند، به هیچکس محتاج نیست. باید روحیهی اسرافی که در بعضی از مردم به صورت روز افزون پیدا میشود، مهار گردد.
اسراف چرا؟ چرا انسان به درِ دکانی برود که دکاندار، آدم را تحقیر میکند و بدِ آدم را میخواهد؟! شما اگر خودتان، ناموستان و یا فرزندتان به درِ دکانی بروید و ببینید دکاندار، ضمن فروش جنس، شما را میچاپد، دیگر به درِ آن دکان نمیروید. اگر ببینید جنس به شما میفروشد اما نظر سوء دارد و بدِ شما را میخواهد، دیگر به سراغش نمیروید. چرا ما به درِ خانهی کسانی برویم که بدمان را میخواهند؟! چرا ما با کسانی ارتباطِ مالی و دادوستدی برقرار کنیم که میخواهند از اعماق وجود علیه ما کار کنند؟! چرا؟! چه لزومی دارد؟!
بیانات در خطبههای نمازجمعه،۱۳۷۳/۱۱/۱۴
باید تولید و سازندگی را در این كشور روز به روز زیاد كنید.
بیانات در خطبههای نمازجمعه، ۱۳۷۳/۱۱/۱۴
مردمی که کار نکنند، مردمی که ابتکار نداشته باشند، مردمی که خود را موظّف به ادارهی کشور و تولید نیازهای خودشان ندانند، مردمی که فقط مصرف را بلد باشند و تولید را بلد نباشند، کشور و کسانی را که در رأس کارند در وضعیتی بدی قرار خواهند داد. ملتی میتواند در مقابل پرروها، پرتوقّعها، گردنهبگیرها و زیادهطلبهای دنیا- مثل امریکا- بایستد و مقاومت و از حق خود دفاع کند، که بگوید: «آقا! ما خودمان، خودمان را اداره میکنیم.» اگر دشمن بگوید به شما فلان چیز را نمیفروشیم، بگوید: خوب؛ بهتر! نفروشید. شما که به ما بفروشید، ما تنبل میشویم و خودمان تولید نمیکنیم. میگوییم «آقا؛ بستهبندی شده میآید.» شما که به ما مجّانی بدهید، پول هم از ما نگیرید، به ما خیانت کردهاید. اگر شما دَرِ دادوستد را با ما ببندید و بُنجلهای خودتان را به طرف مملکت ما سرازیر نکنید، به نفع ماست. برای اینکه ما روحیهی کار، نشاط، تلاش و تولید پیدا خواهیم کرد. باور کنید روزی که این مردک سادهدلِ بیتجربهی خام اعلام کرده است که میخواهد روابط اقتصادی امریکا را با ایران ممنوع کند (بعد هم که رفت در جلسهی صهیونیستها، بیچاره در واقع بازی خورد.
بیانات در دیدار جمعی از کارگران و معلمان،۱۳۷۴/۰۲/۱۳
تا آنجا که میتوانید به نیروهای داخلی تکیه کنید. البته میدانم این توصیه مورد توجّه شماست، چون تا حدود زیادی عمل هم شده است؛ لیکن میخواهم روی آن تأکید بیشتری کنم. استعداد در داخل کشور ما برجسته و بیش از حدّ معمول و متوسّط است. مکرّر گفتهام که متوسط استعداد در ایران بالاتر از متوسّطِ استعداد در کلّ جهان است. پیشرفتهایی که در المپیادهای ریاضی و فیزیک و شیمی و ... به دست آوردیم، نشان داد ما جوانانی داریم که از استعدادهای بالایی برخوردارند. کسانی که در این مسابقات، مقامات بالا به دست آوردند، افراد استثنایی نبودند؛ بلکه فرزندان این مملکتند. یقیناً از قبیل این افراد هزارها و صدها هزار در این مملکت وجود دارند. اینها را به آموزش، پرورش، توسعهی علم و تحقیق تربیت کنید. به کار فرهنگی به معنای واقعی کلمه اهتمام ورزید. وقتیکه اینها رشد پیدا کردند، میتوانند کشور و بلکه دنیا را با دستهای خودشان اداره کنند. تکیه بر توان و امکانات داخلی نیز از همین مقوله است. تا آنجا که بتوانیم باید کشور را از مسألهی نفت جدا کنیم که البته این هم محسوس است. آن طور که من در آمارها دیدم، به نظرم رشد صادرات غیر نفتی ما در سال هفتاد و سه از رشدی حدود بیست درصد برخوردار بوده است که رشد خیلی بالایی است. در همین جهت پیش بروید و کاری کنید که ما بتوانیم از تنوّع در تولید اقتصادی و صادرات و استفادهی داخلی کشور برخوردار باشیم و إن شاء اللّه از همهی ظرفیتهای کشور استفاده کنیم.
بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت، ۱۳۷۴/۰۶/۰۸
سال گذشته و اوایل امسال، در زمینهی اقتصادی طرحهای فراوانی در سرتاسر کشور به پایان رسید و آنچه که در این هفته رسانهها خبر دادند، مردم از طریق تلویزیون به چشم خودشان دیدند و مشاهده کردند که در سطح کشور چه اتّفاقی میافتد. اجرای این همه طرح باعث آبادانی کشور و افزایش تولید و اشتغال و کاهش هزینههای زندگی میشود و افرادی که بیکار بودند، به کار مشغول میشوند و امکان زندگیِ شرافتمندانه را پیدا میکنند. تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از قاچاق و مبارزهی جدّی با قاچاقچیان- چه قاچاق کالاها و چه قاچاق ارز- نیز تأثیر زیادی در زندگی مردم داشته است. باید این دستاوردهای مثبت را برای مردم گفت و خدمات گوناگون بخشهای مختلف را مطرح کرد. بحمد اللّه آنچه که تاکنون برای مردم مطرح شده، فضای خوبی را در اذهان آنها به وجود آورده است.
بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت، ۱۳۷۴/۰۶/۰۸
افزودن دیدگاه جدید