مراجع تقلید چه توصیه هایی به رئیس دستگاه قضا کردند؟
به گزارش بلاغ، به نقل از خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جریان سفری یک روزه به شهر مقدس قم پس از زیارت حرم حضرت معصومه (س) به دیدار مراجع عظام تقلید رفت و با آنان دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس قوه قضاییه در دیدار با آیتالله العظمی مکارم شیرازی ضمن تبریک ایام ماه معظم شعبان با اشاره به انتظارات فوقالعاده مردم از دستگاه قضایی بویژه در گام دوم انقلاب، ابراز امیدواری کرد که با راهنماییها و دعای خیر علما و مراجع بزرگ، قوه قضاییه بتواند ماموریتهای خود را به نحو احسن انجام دهد.
وی همچنین با اشاره به دغدغههای آیتالله العظمی مکارم شیرازی بویژه در خصوص زندانیان مهریه، گفت: انشاءالله با انجام یک کار کارشناسی دقیق و تدوین ساز و کارهای مناسب تلاش میکنیم که این نگرانی حضرتعالی و مردم عزیز برطرف شود.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت تلاش در جهت کاهش اطاله دادرسی و اتقان آرا نیز اظهار کرد: یکی از مهمترین رئوس برنامههای تحول دستگاه قضایی در دوره جدید، قرار دادن آراء قضات در معرض تحلیل حقوقدانان و فضلا است تا شاهد اتقان هر چه بیشتر آرای صادره از سوی محاکم باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در دیدار با آیتالله العظمی نوری همدانی نیز با اشاره به بهرهمندی خود از محضر این مرجع عالیقدر از دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، بر ضرورت ارتباط قوی و دائمی دستگاه قضایی با حوزهها و مراجع معظم تاکید کرد و گفت: قوه قضاییه در میان سایر دستگاهها نزدیکترین نسبت را با حکومت دارد و مردم نیز به حق انتظار تحول در این دستگاه را دارند. امیدواریم این انتظار مردم با دعای خیر مراجع از جمله حضرتعالی و راهنماییهای ارزندهتان محقق شود.
رئیس قوه قضاییه در دیدار با آیتالله العظمی شبیری زنجانی نیز تصریح کرد: توصیه حضرت امام (ره) این بود که نسبت به زمین نماندن امر قضا احتیاط شود. بر این اساس درخواست ما از حوزهها و مراجع بزرگوار این است که طلاب و فضلا را به حضور در عرصه قضا تشویق کنند و به این ترتیب به غنای علمی نیروی انسانی در دستگاه قضایی بیفزایند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم برخورد مناسب قضات با مراجعان و تکریم ارباب رجوع اظهار کرد: انشاءالله ساز و کاری برای اجرای هرچه بهتر این امر تدوین خواهیم کرد زیرا معتقدیم نه تنها مراجعان عادی بلکه حتی متهمان و محکومان نیز باید مورد تکریم باشند و بیشتر از اتهام و مجازاتشان نباید برخورد دیگری با آنها صورت گیرد.
رئیس قوه قضائیه در دیدار با آیتالله العظمی صافی گلپایگانی نیز خواستار دعای خیر علما و مراجع برای مسئولان قضایی برای موفقیت در این مسئولیت خطیر شد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین در دیدار با آیتالله العظمی وحید خراسانی گفت: هر زمان مراجع معظم کمکحال مسئولان و مردم بودهاند شاهد برکات و خیرات فراوانی بودهایم و امیدواریم با دعای این بزرگواران و همچنین عنایات خاصه حضرات معصومین (ع) مسیر درستی را در دستگاه قضایی طی کنیم.
امیدواریم شاهد تحول همه جانبه در قوه قضاییه باشیم
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با تبریک انتصاب وی به عنوان رییس قوه قضاییه، برای وی در این مسؤولیت حساس، مهم و خطیر آرزوی توفیق کردند.
معظم له گفتند: امیدواریم در دوره مدیریت حضرتعالی تحول همه جانبه ای در دستگاه قضا صورت گیرد چراکه شما مرد تحول هستید.
ایشان در ادامه با بیان توصیه هایی مهم خطاب به رییس و دیگر مسئولان دستگاه قضا، تصریح کردند: قوه قضاییه آبروی نظام اسلامی به شمار می آید و عدالت مطلوب خود را در این دستگاه نشان می دهد.
معظم له با تشریح برخی مشکلات اساسی موجود در قوه قضاییه، بر لزوم تشکیل کارگروه هایی برای آسیب شناسی و اقدام لازم جهت رفع آنها تاکید کردند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: یکی از مشکلات مهم موجود که البته معلول عوامل مختلفی همچون کثرت پرونده ها و تشریفات دست و پاگیر است، روند طولانی رسیدگی به پرونده ها است که گاهی سبب می شود افراد از پیگیری حق خود و مراجعه به دادگستری صرفنظر کنند.
معظم له زندانیان مهریه را از دیگر مشکلات موجود در دستگاه قضا دانستند و گفتند: متاسفانه دادگاه ها در این زمینه اصل را بر ایسار زوج می گذارند و فرد را زندانی می کنند تا اعسار خود را ثابت کند! در حالی که طبق مبانی دینی و فقهی اصل بر اعسار است نه ایسار، مخصوصاً در مورد جوانان.
ایشان خطاب به رئیس قوه قضاییه تاکید کردند: شما باید کارگروهی برای رسیدگی به این مشکل که بخش زیادی از جوانان را دچار مشکل کرده است، تشکیل دهید و با دقت و سرعت این مشکل را حل کنید.
معظم له در بخش دیگری از سخنان خود درباره تقسیط مهریه گفتند: بدون شک وقتی مهریه تقسیط شد باید با پرداخت قسط اول زوجه تمکین کند همان گونه که در تمام معاملات اقساطی جنس را با پرداخت قسط اول تحویل می دهند نه اینکه بگذارند بعد از پرداخت تمام اقساط که گاهی در مورد مهریه به چهل و پنجاه سال طول می کشد، طرف تمکین کند.
ایشان همچنین خواستار نظارت دستگاه قضا بر فعالیت وکلا شدند و تصریح کردند: متاسفانه مشاهده شده که برخی وکلا با شگردهای مخصوصی که دارند و به منظور دستیابی به منافع بیشتر، کاری میکنند تا روند رسیدگی به پرونده ها طولانی شود، در این خصوص باید فکری کرد.
همچنین افزودند: گاه بعضی مرتکب قتل عمد شده اند و صاحبان خون عمداً در قصاص تأخیر می کنند و مجرم سال ها در زندان می ماند در حالی که این کار درست نیست زیرا او فقط مستحق قصاص است نه مستحق سال ها زندان. باید بلافاصله قصاص کنند و اگر نمی خواهند قصاص کنند با کفالت مجرم را آزاد نمایند تا موقع قصاص.
حضرت آیت الله مکارم در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به کثرت پرونده های موجود در دستگاه قضا، بر لزوم کار فرهنگی به منظور پیشگیری از وقوع تخلفات تاکید کردند و گفتند: لازم است در این زمینه کار کارشناسی صورت گیرد و ضمن تهیه گزارش آماری دقیق، این مساله مورد آسیب شناسی قرار گیرد تا جلوی ورود این همه پرونده به قوه قضاییه گرفته شود.
با اقدام جهادی به پرونده های قضایی رسیدگی شود
حضرت آیت الله نوری همدانی نیز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با تبریک اعیاد شعبانیه گفتند: در اسلام 3 سمت بسیار مهم است که انبیا و ائمه طاهرین(ع) داشته اند، این پست ها به اندازه ای مهم است که هیچگاه نباید متوقف شود و تعطیل باشد.
ایشان افزودند: یکی از این موارد مهم حکومت و ولایت است، مسأله رهبری غیر از راهنمایی صرف است چرا که کار رهبری به حرکت آوردن جامعه و جهت بخشیدن به حرکات است، همیشه در جامعه اسلامی حتی با وجود غیبت امام، باید رهبری وجود داشته باشد تا جامعه را به حرکت در آورده و به حرکات جهت ببخشد تا جامعه به ساحل عزت و افتخار برسد، این رهبری جامعه اسلامی همان ولایت فقیه است.
معظم له با بیان این که موضوع مهم دیگر تقلید است، اظهار داشتند: کسانی که به درجه اجتهاد نرسیدند لازم است که احکام خدا را با مراجعه به متخصصان و فقها تبعیت کنند، مسأله دیگر قضاوت است چرا که همیشه در جامعه افرادی هستند که نمی گذارند احقاق حق و ابطال باطل شود و مظلوم واقع می شوند و نیازمند پناهگاهی هستند.
ایشان قوه قضائیه را پناهگاهی برای مردم دانستند و ادامه دادند: خوشبختانه امروز با فرمان رهبر معظم انقلاب این مسؤولیت مهم برای جنابعالی محقق شد و با سوابقی که شما در پست های انقلاب داشتید و با شناختی که داریم الحمدلله همیشه تأثیر گذار بودید و می توانید موفق باشید.
حضرت آیت الله نوری همدانی با تجلیل از شخصیت آیت الله رئیسی ابراز داشتند: الحمدلله شما فردی باسواد، بیدار، روشن و محقق هستید و از نظر عدالت و تقوا در حد بسیاری بالایی قرار دارید و امیدواریم که مشکلات مردم در نتیجه اقدامات شما حل شود.
ایشان عنوان کردند: امیرمؤمنان به مالک اشتر می فرمایند کسی که می خواهد قضاوت کند باید افضل مردم، صبور، مسلط به امور و خستگی ناپذیر باشند، خوشبختانه در جنابعالی این صفات وجود دارد و انتصاب شما کاملا شایسته بوده و امیدواریم که معضلات قضایی به دست شما حل شود.
معظم له با اشاره به کثرت پرونده ها در دستگاه قضایی خاطرنشان کردند: باید با اقدام جهادی به این پرونده ها رسیدگی شود و وجود هزاران پرونده قضایی زیبنده جامعه اسلامی نیست، همچنین روند رسیدگی ها باید با سرعت باشد و از اطاله دادرسی جلوگیری شود.
ایشان با تأکید بر پیشگیری از وقوع جرایم اضافه کردند: باید اقداماتی شود که زمینه برای وقوع جرم و تخلف وجود نداشته باشد، مردم باید طعم قضاوت صریح و سریع را با وجود جنابعالی در رأس دستگاه قضایی درک کنند.
شرط اجتهاد انتخاب و نصب قضات
حضرت آیت الله شبیری زنجانی، نیز در این دیدارگفتند: بی اخلاقی و بی تقوایی به اعتماد مردم لطمه می زند و وقتی اعتماد مردم لطمه ببیند بقاء انقلاب به خطر میافتد.
ایشان افزودند: در انتخاب و نصب قضات از باب ضرورت می توان از شرط اجتهاد عبور کرد و به سواد و علمیت نسبی اکتفا کرد اما موضوع اخلاق و تقوا حتما باید لحاظ شود. شما باید روی این موضوع حساس باشید.
این مرجع تقلید بیان داشتند: قضاوت در درجه اول اهمیت است. در دستگاه قضا باید کار در دست کسانی باشد که از باب وظیفه به آنجا آمده اند نه به خاطر دنیا.
ایشان گفتند: کسی که در مصدر قضا است، باید با مردم برخورد درستی داشته باشد. گاهی از قضات به خاطر برخوردهایشان شکایت می کنند. اگر این موضوع با دقت پیگیری نشود اعتماد مردم آسیب می بیند و خون شهداء پایمال میشود.
افراد لایق را برای دستگاه قضا انتخاب کنید
حضرت آیت الله وحید خراسانی نیزدر دیدار حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه پس از استماع گزارشات، با اشاره به حدیث «مَنْ حَكَمَ فِي دِرْهَمَيْنِ بِغَيْرِ مَا أَنْزَلَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فهو کافر بالله علی العظیم» گفتند: همان طوری که اشاره فرمودید، این مسئولیت، مسئولیت خطیری است.
ایشان ادامه دادند: حکم در دو درهم، به غیر ما انزل الله، حدّش این است؛ لذا سپردن جان و ناموس و مال مردم به افراد باید روی دقت کامل انجام بشود.
ایشان افزودند: اولا علم، ثانیا ایمان، ثالثا اخلاق، رابعا عقائد؛ افراد اینگونه واجد شرائط میشوند.
ايشان در ادامه بیان داشتند: این امر، امر مهمی است. ایران مملکت شیعه است. ایتام آل محمد علیهمالسلام به دست شما سپرده شده است. افراد لایق، علماً، عملاً، اخلاقاً و اعمالاً را برای این امانت کبری انتخاب کنید.
معظم له در پایان با توصیه به قرائت هر روزه قرآن و هدیه آن به حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه و تلاوت سوره یاسین و هدیه به حضرت زهرا علیهاالسلام فرمودند: اگر کارتان این باشد آنها شما را کمک خواهند کرد.
جلوی سوء استفاده ها از خلاء های قانونی را بگیرید
حضرت آیت الله جوادی آملی نیز در دیدار رئیس دستگاه قضا در سخنانی اظهار داشتند: گرچه حوادث و مشکلات زیاد است اما یک بیان نورانی در قرآن کریم وجود دارد که تاکید می کند هرگز مشکلات به اندازه آسانی ها نیست؛ می فرماید « فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا*إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا»، این «یسر» که بی الف و لام تکرار شده یعنی هرجا سختی باشد در مقابل آن دو برابر آسانی خواهد بود، این را ما در جنگ و تحریم و سایر حوادث دیدیم، خدای ما چنین خدایی است! منتها شما باید بگردید و راه آن را پیدا کنید.
ایشان ادامه دادند: در شب جنگ بدر اصحاب دیدند که پیامبر(ص) کنار درختی تا صبح با آرامش به زمزمه و مناجات مشغول است گویا اصلا فردا جنگی در کار نیست، چرا که پیامبر(ص) یقین داشت که خداوند هرگز دین خود را رها نمی کند، امروز نیز این دین همان دین است، منتها ما وظیفه داریم مراقب باشیم که بیراهه نرویم، ما از بابت انقلاب و نظام هیچ نگرانی نداریم، همه مشکلات از خود ماست؛ مادامی که دست خود را نبندیم و بیراهه نرویم، خداوند نظام و کشور را حفظ خواهد کرد.
معظم له اذعان داشتند: در صلوات شعبانیه یک بیان نورانی وجود دارد که حضرت سجاد(ع) به ما یاد می دهد از ذات اقدس اله بخواهید که «اللَّهُمَّ وَ اجْعَلْهُ لِي شَفِيعا مُشَفَّعا وَ طَرِيقا إِلَيْكَ مَهْيَعا» طریق شریعت، طریق مَهيَع است، طریق مَهيَع آن راه باز و وسيع را میگويند كه در آن هيچ مانعی برای هیچ کسی در هیچ زمانی وجود ندارد. از این رو احدی نمی تواند بگوید من نمی توانستم این راه را بروم، فرمود پیغمبر چنین راهی را در اختیار شما قرار داده است، هیچ کس نمی تواند بگوید برای من مانعی وجود داشت؛ پس ما می توانیم و هرگز نباید وجود دشمن یا تحریم و دیگر مسائل را بهانه کنیم، اگر پیمودن این مسیر مقدور نبود که از ما نمی خواستند این دعا را بخوانیم، پس راه وجود دارد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل قوه قضاییه پرداختند و بیان داشتند: از ابتدای انقلاب و تشکیل دستگاه قضایی، گفته شد که دستگاه قضای اسلامی را دو اصل حفظ می کند؛ «قانون آزاد» و «قاضی آزاده».
ایشان خاطرنشان کردند: به پیامبر(ص) گزارش رسید که یکی از کارگزاران شما رشوه دریافت کرده است، پیامبر دستور تحقیق داد، وقتی اثبات شد، از آن شخص سوال کرد و آن شخص گفت من هدیه دریافت کرده ام! پیامبر فرمود آن روز که دیگر در این منصب نباشی باز هم از این هدایا دریافت خواهی کرد؟ شخص گفت نه! پیامبر فرمود پس بفهم که این رشوه ای است که به نام هدیه به تو داده شده است! اساسا کار نفس مسوله همین است که تمام گناهان را در زرورقی زیبا پنهان می کند و آنها را برای انسان زیبا نشان می دهد.
معظم له بازنگری در برخی قوانین را لازم دانستند و تصریح داشتند: در کتاب دَین در مباحث فقه ما آمده است که باید دیون شخص ورشکسته بی تقصیر را حاکم اسلامی بپردازد، حالا اگر منابعی برای این منظور وجود ندارد لااقل سازوکاری فراهم شود که چنین شخصی به زندان نیفتد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در توصیه هایی مهم و راهبردی به قوه قضاییه اظهار داشتند: دو کار اصلی باید در رابطه با دستگاه قضا صورت بگیرد؛ اول اینکه هم صدا و سیما، هم خود دستگاه قضا و هم حوزه و دانشگاه، باید مردم را با قانون آشنا کنند و فرهنگ عمومی مردم را در حوزه قضا افزایش دهند. بسیاری از پرونده های قضایی در اثر ناآگاهی مردم از مباحث قانونی است، لذا بایستی تربیت عمومی و بالا بردن سطح فرهنگ مردم در این زمینه در دستور کار جدی قرار بگیرد.
ایشان در ادامه جلوگیری از سوء استفاده برخی از خلاء های قانونی را مورد تاکید قرار دادند و اظهار داشتند: دومین مطلب مهم این است که برخی علم را می آموزند برای گناه کردن! هیچ پرونده ای از پرونده های سنگین اختلاس و یا دیگر جرائم نیست که بدون کمک گرفتن از برخی وکلا که خلاء های قانون را می شناسند رخ داده باشد. وظیفه قوه قضا این است که این افراد را سر جایشان بنشاند و از طرف دیگر جلوی این سوء استفاده ها از خلاء های قانونی را بگیرد. در دستگاه قضا، قاضی و وکیل خوب کم نیست اما یک غده بدخیم در یک گوشه از بدن برای کل بدن مشکل ایجاد می کند، لذا باید مراقب بود کسانی با مغالطات و مسائلی همچون ظاهرسازی، دستگاه قضایی را آلوده نکنند.
معظم له تاکید داشتند: اگر این اقدامات صورت بگیرد هرگز کسی نخواهد توانست اختلاس ها و خیانت های سنگین دیگر را در کشور انجام دهد. لازم است که این کارها صوت بگیرد تا حق مسلم اکثری اعضای دستگاه قضایی که پاک هستند هدر نرود و این نظام که شرف همه ماست، آسیب نبیند.
اقتدار شما در جلوگیری از اختلاسها، نقش زیادی خواهد داشت
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار حجت الاسلام و المسلمین رئیسی که در بیت این مرجع تقلید در قم برگزار شد، با تقدیر و تشکر از ایشان و همکارانشان، در بیانات مهمّی، برخی از وظایف قوه قضائیه را یادآور شده و فرمودند: کار شما بسیار مهمّ است که اگر به بهترین وجه، انجام بگیرد، منافع بسیار زیادی برای کشور و جامعه دارد.
این مرجع تقلید در ادامه، ویژگیهای قضات را برشمرده و بیان داشتند: نظر به اینکه قضاوت از مناصب مهمّ و خطیر است، باید قضات از بین افراد عالم، عادل و آگاه انتخاب شوند تا بتوانند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.
ایشان، با اشاره به برخی بایدها و نبایدهای قوه قضائیه، بیان داشتند: این قوه باید کاری کند که اعتماد مردم حفظ شود، یعنی چنان عالمانه، عادلانه و آگاهانه رفتار نماید که مردم عزیز ما، برای احقاق حقّ خود به آنجا مراجعه و قوّه قضائیه را مورد اعتماد خویش بدانند.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از بیانات خود، با اشاره به جایگاه مردم گفتند: در همه برنامهها باید به این جایگاه توجّه داشت. در روند قضایی باید آبروی مردم کاملاً محفوظ بماند. عدالت هم به طور کامل و بدون تبعیض باید برای همگان اجرا شود.
آیت الله العظمی صافی قسمت دیگری از سخنان خود را به موضوع مجازات حبس اختصاص داده و افزودند: بارها گفتهایم که زندانیکردن بدهکاران مالی از جمله برای مهریه، وجه شرعی ندارد و چنانچه بدهکاری، معسر و مفلس شناخته شد، باید احکام شرع برای او اجرا شود و حقّ حبس او را نداریم.
ایشان، حفظ امنیت سرمایه و اموال مردم را از مهمترین وظایف قوه قضائیه برشمرده و فرمودند: اخباری که از اختلاسها و دزدیها شنیده میشود بسیار نگرانکننده است. شما باید جدّی وارد شده و جلوی اختلاسها را بگیرید. البته اقدام مهمتر اینکه بستر و زمینه اختلاس و دزدی از سیستم اقتصادی کشور برطرف شود. مطمئن باشید اقتدار شما در جلوگیری از اختلاسها، نقش زیادی در رفع مشکلات اقتصادی کشور خواهد داشت.
این مرجع تقلید در قسمت دیگری از توصیههای خود به رئیس قوه قضائیه و هیئت همراه، گفتند: یکی دیگر از وظایف مهم قوه قضائیه بخصوص دادستانهای محترم به عنوان مدعی العموم، جلوگیری از اعمال خلاف شرع و ملاهی و مناهی است که توسط عدهای از افراد انجام میگیرد. باید با تدبیر و اقتدار، جلوی این امور خلاف گرفته شود تا جامعه، پاک بماند و مردم در آسایش و رفاه زیر سایه احکام نورانی اسلام زندگی نمایند.
معظّم له در پایان این دیدار، افزودند: کار مهمّی به حضرتعالی و همکاران محترمتان واگذار شده است که امیدوارم بتوانید با تدبیر و اجرای دقیق احکام اسلام، به ملّت شریف و عزیز ایران به نحو احسن خدمت نمایید و موجبات رضایت خداوند متعال و حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف را فراهم آورید.
کثرت پروندههای قضایی نیز موجب کاهش معنویت در جامعه میشود
حضرت آیت الله سبحانی نیز در دیدار رئیس قوه قضائیه با قدردانی از حجت الاسلام والمسلمین رئیسی بابت پذیرش این مسئولیت تصریح کردند: مسئله جریمه دیرکرد بازپرداخت وامها و همچنین زندانی شدن مردان بابت مهریه، از جمله مسائلی است که در مراجعات مردم به صورت مکرر مطرح میشود و لازم است در این زمینه اقدام عاجل صورت گیرد.
این مرجع تقلید افزودند: کثرت پروندههای قضایی نیز موجب کاهش معنویت در جامعه میشود و لازم است این معضل نیز به شکلی مدبرانه برطرف گردد.
تاکید بر ضرورت برخورد با دانهدرشتها
همچنین حضرت آیتالله علوی گرگانی با تبریک به رئیس قوه قضاییه، نظر رهبر معظم انقلاب برای این انتصاب را صائب و شایسته توصیف کرد و گفتند: انشاءالله افرادی را که حضرتعالی در مناصب مختلف دستگاه قضایی منصوب میکنید از تهذیب نفس برخوردار باشند و در این زمینه کلیه ضوابط الهی را در نظر داشته باشید.
ایشان با تاکید بر ضرورت برخورد با دانهدرشتها، مسئله کثرت زندانیان مهریه و همچنین حقالوکالههای گزاف و بیمبنا را از جمله مشکلات مردم دانستند.
آیتالله محمد یزدی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه و آرزوی توفیق برای مسئولان قضایی اظهار کرد: بخش زیادی از اعتبار حاکمیت به ثبات قوه قضاییه به معنای استقلال این دستگاه و اتکا به قوانین و احکام الهی است. اعتبار قوه قضاییه نیز به قضات آن و اعتبار قضات نیز به دانش، تجربه، تعهد، تلاش، اتکا به خدا و اعتقاد به معاد است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین با بیان خاطراتی از دوران ریاست خود بر دستگاه قضایی بر ضرورت صراحت، قاطعیت، اتکا به خدا، عدم اجازه دخالت در امور و عدم هراس از ارباب قدرت و ثروت از سوی رئیس قوه قضاییه تاکید کرد.
افزودن دیدگاه جدید