سومین نشست کارگروه تخصصی طرح خانواده برگزار شد
به گزارش خبرنگار بلاغ سومین نشست کارگروه تخصصی طرح خانواده با حضور حجت الاسلام و المسلمین عباس جوانشیر و حدود چهل نفر از مبلغان فضای مجازی فعال در این طرح، دوشنبه 11 دی ماه در سالن جلسات معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام و المسلمین عباس جوانشیر با تبیین موضوع جلسه عنوان کرد: در این نشست قرار است موضوع آسیب های دوران عقد، دوران شناخت و پساشناخت که جامعه ما با آن روبرو است مطرح شود و ان شاءالله مبلغان مجازی با استفاده از منابعی که معرفی می شود بتوانند تاثیر مثبتی در استحکام بنیان خانواده های جامعه اسلامی ایرانی داشته باشند.
وی با بیان مشکلات پیش روی زوج های جوان در دوران عقد افزود: در دوران عقد رفت و آمدها باید مدیریت شده باشد زیرا افراط در رفت و آمد و تفریط در ارتباط های خانوادگی می تواند به روابط زوجین آسیب وارد کند. بهترین نوع رفت و آمد خانواده ها در این دوران ، ملاقات با تعیین وقت قبلی است که از اعتراض و گلایه های بعدی جلوگیری می کند و موجب آسایش هردو خانواده و زوجین می شود.
این کارشناس و مشاور خانواده با اشاره به برخی تعارض ها میان خانواده عروس و داماد در این دوران گفت: در دوران عقد باید سازگاری را تمرین کرد، هدیه دادن و ابراز محبت در این دوران یک خاطره ماندگار است بخصوص اگر در مناسبت ها و اعیاد هدیه ای از طرف داماد به عروس داده شود می تواند به استحکام بنای خانواده بیافزاید.
حجت الاسلام جوانشیر به معرفی سبک های برقراری ارتباط پرداخت و اظهار داشت: ارتباط بین زوج ها بطور کلی به سه شیوه شکل می گیرد که عبارتند از : سبک سلطه گرانه که گاهی پرخاشگری را به همراه دارد، ارتباط به سبک سلطه پذیری است که کاملا منفعلانه است و ارتباطی که به سبک قاطعیت و جرأت مندانه است. در دو نوع اول که مطرح شد ارتباط در دوران عقد دچار مشکل می شود.
وی صداقت ، صراحت ، صمیمیت و مهارگری را چهار مؤلفه اصلی ارتباط دانست و افزود: در اتباط های کلامی باید به سبک های گفتاری توجه ویژه ای داشت که از این نوع سبک های کلامی، سبک ارتباط امری ، سبک ارتباط مؤدبانه ، سبک ارتباط درخواستی سؤالی ، سبک ارتباط سؤالی و سبک ارتباط غیر مستقیم که در آن شخص کاملا با کنایه سخن می گوید را تبیین نمود.
در ادامه، حجت الاسلام جوانشیر به عوامل طلاق و تزلزل خانواده اشاره کرد عنوان داشت: عدم آگاهی و شناخت نسبت به اصول زندگی مشترک یکی از مهمترین علل طلاق در جامعه ماست. مبلغان مجازی با تبلیغ عالمانه و انتشار محتوای مناسب در موضوع اصول صحیح زندگی مشترک در شبکه های مجازی، بنیان های نظام خانواده را مستحکم می کنند.
وی سهل گرفتن طلاق توافقی در جامعه و دادگاه ها را به عنوان یک آسیب دانست و گفت: در خانواده های کنونی طلاق یک روش برای کنترل طرف دیگر است و لازم است که توجه کنیم که حتی به عنوان یک شوخی درون خانواده نباید از لفظ طلاق استفاده شود.
حجت الاسلام جوانشیر زیر سوال رفتن اقتدار مرد را یکی دیگر از علل طلاق و تزلزل بنیان خانواده دانست و افزود: اگر یک طرف از زوجین سلطه گر و دیگری سلطه پذیر باشد به ظاهر مشکلی ندارند اگرچه شاید در دل چیزی نهان داشته باشند اما اگر هر دو طرف سلطه گر باشند این موجب تعارض و اختلاف می شود و اگر هر دو سلطه پذیر باشند نیز آسیب دارد و آن این است که دیگران مدیریت کلان زندگی این زوج را بر عهده می گیرند و دخالت نا به جا می کنند.
این کارشناس خانواده ناتوانی جنسی را یکی دیگر از دلایل طلاق دانست و گفت: یکی از اهداف ازدواج پاسخگویی به نیازهای جنسی است و ناتوانی در برقراری صحیح این ارتباط در دراز مدت به زندگی زناشویی آسیب می زند و لازم است زوجین، با صداقت و شجاعت به این مشکل توجه کنند و برای درمان با روانشناس ، روانپزشک ، متخصص زنان و متخصص غدد مشورت کنند. وی افزود سرد مزاجی در هریک از زوجین جنبه روانی دارد و علم روانشناسی سرد مزاجی را درمان می کند. تنوع خواهی جنسی و عاطفی منجر به طلاق عاطفی می شود و در نهایت نتیجه آن به طلاق می انجامد. همه خانواده ها در زندگی خود باید یک سطل زباله برای مشکلات روحی و روانی داشته باشند تا مشکلات روحی خود را در آن تخلیه کنند. تکنیکی داریم که می گوید: هر روز افکار منفی و اضطراب شدید و احساسات آزار دهنده خود را بنویسید و در انتهای روز آن را پاره کنید و در سطل زباله بیاندازید.
حجت الاسلام و المسلمین جوانشیر در انتهای این جلسه به معرفی منابع معتبر در راستای تولید محتوای طرح خانواده پرداخت و ابراز داشت: «کتاب چراغ دل زنت را روشن کن» ، «کتاب پیمان شکنی در زناشویی» ، «کتاب آدم سازی در روانشناسی خانواده» ، «کتاب راهنمای گام به گام مشکلات درمان زناشویی» ، «کتاب صفر تا صد اعتماد به نفس» از جمله منابعی هستند که مبلغان مجازی در تولید محتوای مناسب با فضای تبلیغی خود می توانند از آن ها بهره ببرند.
در انتهای این نشست مبلغان مجازی سوالات خود را در موضوع مسائل خانواده از استاد حجت الاسلام و المسلمین دکتر عباس جوانشیر پرسیدند و ایشان نیز با رویکرد روانشناسانه به این سوالات پاسخ دادند.
افزودن دیدگاه جدید