رفتن به محتوای اصلی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تبیین کرد:

نقش محوری زنان در تربیت و موفقیت مردان از نگاه اسلام

تاریخ انتشار:
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد اظهار داشت: امام عزیز (ره) نگاهی را حاکم کردند که زن نه تنها شخصیت دوم نیست، بلکه اگر مردی بخواهد نقش اجتماعی و فردی موفقی داشته باشد، باید تحت تربیت یک زن قرار بگیرد. این دیدگاه نشان می‌دهد که زن نقش محوری در تربیت و موفقیت مردان دارد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی

به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در همایش بانوان فاطمی شهرستان دلگان، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: حضرت امام راحل (قدس سره الشریف) بر گردن همگان، خصوصاً مناطق محروم، حق حیات دارند و یا دو نام ایشان و تمامی شهدا را گرامی می داریم.

وی در ادامه افزود: در این ایام که سه مناسبت مهم، روز مادر، روز زن و میلاد حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) را جشن می‌گیریم به پاس حسن سلیقه امام راحل و مقام معظم رهبری است این روز به عنوان روز مادر و روز تکریم مادر نام‌گذاری شده است.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در پاسداشت مقام مادر، بیان کرد: در قرآن کریم و روایات، به مادر اهمیت ویژه‌ای داده شده است. پیامبر اکرم (ص) در پاسخ به فردی که پرسید به چه کسی باید نیکی کند، سه بار به مادر اشاره کرد و در چهارمین بار به پدر. همچنین، روایت شده است که بهشت زیر پای مادران است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بخش دیگر سخنان خود به اهمیت احترام به مادران اشاره کرده و اظهار داشت: بسیاری از علما و مجتهدین، از جمله آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله سبحانی، توفیقات خود را مرهون دعای پاک مادرانشان می‌دانند. همچنین، شهدای الگو و اسوه‌ای که با آن‌ها صحبت شده، توفیقات خود را از دعای مادر، رضایت مادر و تکریم و احترام به مادر می‌دانند. احترام و خدمت به مادران دعای آن‌ها را برای ما به ارمغان می‌آورد و ما را به بهشت نزدیک‌تر می‌کند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: در فضای فکری و فرهنگی جدید، دو دیدگاه نسبت به حضور زن در اجتماع وجود دارد: دیدگاه سنتی که زن را شخصیت دوم می‌داند و دیدگاه غربی که زن را در قالب تمدن و زندگی امروزی می‌بیند به شرطی که مورد پسند آنان باشد. امام عزیز (ره) نگاهی را حاکم کردند که زن نه تنها شخصیت دوم نیست، بلکه اگر مردی بخواهد نقش اجتماعی و فردی موفقی داشته باشد، باید تحت تربیت یک زن قرار بگیرد. این دیدگاه نشان می‌دهد که زن نقش محوری در تربیت و موفقیت مردان دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه مطالب خود، حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) را به عنوان الگویی بی‌نظیر در تاریخ اسلام برشمرد و گفت: حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) با ویژگی‌های بی‌نظیر خود، الگویی جاودانه برای تمامی دوران‌ها باقی مانده است. سوره کوثر نیز حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) را به عنوان محور عالم خلقت معرفی می‌کند. او اتصال پیامبر به امیرالمومنین و امام حسن و امام حسین است. پیامبر در دعاها به حضرت زهرا و خانواده‌اش اشاره می‌کند و سوره کوثر نیز به او به عنوان خیر کثیر اشاره دارد.

وی ادامه داد: در روایت های نقل شده از وجود مبارک امام زمان (عج)؛ «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ» و امام حسن عسکری(علیه اسلام): «نحن حجج اللّه على خلقه، و جدّتنا فاطمة حجة اللّه علينا» به روشنی بیان شده است که که حضرت فاطمه زهرا حجت بر ائمه است و ائمه خود را با او مقایسه می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد جامعیت حضرت زهرا (س) در عبادت و زندگی اجتماعی را دلیلی بر اسوه بودن ایشان دانست و بیان کرد: قرآن کریم سه جا؛ «داستان حضرت ابراهیم»، «حضرت مریم» و« جناب آسیه همسر فرعون»، کلمه اسوه را به کار برده است، که به معنای الگوست. حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) نیز به عنوان الگوی کامل در زندگی فردی و اجتماعی شناخته می‌شود. حسن بصری از عرفای اهل سنت نقل می‌کند که حضرت زهرا چنان عبادت می‌کرد که پاهایش از ایستادن در برابر خدا ورم می‌کرد. او شب تا صبح برای دیگران دعا می‌کرد و نور عبادتش مدینه را روشن می‌کرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) با تمام مشکلات زندگی، هیچ‌گاه به امیرالمومنین (ع) شکایت نمی‌کرد. حضرت علی علیه السلام در باره ایشان می‌فرماید: «نعم العون علی طاعة اللَّه» که او من را در بندگی خدا کمک کرد. زنان امروز نیز می‌توانند از حضرت زهرا الگوبرداری کنند و همسران خود را در مسیر اطاعت الهی ترغیب کنند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد تصریح کرد: حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) هم در شوهرداری و کمک به شوهر در عبادت و هم در تربیت فرزندان نقش مهمی داشتند. او همچنین در جنگ‌ها حضور داشت و مسئولیت پانسمان و مداوای مجروحین را بر عهده داشت. مهم‌ترین بخش زندگی حضرت زهرا، ایستادگی و پاسداری از ولایت بود. او در سخت‌ترین شرایط ناامید نشد و تا جان خود و فرزندش محسن را در راه حق فدا کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: زندگی حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) را الهام‌بخش زنان در تربیت نسل‌های آینده و ایجاد خانواده‌هایی متدین برشمرد و گفت: مادران می‌توانند با الگوگیری از حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها)، نسل‌های آینده را تربیت کنند. پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید بهشت زیر پای مادران است، زیرا مادران خوب و متدین می‌توانند نسل‌هایی مؤثر و مفید تربیت نمایند.

وی ادامه داد: مادران نقش بسیار مهمی در تربیت فرزندان دارند. فسادهای جامعه به دلیل ضعف در خانواده و عدم تربیت صحیح فرزندان است. بسیاری از خلافکاران به دلیل مشکلاتی که در کودکی داشته‌اند، به زندان افتاده‌اند. مادرانی که اطلاعات لازم را ندارند، نتوانسته‌اند فرهنگ اسلامی و درست را به فرزندان منتقل کنند.

افزودن دیدگاه جدید

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.