۷ ويژگي مبلغ موفق
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمين فرجام، در همايش مشعل داران هدايت در اردوگاه مازندران با اشاره به آيه «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يِهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ(اسراء/9)»، ابراز داشت: مشعل داران هدايت بايد حامل قرآن باشند و كلام و سخن شان قرآني باشد.
وي با ابراز اين مطلب كه مروج و مبلغ آموزه هاي دين بايد با قرآن انس داشته باشد، تصريح كرد: مشعل داران هدايت بايد مشعل دار قرآن باشند زيرا اين كتاب آسماني براي هدايت است.
مدير حوزه علميه خراسان تاكيد كرد: طلبه بايد در هر سال تحصيلي به حداقل 100 آيه قرآن اشراف تفسيري داشته باشد.
وي در ادامه سه وظيفه و تكليف در مقابل قرآن را يادگيري ظاهر، تدبر و راهيابي با استفاده از اين كتاب الهي عنوان و در مورد تكليف نخست، خاطر نشان كرد: طبق آيه 20 سوره مزمل، هيچ عذري براي كسي نيست و بايد انسان خود را نسبت به قرائت قرآن مكلف بداند.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام تكليف دوم را تدبر در قرآن برشمرد و با بيان اينكه تدبر به معني انديشيدن عميق و آينده نگري با استفاده از قرآن كريم است، اظهار داشت: بر اساس روايت«... إنّ مِنَ البَلاءِ الفاقَةَ و أشَدُّ مِنَ الفاقَةِ مَرَضُ البَدَنِ و أشَدُّ مِن مَرَضِ البَدَنِ مَرَضُ القَلبِ ...»، عقوبتي بالاتر از بيماري دل وجود ندارد.
وي با بيان اينكه سومين وظيفه راهيابي از قرآن و يافتن مسير زندگي از اين كتاب آسماني است، افزود: همانطور كه اميرمومنان (عليه السلام) مي فرمايند، يكي از حقوقي كه فرزند به پدر و مادر دارد، آموزش و تعليم قرآن است.
این استادحوزه مشهد، آيه هاي 1 تا 27 سوره مباركه يس، درباره ويژگي هاي مبلغ دين ابراز داشت: يكي از وظايف افراد به ويژه مبلغان دين، انس، فهم و هدايت گري با استفاده از قرآن است و طلاب در اين زمينه وظيفه انتقال آموزه هاي ديني به مردم را عهده دار هستند.
مدير حوزه علميه خراسان، پشتكار و اميد به آينده خوب را يكي از اساسي ترين نكات مورد توجه براي «مشعل داران هدايت» دانست و تبليغ مرحله به مرحله را يكي ديگر از نكات مورد توجه عنوان كرد.
وي با اشاره به اينكه بر اساس آيه 13 اين سوره، گاهي تبليغ بايد فردي و سپس گروهي باشد، گفت: امروز حركت هاي فرهنگي جهادي مورد تقدير مقام معظم رهبري مي باشد.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام، به برخي ناهنجاري ها در كشور اشاره و خاطر نشان كرد: طبق آيه 14 سوره يس، مشعل داران هدايت بايد براي هنجار شدن و تبليغ آموزه هاي ديني حتي به صورت گروهي كار كنند و دست از وظيفه خود بر ندارند و پيام الهي را برسانند.
وي افزود: نكته ديگر اين است كه ابلاغ دين بايد مبين، شفاف و روشن باشد و اينگونه با مردم سخن گفت.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان به ويژگي ديگري در تبليغ اشاره و خاطرنشان كرد: با توجه به آيه 18 تا 20 سوره مذكور، بايد بدانيم كه مردم حق جو هستند و مبلغان ديني مي بايست آموزه هاي دين را با بلاغ مبين، به آنان ارائه دهند.
وي ويژگي ديگر را بر اساس آيه 21 اين سوره، دانست و ابراز داشت: مبلغ دين نبايد چشم داشتي به دريافت مزد و پاداش از مردم داشته باشد.
مدير حوزه علميه خراسان با اشاره به آيه 27 سوره يس، اميد داشتن نسبت به آينده و كار و تلاش با اين نگاه به عنوان هفتمين ويژگي يك مبلغ برشمرد.
خواهران طلبه به تبلیغ اهتمام داشته باشند
وي در ادامه با بيان اينكه نبايد خواهران طلبه به همين مقدار تحصيل در سطح 2 اكتفا كنند، ابراز داشت: البته با توجه به شرايط خواهران در زندگي و خانواده، اين انتظار از همه آنان نيست.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام با تاكيد بر اينكه خواهران طلبه نبايد تنها به زندگي فردي بپردازند بلكه مي بايست روشنگري و هدايت ديني داشته باشند، گفت: كمترين كار اين است كه الگوي ديني براي اعضاي خانواده و بستگان خود بوده و محوريت برگزاري جلسات قرآني آنان را عهده دار باشند.
گفتني است، در اين همايش كه به همت دفتر مدارس علميه خواهران حوزه علميه خراسان هر ساله ويژه خواهران طلبه اي كه در شرف پايان دادن به سطح دو خود هستند، برگزار مي شود، از تعدادي از برترين هاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي تقدير شد.
افزودن دیدگاه جدید