راه های "خوب سخن گفتن و سخن خوب گفتن"
به گزارش خبرنگار بلاغ؛ حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی در هفتمین جلسه انتقال تجارب تبلیغی که با حضور بیش از 1500 نفر از مبلغان در سالن اجتماعات مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد، با اشاره به ضرورت برگزاری این گونه جلسات گفت: بیان و قلم از مهمترین راه های تبلیغی است که طلاب باید در هر دو زمینه حرفی برای گفتن داشته باشند چراکه میبینیم آن دسته از علمای ما همچون آیات عظام جوادی آملی, مکارم شیرازی و سبحانی که در هر دو زمینه فعالیت های گسترده ای دارند, در راستای خدمت به اسلام و مسلمین موفق تر می باشند.
وی سخنرانی را یک هنر ذاتی و خدادادی دانست و افزود: سخنرانی دو رکن اصلی دارد: 1. خوب حرف زدن؛ که از راه های تحصیل آن می توان به شرکت در این گونه جلسات, مطالعه و تمرین فراوان اشاره کرد. 2. حرف خوب زدن؛ که برای این کار باید از منابع دست اول استفاده کرد؛ همچنین یک خطیب برای رسیدن این نکته مهم باید سخنرانی تولید کند که با تلاش و پشت کار این امر نیز محقق می شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی در خصوص راه های جذب مخاطب عنوان کرد: استفاده از مثال ها و داستان های مفید از مهمترین راه های جذب مخاطبان می باشد.
این کارشناس دینی و مذهبی با اشاره به سبک های مختلف در سخنرانی گفت: توجه سخنران به سبک مورد علاقه خودش بسیار اهمیت دارد چراکه سخنرانان مطرح هرکدام شیوه, محور و سبک خاصی در سخنرانی دارند از جمله: محور و سبک تاریخی, حدیثی, تفسیری, اخلاقی, عرفانی و برخی نیز شالوده ای از همه این سبک ها را استفاده می کنند.
وی در ادامه افزود: پیدا کردن نیاز مخاطبان, ارتباط تنگاتنگ با آنها, اضافه کردن محفوظات و استفاده از مطالب بکر ونو از دیگر مطالب مهم در بهتر شدن کیفیت سخنرانی ها می باشد
حسینی قمی در پایان از ویژگی های یک روضه خوب گفت: مطالعه مقاتل و روضه ها, زمینه سازی خوب برای شروع روضه و استفاده از شعرهای پرمفهوم و با مضامین بالا مهمترین نقش را در شکل گیری و ارائه یک روضه خوب ایفا می کند.
افزودن دیدگاه جدید