مساجد را مرکز اموات و ختم ها کرده ایم/ مسجد باید پارکینگ و تالار و اینترنت داشته باشد
به گزارش بلاغ به نقل از فارس، از 20 تا 29 شعبان به «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» موسوم است و شعار امسال این دهه از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، «آینده را با جوانانمان از مسجد بسازیم» تعیین شده است.
به همین مناسبت، آیت الله محی الدین حائری شیرازی از اساتید اخلاق به ستاد خبری دهه تکریم و غبار روبی مساجد گفت: وقتی عده ای به امام جماعت اقتدا می کنند، امام جماعت ظرف وسط می شود و مؤمنان هم ظروف مرتبط هستند، اگر 50 ظرف را به یک ظرف مرتبط کنیم، خود به خود آن 50 ظرف با یکدیگر با هم مرتبط می شوند و آب در یک ظرف می ایستد. بنابراین مسجد محل ارتباط دل های مؤمنان به یکدیگر است.
وی با تأکید بر اینکه مسجد باید کانون اخوت و دوستی شود، افزود: مسجد باید بانک اطلاعاتی شود، یعنی هر کس هر چیزی گم کرده است، در مسجد پیدا کند. توان دار ها وقتی به مسجد می آیند به ناتوان ها کمک کنند، مأمومین در مسجد می توانند با توانمند ها ارتباط بگیرند و از آن ها برای ناتوان ها کمک بگیرند.
آیت الله حائری شیرازی با اشاره به اینکه مسجد مکانی است که در آن امور را حل و فصل می کنند، خاطرنشان کرد: در زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هر وقت نماز جماعت برگزار می شد و می خواست اتفاق جدیدی بیفتد، بعد از نماز، حضرت سخنرانی می کرد و مسائل جدید را مطرح می نمود و مأموریت جدید را به مردم می گفتند، بنابراین در عصر ما مسجد باید کانون اجتماع مؤمنان باشد.
وی ادامه داد: مسجد باید پارکینگ داشته باشد تا مردم بتوانند هنگام نماز ماشین هایشان را در جوار مسجد بگذارند، مسجد باید رستوران داشته باشد که بتواند یک تنوعی در آن جا داشته باشد، مسجد باید تالار داشته باشد که بتواند مراسم عقد و عروسی را در آنجا برگزار کند.
این استاد اخلاق با اشاره به برخی آسیب های مجلس شادی مانند عقد و عروسی در جامعه بیان داشت: ما مساجد را مرکز اموات و ختم ها کرده ایم، در حالی که باید در این مکان عقد و عروسی انجام شود، زیرا اگر این مراسم ها در مسجد باشد، تمام آن نکات اخلاقی در مسجد رعایت می شود، مسجد باید مجهز به پروژکتور باشد تا فیلم ها و مستند های مفید را پخش کند، مسجد باید محلی برای نمایش فیلم ها داشته باشد.
وی مجهز بودن مسجد به امکانات اینترنتی و به تبع آن فضای مجازی را عامل دیگری از جذب جوانان به مسجد دانست و افزود: مسجدی کامل است که در تمام شئون زندگی مردم رابط باشد و ارتباط برقرار کند.
آیت الله حائری در پایان خواستار فراگیر شدن فرهنگ خادمی مسجد شد و تصریح کرد: مردم همان طور که به امامزاده ها علاقهمند هستند و در آن جا خدمت می کنند و خادم افتخاری می شوند، چقدر خوب است، برای مسجد هم خادم افتخاری شوند تا ثواب هایی که خدمت امامزاده ها دارند، این ثواب را در خدمت به مساجد هم داشته باشند. مردم بدانند مسجد خانه محبوب خداست و وقتی آن را پاک و تمیز نگه دارند، خدا دلشان را تمیز می کند.
افزودن دیدگاه جدید