رفتن به محتوای اصلی

دروغ مثل برگ‌ریزان پاییزی نیکی‌ها را از بین می‎برد

تاریخ انتشار:
یک کارشناس مسائل مذهبی با بیان این‌که «دروغ ایمان انسان را از بین می‎برد و مثل برگ‌ریزان پاییزی نیکی‌های انسان را از بین می‎برد» گفت: دروغگویی آن است که انسان چیزی را که مطابق با واقعیت نیست، بیان کند.
دروغ

به گزارش بلاغ، حجت‌الاسلام سیدمرتضی موسویان در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه لرستان، با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) با این مضمون که «انسان گنگ شود بهتر از این است که دروغ بگوید» اظهار کرد: انسان وقتی دروغ می‌گوید شخصیت وی به هم ریخته و در بین مردم انگشت‌نما می‌شود.

وی افزود: در هر صنف و مقام و موقعیتی که باشیم دروغگویی بد است و باعث می‌شود از چشم دیگران افتاده و کسی به ما اعتماد نداشته باشد.

وی ادامه داد: انسان وقتی دروغ می‌گوید به زبان، مغز، اعضا و جوارح وی حسی دست می‌دهد که اگر به دروغگویی عادت کند دیگر این حالات را نخواهد داشت و دروغگویی برایش عادی می‌شود.

این کارشناس مسائل مذهبی با تأکید بر این‌که «باید تلاش کنیم صفت زشت دروغگویی را از خود دور سازیم و هیچ‌گاه و در هیچ موقعیت و شرایطی به دروغ متوسل نشویم» اظهار کرد: دروغ‌گویی پایه ایمان را خراب می‌کند و وقتی ایمان انسان بلغزد همه چیز خراب می‌شود؛ چراکه دروغگویی با هیچ چیز نمی‌سازد.

حجت‌الاسلام سیدمحسن موسوی، مسئول بنیاد مهدویت لرستان نیز در رابطه با دلایل رواج دروغگویی با بیان این‌که «با توجه به آیات و روایات علل متعددی وجود دارد که مردم را به دروغ گفتن وادار می‌کند» گفت: اولین علت شیطان است به‌طوری‌که خداوند در آیات 221 تا 223 سوره شعرا می‌فرماید: آیا شما را خبر دهم که شیاطین بر چه کسی فرود می‌‏آیند، بر هر دروغ‌زن گناهکاری فرود می‌‏آیند، که (دزدانه) گوش فرا می‌دارند و بیشترشان دروغگویند.

وی ادامه داد: طبق آیات 7 و 8 سوره مبارکه جاثیه « وای بر هر دروغ‌زن گناه ‏پیشه (۷) (که) آیات خدا را که بر او خوانده می‏‌شود می‏‌شنود و باز به حال تکبر چنان‌که گویی آن‌را نشنیده سماجت می‏‌ورزد پس او را از عذابی پردرد خبر ده (۸)».

موسوی عامل دیگر دروغگویی مردم را حس حسادت دانست و افزود: طبق داستان حضرت یوسف(ع) که در قرآن و سوره مبارکه حضرت یوسف آمده است، قرآن به روشنی اشاره می‌فرماید همان‌گونه که حسادت، برادران حضرت یوسف(ع) را وادار کرد که به پدر خود دروغ گفته و او را به صحرا ببرند و در چاه بیاندازند، دیگر مردم جامعه را نیز به دروغگویی وادار می‌کند.

مسئول بنیاد مهدویت لرستان با بیان این‌که «جذب منفعت و دفع ضرر در ذات انسان است» افزود: علت دیگر دروغگویی مردم حفظ موقعیت اجتماعی، مقام و جایگاه است که انسان را وادار به دروغ گفتن می‌کند.

وی اظهار کرد: بهترین راه مبارزه با رواج این پدیده شوم در جامعه، معرفی آثار سوء دروغ، مطرح کردن علل آن، اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی است که باعث می‌شود مردم بیشتر از قبل با این پدیده شوم آشنا شوند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.