شب قدر فرصت تصحیح اشتباهها و جبران خطاها
به گزارش بلاغ،حجت الاسلام و المسلمین علی اصغر قائمی، نویسنده و از اساتید درس اخلاق حوزه علمیه قم، در گفت و گویی، اظهار داشت: برای شناخت عظمت شب های قدر کافی است به قرآن و سوره مبارکه قدر مراجعه کنیم، آنجا که خداوند می فرماید: «لیله القدر خیر من الف شهر».
وی ادامه داد: اگر این هزار ماه را حساب کنیم، خواهیم دید حدود هشتاد سال خواهد شد که حدود عمر یک انسان است پس در واقع این شب قدر از یک عمر انسان ارزش بیشتری دارد.
حجت الاسلام قائمی در بیان اهمیت و ارزش لیالی قدر افزود: در آثار برخی علما و بزرگان دیده شده که اگر شخصی حتی یکبار در طول عمرش ارزش و اهمیت شب قدر را درک کند و از آن استفاده کند در واقع تمام عمرش را درک کرده است.
وی عنوان کرد: جهت مهم دیگری که به این شب ارزش داده و آن را متمایز از سایر ایام و لیالی قرار داده است تعیین تقدیر و سرنوشت انسان تا سال آینده در این شب است، اعم از تعیین رزق و روزی تا سال آینده و مشخص شدن اجل ها، و اگر انسان ها معنا و مفهوم دقیق این تعیین سرنوشت را درک کنند به راحتی از کنار این شب ها رد نمی شوند.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم در بیان معنا و مفهوم تقدیر و سرنوشت انسان در شب قدر تشریح کرد: ما در شب قدر، تعیین تقدیر داریم اما این به معنای جبر نیست یعنی این طور نیست که بدون حساب کتاب تقدیر انسان مشخص شود که فلان شخص فلان مقدار روزی داشته باشد یا فلان شخص اجلش در فلان تاریخ باشد، بلکه به همراه حساب دقیق است و در واقع تعیین چگونگی سرنوشت به دست خود انسان است.
وی ابراز داشت: برخی بزرگان از روایات تعیین سرنوشت در شب های قدر این گونه برداشت کرده اند که پرونده یکسال گذشته انسان مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس عملکرد سال گذشته سرنوشت سال آینده انسان مشخص می شود.
نویسنده کتاب اصول اعتقادات در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در دانشگاه ورقه امتحان دانشجو و نمره او آینده درسی او و این که در پایه بالاتر قرار بگیرد یا نه را مشخص می کند شب قدر همینگونه است اما امتیازی که خداوند به انسان ها داده این است که خداوند ورقه امتحانی اعمال را در این شب به دست انسان داده و به او فرصت تصحیح اشتباهات و جبران خطاها را می دهد.
افزودن دیدگاه جدید