تغذیه سالم تأثیر مستقیمی بر سلامت روح و جسم دارد
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، خلعتی استاد جامعة الزهرا(س) شامگاه امروز در شبستان نجمه خاتون در جمع بانوان با اشاره به اینکه باید اطلاعات تغذیهای بانوان جامع و کامل باشد، افزود: زنی که مادر میشود و مسؤولیت یک خانواده را بر عهده میگیرد؛ از نظر شرعی مسؤول تغذیه و سلامت جسمی اعضای آن خانواده است.
وی تصریح کرد: تغذیه در سلامت روحی و رشد جسمی انسان بسیار مهم است و آموزههای اسلام در این زمینه برای تغذیه سالم و طبیعی جایگاه برجستهای را قائل هستند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: تغذیه برای بدن انسان دارو و شفا بوده و موجب افزایش عمر میشود؛ به همین خاطر باید مراقب باشیم تا با عادتهای بد غذایی مریض نشویم.
خلعتی با اشاره به اینکه غذاها دارای طبعهای سرد و گرم هستند،گفت: ما باید هر غذا را متناسب با طبع خود مصرف کنیم و در اسلام صبحانه مهمترین وعده غذایی است.
استاد جامعة الزهرا با اشاره به اینکه انسان باید در صبحانه از تمامی غذاها استفاده کند، ادامه داد: اگر میخواهیم از نظر جسمانی قوای بدن ما قوی باشد باید صبحانه را با اعضای خانواده در کنار هم بخوریم.
خلعتی دورهم بودن را از مهمترین اثرات روحی تغذیه در میان اعضای خانواده عنوان کرد و گفت: مادر باید مدیریت کند که غذا در یک زمان مشخص در خانواده صرف شود و اضافه بر این باید مهمترین وعده غذایی و غذاهای سنگین و خورشتی در خانه هنگامی آماده شود که پدر هم در کنار سایر اعضای خانواده حضور داشته باشد.
وی تصریح کرد: بهتر است غذای ظهر سنگین باشد ولی اگر غذای سنگین طبق دستورات اسلام در شب مصرف میشود باید میان غذا خوردن و خواب فاصله ایجاد شود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه باید غذا چند ساعت قبل از خوردن آماده شود، ادامه داد: غذایی را که از شبمانده بیش از دو بار نمیتوان گرم کرد و بهتر است در تغذیه به این نکته توجه شود که کسی که ناهار و شام نمیخورند لاغر شده و بدن خود را نابود میکنند.
خلعتی بابیان اینکه باید غذاها در خانه براساس یک منوی هفتگی و متنوع باشد، گفت: اگر یک روز غذاهای سفت مانند برنج مصرف میشود برای روز بعد یا شام باید از یک غذای آبکی استفاده کرد در غیر این صورت غذا از بدن به روشهای مختلف دفع شده و انسان مریض میشود.
وی افزود: خوردن برخی از غذاها مانند فلفل و ترشی به مقدار زیاد خوب نبوده چون فلفل موجب تندخو شدن انسان شده و ترشی هم موجب سرد شدن مزاج انسان شده و بر عملکرد مغزی تأثیر میگذارد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: کسانی که میان وعده نمیخورند و به آن بیتوجه هستند گرفتار زخم معده میشوند؛ به همین خاطر خوردن میان وعده ضروری است و خوردن نخود و کشمش و انواع تنقلات واجب است زیرا نخود و کشمکش سرشار از کلسیم بوده و برگههای مختلف ازجمله زردآلو از منابع سرشار آهن هستند.
خلعتی یادآور شد: باید مادران تنقلات را جایگزین چیپس و خوراکیهای مصنوعی کرده و بهتر است اگر فرزندان آنها به چیزهای شیرین علاقه زیادی دارند در کنار انواع شیرینی به آنها ترشی هم بدهند؛ البته لازم است ترشیجات زیاد مصرف نشوند چون سرد بوده و موجب کند ذهنی میشود.
افزودن دیدگاه جدید