مهارت افزایش تسلط مبلغان در تبلیغ
یک مبلغ دین برای اینکه بتواند در راستای تبلیغ گام های موثری را برداشته و با یک تسلط قوی مباحث را پیش برده و مدیریت موفقی را داشته باشد،علاوه بر توکل به خدای متعال نیازمند به یک اعتماد به نفس قوی هم هست.
از جمله مهارت های افزایش اعتماد به نفس :
1. به موفقیتهای خود نگاهی بیندازید
از موفقیتهایی که تاکنون داشتهاید، برای خود لیست تهیه کرده و هر از چند گاهی، نگاهی به آن بیندازید.
2. دست دادن خود را محکمتر کنید
شل و وا رفته دست ندهید، محکم و قدرتمند دست بدهید و همچنین گرم و صمیمانه
3. در حال زندگی کنید
اگر در حال زندگی کنید و تمام انرژی خود را متوجه زندگی در لحظه نمایید، فردای شما هم تضمین خواهد شد. اگر عمر خود را در حسرت دیروز یا نگرانی فردا سپری کنید، لحظهها را از دست خواهید داد و این به معنی از دست دادن فردا نیز میباشد.
4. نه گفتن را یاد بگیرید
بسیاری از افراد، قدرت نه گفتن را ندارند و این مورد برای آنها مشکلاتی را ایجاد نموده است. اگر پیشنهاد یا درخواستی به شما میشود که میل ندارید آن را بپذیرید، با قاطعیت اما با احترام بگویید نه.
اغلب اوقات در مورد یک موقعیت با یک شخص دچار توهماتی میشویم که درست نیستند. اگر شک و تردید و سؤالی برای شما پیش بیاید و آن را رفع نکنید، این شک و تردید روی رفتار شما تأثیر میگذارد.
5. فکر کنید که اعتماد به نفس بینظیری دارید
هرگز این فکر را به خود راه ندهید که اعتماد به نفس ندارید. همیشه سعی کنید فکرهای مثبت و والایی داشته باشید. اگر خودتان فکر کنید که اعتماد به نفس ندارید، چهطور انتظار دارید که دیگران فکر کنند که شما اعتماد به نفس دارید.
6. سر خود را بالا نگه دارید
این کار باعث میشود جریان خون از قلب به مغز (خون شریانی) و از مغز به قلب (خون وریدی) به آسانی انجام پذیرد. حجم ریهها افزایش یابد و در واحد زمان، اکسیژن بیشتری با خون مبادله شود. راههای هوایی از قبیل نای، نایژهها، حلق و بینی تا حدودی در یک امتداد قرار گیرند و تنفس، راحتتر شود، میزان دید بیشتر شود، به برازندگی ظاهری شخص کمک کند و از همه مهمتر، اعتماد به نفس شخص را زیاد میکند.
7.با ترس خود روبه رو شوید
مطمئن باشید چیزی که از آن ترس دارید به آن بدی که شما فکر میکنید نیست. روبه رو شدن با آنچه شما از آن میترسید، باعث افزایش اعتماد به نفس میشود.
8. عذرتراشی نکنید
شایعترین بهانهای که میتواند در برابر هر تغییر مثبتی آورده شود، این است که من ذاتاً اینطور هستم (یعنی اعتماد به نفس ندارم) یا من اینطور بزرگ شدهام.
9. نگرش مثبت داشته باشید
سعی کنید به موفقیتها و نکات قدرت خود فکر کنید. اعتماد به نفس پایین، تردید و دودلی هنگامی رخ میدهد که شما به عیوب و نقایص خود فکر میکنید. در عوض، افکارتان را به شخصی که در حال گفتوگو با او هستید متمرکز کنید. به این ترتیب، هم شما اضطراب خود را از خاطر خواهید برد و هم اینکه طرف مقابل از توجه شما خرسند و مشعوف خواهد شد.
10. ازعدم پذیرش نترسید
یکی از عاملهای اصلی در اعتماد به نفس پایین، ترس از عدم پذیرش (طرد شدن) است. آنچه را که فکر میکنید درست است انجام دهید. به یاد داشته باشید این انتظار اشتباهی است که بخواهیم همیشه مورد پذیرش و تأیید دیگران باشیم.
11. توقعات خود را کاهش دهید
همیشه عالی بودن غیرممکن است. افرادی که میخواهند همیشه عالی باشند، هیچکاری را انجام نمیدهند.
12. مشکلات را زیاد بزرگ نکنید
بزرگ کردن مشکلات موجب کاهش احساس توانایی و اعتماد به نفس شما میشود. به یاد داشته باشید برای حل مشکلات، شما توانایی لازم را دارا هستید و همیشه برای حل یک مشکل، دست کم یک راه حل وجود دارد.
13. در انجام کارهایتان پافشاری کنید
زمانی که در میدان چالشی جدید قرار می گیرید، مقاومت به خرج دهید. اعتماد به نفس واقعی از این اعتماد ناشی می شود که شما می توانید با اتکا بر توان خویش و بدون در نظر گرفتن نتیجه کار، با سعی و تلاش، عملی را انجام دهید.
اگر زمانی که اعتماد به نفس انجام کاری را دارید، مسئولیت انجام آن عمل را به تعویق بیندازید، هرگز آن را انجام نخواهید داد.
14. کارها را تمام کنید
تمامی وظایف و کارهایی را که به عهده میگیرید، به انجام برسانید. آنها را به بهترین شکل ممکن و با استفاده از تمام توان و کاراییتان انجام بدهید. کارهای نیمه کاره، ذهن شما را مشغول میکنند و اعتماد به نفس شما را کاهش میدهند.
...................................
افزودن دیدگاه جدید