رفتن به محتوای اصلی

مهارت‌های مدیریت فرهنگی مساجد برای مبلغان(3)

تاریخ انتشار:
مدیر موفق باید نیروی انسانی، شیوه های نو و ابزارهایی را به کارگیرد که با کمک آن ها می تواند به مسجد و مرکز فرهنگی رونق بخشد و توجه مردم، به خصوص نسل جوان، را جلب کند.
مهارت مدیریت مسجد

۱۳. بسیج همه ی امکانات و منبع ها

 مدیر موفق باید نیروی انسانی، شیوه های نو و ابزارهایی را به کارگیرد که با کمک آن ها می تواند به مسجد و مرکز فرهنگی رونق بخشد و توجه مردم، به خصوص نسل جوان، را جلب کند.

۱۴. ایجاد واحدهای آموزشی

 مانند ایجاد گروه ها و کمیته های علمی، پژوهشی، تخصصی. دراین باره بسیج و پایگاه مقاومت نقش ممتازی دارند.

۱۵. ایجاد خلاقیت

 مدیر و معلمی موفق است که قدرت تحویل اندیشه و طرحی جدید، جذاب داشته باشد. درغیر این صورت، نیروی جوان از برنامه های تکراری گریزان و درنتیجه به مراکزی جذب می شود که برای او، از راه های مختلف و شبکه های ماهواره ای و رایانه ای، جاذبه ی کاذب ایجاد می کند.

۱۶. انگیزه

 انگیزه یکی از مؤثرترین عامل های جذب است که از دیدگاه عالمان دینی صورت های مختلفی دارد؛ مانند انگیزه ی پنداری، مادی و معنوی.
معلم و مربی، با لحاظ مناسبات و ملاحظات افراد، از صورت های ذکرشده بهره می برد. او به دنبال انگیزه ای است که تاثیری بسیار قوی و مداوم داشته باشد و روح انسان را به هنگام کمبود، ناکامی و ناامیدی از تزلزل و بحران حفظ کند.

کوناه آنکه مدیر موفق برای دانش آموزان خود انگیزه ی معنوی ایجاد می کند.

۱۷. شرکت دادن جوانان و نوجوانان درمسئولیت ها، با هدف جذب دیگر جوانان

در مسجدها، هر نوجوان و جوانی می تواند، باتوجه به علایق و توانایی های خود، کاری بکند و رابطه ی مناسبی با افراد هم سن وسال خود برقرار کند و آن ها را به مسجد و مراکز دینی و تربیتی جذب کند.

۱۸. اجرای مسابقه ها

 اجرای مسابقه های علمی، ورزشی، هنری و رزمی با همکاری پایگاه مقاومت بسیج مسجد برای جوانان و نوجوانان جذاب است و در تحقق هدف های مسجد نقش مؤثری دارد.

۱۹. معرفی الگو، پرداختن به قصه ی زندگی آن ها و در صورت امکان، دیدار با آن ها

۲۰. اقامه ی نماز جماعت اول وقت در عین رعایت اختصار

پیامبر صل الله علیه و آله دراین باره می فرمایند:
« اذا صَلی اَحَدَکُمْ بِالنْاسِ فَلیخفّفْ فَاِنَّ مِنْهُمْ الضَعیف و الکَبیر و ذالحاجه و اِذا صَلّی لِنَفْسه فَلْیَطول ماشاء»
هرگاه فردی از شما امام جماعت شد، باید نماز را کوتاه کند و به حداقل اکتفا نماید؛ چون در میان اقتداکنندگان، انسان های ضعیف، سالخورده، مریض، نوجوان و افراد دارای مشکلات مغازه دار، مسافر و... هستند و هر زمان برای خودت به تنهایی نماز می خوانی به هر میزان مایل هستی طول بده.

.......................................

منبع

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.