رفتن به محتوای اصلی
کارشناس طب سنتی

فواید روزه و تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار:
کارشناس و متخصص طب سنتی مؤسسه آل اسحاق قم با بیان این‌ که روزه یک عامل و شیوه بسیار کارآمد برای درمان بسیاری از بیماری‌ ها است و اضطراب را نیز کاهش می‌ دهد، گفت:‌ بسیاری از بیماری‌ های سیستم گوارش، کبد، کلیه‌ ها و نیز برص با روزه درمان می‌ شود.
روزه

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حجت الاسلام محسن اسماعیلی، متخصص طب سنتی مؤسسه آل اسحاق قم گفت: از نظر طب سنتی از آن جایی که در مدت یازده ماه سال به معده خود هیچ استراحتی نمی دهیم و سیستم گوارش بدن به صورت دائم فعالیت های سنگین انجام می‌ دهد ماه رمضان فرصت مناسبی است که با تغذیه درست و به اندازه به معده خود استراحت دهیم.

وی با توجه به آیه 62 سوره مریم که خداوند می فرماید به مؤمنان در بهشت دو وعده صبح و شام رزق می دهیم، افزود: از نظر طب سنتی هم بهترین روش تغذیه دو وعده در روز است و بیشتر از این مقدار خوردن سبب بروز بسیاری از بیماری های مربوط به معده، کبد و کلیه می شود.

استاد دانشگاه تهران در ادامه با بیان این‌ که بدن نیاز به سوخت و ساز دارد افزود: وعده صبحانه سوخت بدن را تأمین می‌ کند و در وعده شب انرژی ساختی بدن تأمین می شود. البته طب سنتی تأکید دارد بر این مطلب که وعده شب باید در ابتدای شب باشد تا معده فرصت برای هضم غذا را داشته باشد زیرا خواب با معده پر بسیار خطرناک است.

وی با توجه به این‌ که در وعده صبحانه باید سوخت بدن برای فعالیت روزانه تأمین شود، گفت: باید یک وعده مقوی و پر انرژی در نظر گرفته شود و از مصرف شیرینی جات و غذاهای زود هضم استفاده نشود.

وی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به این که روزه بیشترین فایده را برای معده انسان دارد، اظهار داشت: بسیاری از بیماری‌ های سیستم گوارش، کبد،  کلیه‌ ها و نیز برص ثابت شده که با روزه درمان می شود. به طور کلی چون بسیاری از بیماری ها به خاطر افزایش بلغم در بدن انسان به وجود می آید، روزه یک عامل و شیوه بسیار کارآمد برای کاهش بلغم در بدن است و درمان بسیاری از بیماری ها است. همچنین روزه برای کاهش اضطراب هم مفید است.

حجت‌ الاسلام اسماعیلی با تأکید بر این‌ که روزه برای افراد سالم بسیار مفید است، گفت: ممکن است در برخی موارد که افراد مشکل کلیوی دارند، روزه ضرر داشته باشد.

کارشناس طب سنتی با تأکید بر پرهیز از پرخوری در افطار و سحر گفت: بهتر است در وعده افطار از شیرینی‌ های طبیعی مانند خرما و عسل و اگر در دسترس نبود از نبات که طبیعتی گرم دارد، استفاده شود و از نوشیدن آب سرد پرهیز شود.

وی همچنین افزود: بهتر است از نوشیدنی گرم مانند آب جوش و شیر گرم و یا چای کم رنگ استفاده شود. در وعده سحری هم بهتر است غذا های زود هضم مانند میوه و سالاد اول مصرف شود و بعد، از غذا های دیر هضم استفاده شود؛ زیرا در غیر این صورت سیستم گوارشی برای هضم آن دچار مشکل می شود.

حجت‌ الاسلام اسماعیلی با اشاره به این که در طول روز بدن آب فراوانی را از دست می‌ دهد، افزود: باید این مقدار آب از دست رفته با خوردن میوه هایی همچون هندوانه و خربزه و دیگر میوه ها و همچنین نوشیدن مایعات مانند آب و شیر و شربت های مختلف جبران شود و از نوشیدن آب زیاد خودداری شود؛ زیرا سبب افزایش بلغم می‌ شود.

وی در ادامه گفت: افرادی که اضافه وزن دارند بهتر است بیشتر پرهیز کنند و مقدار کمتری غذا بخورند تا با استفاده از این فرصت مناسب بتوانند وزن خود را کاهش دهند.

وی همچنین تأکید کرد: در طب سنتی و اسلامی از خوابیدن با شکم پر، نهی مؤکد شده است؛ بنابر این خواب بلافاصله بعد از وعده سحری بسیار خطرناک است و در دراز مدت می تواند منجر به آلزایمر و امراض فراوان دیگری برای معده و کبد شود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • آدرس های صفحه وب و آدرس های ایمیل به طور خودکار به پیوند تبدیل می شوند.