حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها): الگویی بینظیر در تاریخ

به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در جمع مردم ایرانشهر و جشن ولادت حضرت زهرا (س) مسجد جامع آل رسول (ص) بیان کرد: در تاریخ اسلام، هیچکس به اندازه حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) به عنوان الگویی استثنایی در ولادت، ایثارگری، علم و تقوا، و ولایتمداری شناخته نمیشود. امام زمان (عج) و امام کاظم (ع) به روشنی بیان کردهاند که فاطمه زهرا حجت بر ائمه است و ائمه خود را با او مقایسه میکنند.
ولادت و دوران کودکی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت:حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در سال پنجم بعثت به دنیا آمد، در حالی که مادرش حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها) به دلیل سن بالا و شرایط دشوار، به معجزه الهی حامل او شد. پیامبر اسلام (ص) به میوههای بهشتی در معراج دست یافت و این میوهها بذر وجود فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) شدند.
ایثار و ولایتمداری
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) از کودکی در کنار مادرش حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها) و پدر بزرگوارش پیامبر اسلام (ص) به ایثار و فداکاری پرداخت. او در طول عمر کوتاهش همواره در مسیر ولایت و دفاع از حق، پایداری و جانفشانی کرد.
مقام و ویژگیهای حضرت
وی افزود: حضرت صدیقه اطهر(س) با توجه به اینکه در سخت ترین شرایط ممکن قرار داشتند اما می بینیم که در ایراد خطبه فدکیه که می توان از این خطبه به عنوان «خطبه معارف فاطمیه» ذکر کرد، ایشان در ابتدای خطبه شروع به حمد و ثنای الهی می کنند. «أَلْحَمْدُ للهِ عَلَی ما أَنْعَمَ وَ لَهُ الشُّکْرُ عَلَی مَا أَلْهَمَ». این ویژگی و روحیه حمد و شکرگذاری در مصائب را می توان در زندگانی حضرت سیدالشهدا علیه السلام در روز عاشورا و همچنین حضرت زینب سلام الله علیها در ایام اسارت ایشان، مشاهد نمود.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به فرازی دیگر از خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها، اخلاص را ثمره و نتیجه توحید برشمرد و اظهار داشت: با توجه به خطبه فدکیه «وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إلَهَ إلأَ اللهُ وَحْدَهُ لَا شریکَ لَهُ، کَلِمَةٌ جَعَلَ الإخْلَاصَ تَأْویلَها» اگر ثمره توحید در اخلاص ظاهر شود، می توان گفت که حق آن ادا شده و کلمه توحید به معنای درست و صحیح آن تأویل شده است.
نمونهای برای همگان
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) الگویی جاودانه برای تمام انسانها است. او با وصیت و رفتار خود، مسیر رسیدن به ولایت و نبوت را نشان داد. امام زمان (عج) میفرماید که حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) اسوه و الگوی اوست. پیامبر اسلام (ص) نیز رضایت و غضب خداوند را در گرو رضایت و غضب فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) میداند. حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) با ویژگیهای استثنایی خود، همچنان در تاریخ اسلام به عنوان نمونهای از ایثار، علم، تقوا و ولایتمداری باقی مانده و الگویی بینظیر برای همهی دورانها است.
افزودن دیدگاه جدید