زیارت باید فرصتی برای ارتقاء علمی و شعوری زئران باشد
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام رفیعی در گردهمایی روحانیون عتبات عالیات در شهر مقدس قم زیارت قبور ائمه اطهار(ع) را یکی از عوامل پالایش و حفظ شیعه از انحرافات دانست و افزود: در دنیای امروز که دشمنان اسلام از یک سو با طرح شبهات و از طرف دیگر با اشاعه ابتذال در ماهواره، اینترنت و سایتها به تفکرات و عقاید جوانان ما هجوم آوردهاند.
وی یکی از عوامل حفظ شیعه و جوانان از انحرافات را حضور در مشاهد مشرفه دانست و گفت: مجموعه زیارتگاه های ما عاملی برای جلوگیری از حملات دشمن است، البته اگر از این فضا خوب استفاده و بهره ببریم.
حجتالاسلام رفیعی با تأکید بر این که نمیشود مردم را اقراء به جهل کرد ابراز داشت: باید زیارت یک فرصت برای ارتقاء علمی و شعوری زائران اهل بیت(ع) باشد.
عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیة در بخشی از سخنان خود پیشنهاداتی را در باب تبلیغ روحانیون عتبات عالیات در کشور عراق و دیگر مشاهد مشرفه بیان کرد و افزود: زائران حرم اهل بیت (ع) را با اهمیت زیارت، آداب زیارت و همچنین محتوای زیارت آشنا کنیم؛ به عنوان نمونه در نجف اشرف بهترین زیارت نامه، زیارت غدیر است که دو بحث عمده دارد ابتدا امیرالمؤمنین(ع) را با استناد به آیات قرآن معرفی کرده و همچنین خدمات ایشان را مطرح می کند.
وی افزود: زیارت امین الله، زیارت جامعه کبیره که این زیارتنامهها مباحث توحید، امامت و اخلاق را دارا هستند برای زائران خوانده شود؛ همچنین باید زائران را با دعای عالیةالمضامین آشنا کرد، این دعا، دگرگرایی، درد جامعه داشتن، آموزش دعا و برد دعا را مطرح میکند.
استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با تبیین آسیبشناسی زیارت برای زائران گفت: قصد ریا و تظاهر، اختلاط زن و مرد، عدم معرفت و بصیرت، مسانید دورغین و بزرگنمایی آنچه که از نظر تاریخ مسلم نیست، عوامل آسیبشناسی زیارت است؛ زیارت در سیره معصومین(ع)، علمای و بزرگان نیز باید برای زائران بیان شود.
حجتالاسلام رفیعی در بخشی دیگری از سخنان خود پیرامون تبلیغ در شهرهای نجف و کربلا گفت: مباحث محتوایی غیر از زیارت، همچون داستانهای زندگی حضرت امیر المؤمنین(ع)، سخنان امام حسین(ع) و داستانهای قبل از کربلا، خطبهها و کلمات قصار حضرت امیر و خطبههایی که در مسجد کوفه ایراد فرمودند، معرفی فاطمه بنت اسد، ابوطالب، اصحاب ابی عبدالله و آراستگی زیارت ارائه شود.
افزودن دیدگاه جدید