اولین کتاب درباره «تاریخ شفاهی انقلاباسلامی در اراک» منتشر شد
به گزارش بلاغ به نقل از فارس، کتاب «تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در اراک» که به همت یوسف نیک فام گردآوری و تدوین شده است توسط حوزه هنری استان مرکزی منتشر شد.
این کتاب اولین اثر مکتوب دربارۀ انقلاب اسلامی در اراک است و شامل پیشینه فعالیتهای سیاسی در اراک، روزشمار انقلاب اسلامی در اراک، خاطرات شفاهی سیزده نفر از فعالان انقلاب اسلامی در اراک، شهدای انقلاب در اراک و اسناد و تصاویر است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«پس از آنکه در تهران اعتراضات شکل گستردهای یافت، مردم اراک نیز به صورت جدیتر وارد میدان شدند. با توزیع کتابهای دکتر علی شریعتی و اعلامیههای امام خمینی(ر ه) در بین جوانان در مدارس و مساجد، روحیه مبارزه و جهاد ترویج میشد.
فرهنگیان و کارگران از اولین گروههای مخالف بودند که خواستههای خود را به صورت علنی در شهر اعلام کردند. جامعۀ فرهنگیان اراک در پانزدهم مهر سال 1357 قطعنامهای صادر کرد و در چهارده بند مهمترین خواستههای این جامعه را به اطلاع عموم مردم رساند. «اعادۀ حیثیت از جامعۀ روحانیت و معلمان و دانشآموزانی که در شهرهای ایران تحت هر عنوان مورد اهانت و ضرب و شکنجه قرار گرفتهاند»، «آزادی کلیۀ معلمین و دانشآموزان بازداشت شده و کلیۀ زندانیان سیاسی» و «عدم دخالت پلیس در محیط مدارس و لغو حکومت نظامی در سرتاسر ایران» از مهمترین بندهای این قطعنامه بود. آنان در پایان اعلام کرده بودند که تا اجرای مفاد کامل قطعنامه از حضور در کلاسهای درس خودداری خواهند کرد...»
به تازگی از نیکفام کتابهای «خاطرات روزگار سرکشی(خاطرات تقی مکینژاد یکی از اعضاء گروه پنجاه و سه نفر و یکی از فعالان حزب توده ایران)» و «گردش روزگار بر عکس است(خاطرات شفاهی محمدحسین جمالزاده)» وارد بازار نشر کشور شده است.
افزودن دیدگاه جدید