زیارت؛ پله ای که در ماه رمضان رسیدن به خدا را نزدیک تر می کند
به گزارش بلاغ به نقل از ایکنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی علیزاده موسوی، رئیس پژوهشکده حج و زیارت در گفت و گویی به تشریح تأثیر روزه داری و زیارت بر هم پرداخت و اظهار کرد: در مقدمات زیارت آمده است: کسی که می خواهد به زیارت برود باید برای این کار آمادگی پیدا کند و هر چه روح انسان آماده تر باشد و از حیث وجودی انسان خودش را برای زیارت قابل تر کرده باشد تأثیر این زیارت بیشتر خواهد بود.
وی ادامه داد: متأسفانه ما گاه فکر می کنیم زیارت صرفاً انتظاراتی است که از فردی که به زیارت او می رویم، داریم، اما واقعیت این است که انسان برای پالایش و تعالی روح و استفاده از جذبه های روحانی که در کنار مراقب بزرگان دین است باید به زیارت برود؛ حال اگر انسانی که می خواهد به زیارت برود روزه هم باشد و در ماه رمضان این زیارت را انجام دهد، ماهی که حتی نفس های انسان هم تسبیح است و خواب انسان عبادت، این گرسنگی که در انسان هست زمینه تأثیر پذیری از زیارت را بیشتر و چند برابر خواهد کرد.
حجت الاسلام علیزاده موسوی عنوان کرد: در باب زیارت امام حسین(علیه السلام) و برخی از ائمه(علیهم السلام) داریم که یکی از آداب زیارت، روزه داری در هنگام زیارت است چرا که روزه در اعتلای روح تأثیر دارد. از سوی دیگر فضای زیارت موجب کسب معنویت می شود و این کسب معنویتی که در یک مکان روحانی ایجاد می شود می تواند جایگاه معنوی فرد را به شدت افزایش دهد و بالا ببرد.
وی به مردم توصیه کرد تا در این ماه که روزه دار هم هستند به زیارت حتی شده به زیارت امامزاده نزدیک محل زندگی خود بروند و گفت: ماه رمضان ماه رفتن به درب خانه خداست. ما شیعیان قائل به توسل هستیم و معتقدیم زیارت عتبه و اولیای الهی زمینه را برای نزدیکی به خدا و خدا محوری بیشتر آماده می کند.
رئیس پژوهشکده حج و زیارت ادامه داد: در این ماه انسانی که گرسنه و تشنه است و به قرائت قرآن می پردازد و گاه اهل نماز شب هم هست، اگر بتواند حضوری هم در حرم بزرگان داشته باشد می تواند تأثیر زیادی از این زیارت بگیرد. زیارت با زبان روزه می تواند در مسیری که انسان می خواهد به خدا برسد مانند یک پله عمل کرده و نزدیکی به خدا را زودتر حاصل کند.
وی افزود: همچنان که ما برای قرآن خواندن و سایر اعمال برنامه های تعریف شده ای تنظیم می کنیم، اگر بتوانیم این فرهنگ را نیز جا بیندازیم که برنامه های عبادی خود را در جوار امامزاده ها و قبور اولیای الهی انجام دهیم، می توانیم از انرژی مثبتی که در این فضاها هست استفاده و حال معنوی ماه رمضان را دو چندان کند.
علیزاده موسوی تصریح کرد: ظرفیت های زیادی در مراکز زیارتی ما است که باید به دنبال بهره برداری از این ظرفیت ها باشیم.
افزودن دیدگاه جدید