برخی به بهانه امر به معروف آبروی دیگران را می برند
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، در ادامه شرح زیارت جامعه کبیره، به ادامه تفسیر عبارت «وَ أَمَرْتُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَيْتُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ جَاهَدْتُمْ فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ» پرداخت و اظهار داشت: عبارت مذکور اشاره به آن دارد که «امامان معصوم(علیهم السلام) آمران به معروفی بودند که حق مطلب را به خوبی ادا کرده اند» و همه باید نسبت به این مسئله اهتمام داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان با تأکید بر این که، امر به معروف واجبی الهی، اما کفایی است، تصریح کرد: وای به حال جامعه ای که مردمان آن عادت به امر به معروف و نهی از منکر و همچنین پذیرش حرف معروف نداشته باشند؛ چراکه در این صورت چیزی از دین باقی نمی ماند و اگر هم مختصر ایمانی در مردم بماند، صرفاً ظاهری بوده و هیچ ارزشی نخواهد داشت.
*ضرورت فراگیر شدن امر به معروف
امام جمعه اهواز، به بیان حدیثی از معصوم(علیهم السلام) پرداخت و افزود: اگر ما خواهان کشوری آباد و اسلامی هستیم، باید به حدیث شریف «اگر می خواهید دین سراسر جامعه شما را فرا گیرد، به گونه ای که در هر گوشه آن، دین جلوه گر باشد، باید به امر به معروف و نهی از منکر روی آورید» عمل کنیم.
عضو خبرگان رهبری، با ابراز تأسف از وجود منکرات در جامعه و کم توجهی مردم برای امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کرد: امر به معروف باید با کمال ادب و حفظ امانت، صورت پذیرد، اما متأسفانه برخی مثلاً برای ادای این فریضه دینی، در مقابل دیدگان مردم، آبروی دیگران را می ریزند و این اقدام به هیچ وجه شایسته نیست.
*نحوه ارشاد و هدایت مردم
وی در ادامه به نحوه ارشاد و هدایت مردم اشاره کرد و بیان داشت: در امر به معروف و نهی از منکر، انسان باید خیلی مؤدبانه و خیرخواهانه فردی که مرتکب خطا شده را متوجه سازد و شخص مورد خطاب معروف کننده نیز باید ضمن تعقل و تفکر، آن را بپذیرد؛ چراکه «اَلمؤمِنُ مِرآتُ الْمُؤمِنْ».
*بیتوجهی به انتقاد سازنده نشانۀ کوته فکری است
آیت الله موسوی جزایری، با انتقاد از رفتار زشت و زننده برخی افراد هنگام شنیدن حرف حق، اظهار داشت: چرا برخی افراد در مواجهه با انتقاد، بی توجهی می کنند! مگر امام صادق(علیه السلام) نفرمود که «أحَبُّ إخوانِي إليَّ مَن أهدی إليَّ عُيوُبِي»؛ پس به چه علت برخی ها عصبانی شده و داد می زنند!؟ آیا آن ها نمی دانند انسانی که رشد عقلی کاملی داشته باشد، از اینکه کسی او را مورد انتقاد قرار دهد، ناراحت نمی شود!.
*نگویید «عیسی به دین خود، موسی به دین خود»
نماینده ولی فقیه در خوزستان در ادامه گفت: وقتی خداوند متعال امر به معروف را واجب کرده، مؤمنین تکلیف شرعی دارند به آن جامه عمل پوشانند و نمی توانند بگویند «عیسی به دین خود، موسی به دین خود»؛ چراکه «بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ» همه مردم نسبت به همدیگر ولایت دینی داشته و مسئول اعمال و رفتار یکدیگر هستند.
امام جمعه اهواز، در پایان سخنان خود، به آیه 67 سوره توبه مبنی بر «الْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ بَعْضُهُم مِّن بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمُنكَرِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَيَقْبِضُونَ أَيْدِيَهُمْ نَسُواْ اللّهَ فَنَسِيَهُمْ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» اشاره کرد و اظهار داشت: قرآن کریم در این آیه انسان ها را به 2 دسته مؤمنان و منافقان تقسیم بندی می کند، اما دسته دیگری را هم با عنوان «الْفَاسِقُون» معرفی می کند که این لقب، به آن دسته از مؤمنانی که فریضه امر به معروف و نهی از منکر را ترک کرده و در برابر گناه سکوت کردند، تعلق می گیرد.
افزودن دیدگاه جدید