تاثیر متقابل اندیشه روشنفکران و نخبگان جامعه بر یکدیگر
به گزارش خبرنگار بلاغ، حجت الاسلام و المسلمین علی عباس زاده رئیس اداره امور تبلیغ نخبگان معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در نشست هم اندیشی مبلغان نخبه با موضوع «دین ازنگاه روشنفکران معاصر وتاثیر آن بر اندیشه نخبگان جامعه» بیان کرد: به طور معمول روشنفکران جامعه افرادی هستند که به اصول علمی، اندیشهها و ایدههای جدیدی اعتقاد دارند. این افراد به ایجاد تغییرات اجتماعی و فرهنگی از طریق تحریک ذهن عمومی و ایجادجنبشهای اجتماعی میپردازند.
حجت الاسلام و المسلمین عباس زاده گفت: روشنفکران این توانایی را دارند که با ارائه ایدهها و نظرات جدید، ذهن نخبگان را تحریک کرده و به آنها امکان دستورالعملهای جدیدی برای تغییر مسائل اجتماعی را بدهند. در مقابل نیز نخبگان میتوانند با تحریک ایدههای روشنفکران، جنبشهای اجتماعی و سیاسی را تشکیل و در این جنبشها نقش مهمی ایفا نمایند.
وی ادامه داد: نخبگانی که در مقامهای ارشد قرار دارند، میتوانند از ایدههای روشنفکران برای توسعه فرهنگی، تغییر سیاستها و اصلاح کاستی ها در سازمانها و دولتها استفاده کنند. البته روشنفکران، همانطور که میتوانند تاثیرات مثبتی داشته باشند، به همان اندازه می توانند تاثیرات منفی نیز بر جامعه و نخبگان داشته باشند. برخی روشنفکران با بیان نظرات تند و افراطی، باعث ایجاد تفرقه و اختلاف در جامعه می شوند.
حجت الاسلام و المسلمین عباس زاده خاطر نشان کرد: گاهی اوقات، روشنفکران ایدهها و نظرات غیرکاربردی را ترویج داده که ممکن است در عمل نتوانند مشکلات واقعی جامعه را حل کنند و تنها به سرگردانی و بیاعتمادی عمومی منجر می شود. در برخی موارد نیز با نقد شدید از ارزشها و سنتهای جامعه، باعث تضعیف این ارزشها می شوند که به ایجاد بحران فرهنگی و اجتماعی منجر می شود.
رئیس اداره امور تبلیغ نخبگان اظهار داشت: نخبگان جامعه باید توجه داشته باشند در مواردی روشنفکران بیش از حد به مشکلات و کمبودها می پردازند، تا جائیکه باعث روحیه ناامیدی و بدبینی در جامعه می شوند و انگیزه پیشرفت و تلاش کاهش پیدا می کند بخصوص روشنفکران رادیکال این گروه به تغییرات سریع و بنیادین در جامعه اعتقاد دارند. معمولاً به نقد شدید از ساختارهای موجود میپردازند و به دنبال ایجاد تغییرات اساسی هستند.
وی بیان کرد: نخبگان با توجه به مسئولیتها و جایگاه بالای خود در جامعه،باید به نظرات و ایدههای روشنفکران واکنش نشان داده و به سمت و سویی بروند که نظرات و ایده های روشنفکران را به بحث و مورد نقدو بررسی قرار دهند اگر مبنای علمی و دینی دارد بپذیرند و در صورت مغایرت با مبانی دینی به نقد آن بپردازند.
افزودن دیدگاه جدید