مهارت های مثبت اندیشی برای مبلغان
یکی از افکاری که ما را در امر تبلیغ کارآمد و مفید می گرداند،داشتن افکار مثبت است،نگاه مثبت در رفتار ما و سایر مخاطبان تاثیر بسزایی می گزارد،از این رو نیاز است به تکنیک هایی که در ساختن افکار مثبت ما مؤثر واقع میشوند، اشارهای داشته باشیم:
1.در اختيار گرفتن فكر :
ابتدا شرايطي كه بدترين احساس را در ذهنتان به وجود مي آورد ، شناسايي كرده و برای حل و رفع آن چاره اندیش بکنید، چرا که اين افكار به شكل عميقي روي احساسات و رفتار شما تاثير مي گذارند .
2 .گرد آوردن شاهد :
وقتي كه باورهاي بدبيني را تشخيص داديد ، از خودتان بپرسيد : براي اين باور چه شاهدي وجود دارد ؟ دقت داشته باشيد كه شما براي مدت ها بدبين بوده ايد و روش هايي براي حفظ بدبيني در خود داريد . وقتي ابتدا در پي شاهد بر مي آييد ، موارد زيادي پيدا مي كنيد كه از بدبيني شما طرفداري مي كنند و چند تايي كه آن را رد مي كنند . از خود بپرسيد : چه حقيقتي خلاف اين باور است ؟ خود را به زور وادار كنيد تا اين جنبه را ملاحضه كنيد ، در نتيجه ، عقايد بدبينانه ي شما سست شوند .
پس در اين مهارت ، شما افكارتان را ارزشيابي مي كنيد و به اين نتيجه مي رسيد كه آن چه به خود مي گوييد ، لزوماً درست نيست .
3. ضبط صوت دروني :
هر كدام از ما يك ضبط صوت دروني داريم كه نواري بر روي آن گذاشته شده است . يك قسمت نوار ، منفي بافي و تلقين منفي به خود است و روي ديگر نوار مثبت انديشي است . افراد خوش بين هميشه به صداي ثبت دروني خود گوش مي دهند .
4. خودتان را دوست داشته باشيد :
لازمهي نگاه مثبت به جهان اين است كه نسبت به خودتان احساس خوبي داشته باشيد . اين بدان معني نيست كه خود را كامل بدانيد ، ولي حداقل خودتان را خوب و قابل قبول به شمار آوريد .
5 . از جملات مثبت استفاده كنيد :
جمله ي مثبت عبارتي است كه ما مدام بايد از آن استفاده كنيم تا اميدوارتر حركت نماييم . وقتي به طور مكرر از جملات مثبت استفاده كنيم ، يك حافظه ي اميدوار جديد در ذهن ناهشيار ما ايجاد مي شود و باعث ميگردد كه پس از چند بار تمرين ، بطور خودكار بيش تر مثبت فكر كنيم ، مثل اين جمله ي مثبت : « هر روز در هر طريق ، من بهتر و بهتر مي شوم . » اين جملات عباراتي عمومي اند و براي ايجاد اعتماد به نفس مفيدند .
6. از عبارات منفي استفاده نكنيد :
تا جايي كه ممكن است بايد جمله ي مثبت ما تنها شامل كلمات مثبت باشد . بهتر است كلماتي كه موجب ترس ، شك يا شكست مي شوند ، به كار نروند تا از جمله ي مثبت نهايت استفاده را ببريم.
7 . از زمان حال استفاده كنيد :
تا جايي كه ممكن است از زمان آينده استفاده نكنيد.
8 . چند جمله مثبت براي شروع روز بگوييد همانند :
- مشتاقانه منتظر يك روز شاد هستم .
- به استقبال تمام چيزهاي خوبي مي روم كه مخفيانه منتظر من هستند .
- براي ساختن يك روز خوب در مسجد، همه ي شرايط را دارم .
- با اعتماد به نفس و اطمينان به استقبال امروز مي روم .
.........................................................
منبع:http://www.socialsciences.ir
افزودن دیدگاه جدید