مهارتهای رفتاری با نوجوانان در تبلیغ
نوجوانان قشر حساس جامعه هستند و برای حضور در جمع آنها و آموزش معارف دینی لازم و ضروری است که این اصول را رعایت کنیم:
۱ ) اجتناب از به کار بردن زور و فشار:
هرگاه وارد مشاجره و اعمال فشار به نوجوانان شدید، بدانید که بازنده خواهید شد.
اگر در مواردی با نوجوانان اختلاف پیدا کردید، به جای وارد آوردن فشار، بکوشید قوانینی منطقی و متناسب با روحیات آنان وضع کنید که از طریق آن اختلافهایتان را برطرف سازید.
به جای تحمیل فشار گاهی اوقات بهتر است شیوههای کنترل را تغییر دهیم.
همچنین در بعضی خواستهها که خطری ندارد و از ما اطاعت نمی کند ،بگذاریم راهی را که ما نادرست میدانیم،بپیماید و پیامدهای آن را پذیرا شود. از این طریق میتوانیم همکاری و علاقه او را جلب کنیم.
۲ ) بهبود گسترش روابط:
با توجه به اینکه نوجوانان تمایل زیادی به صحبت کردن با سرپرستان ومربیان خود ندارند، برقراری ارتباط با آنها دشوار است.
نگاهشان به روابط بزرگان، یک نگاه منفی است ،این رابطه را یک رابطه نصیحت و موعظه گونه تلقی میکنند، از این رو برای جلب و توجه آنها باید رابطه، دوستانه و همراه با تکریم و احترام باشد.
برای بهبود این روابط دوستانه بهتر است اینها را انجام دهیم؛ اجرای برنامه ورزشی،برنامه گروهی،شوخی کردن،اهمیت دادن به سخنان آنها،استفاده از نظر و پیشنهاد آنها....
۳ ) مدارا کردن با نوجوانان:
اگر بتوانیم کاری کنیم که احساسات، دلبستگیها و ناراحتیهای خود را آشکار سازند، فرصت مناسبی برای مدارا با او و پرهیز از به کاربردن زور و فشار خواهیم داشت.
۴ ) پرهیز از ایجاد عصبانیت:
همه نوجوانان گاهی عصبانی و سرکش میشوند و این احساسات را به شکلهای گوناگون نشان میدهند.
مربیان تربیتی باید کمک کنند تا احساسات و خشم آنها به صورتی مناسب ظاهر شود و از انباشتهشدن عصبانیت در آنها جلوگیری به عمل آید.
۵ ) پرهیز از دروغ گویی:
برخی از مربیان به شکلهای گوناگون تناقضات و بیثباتی گفتارهای خود را نشان داده و موجب گیجشدن وعدم اطمینان واعتماد این قشر میشوند .
افزودن دیدگاه جدید