کمرنگ جلوه دادن حوزه علمیه قم نهایت کم لطفی است
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام سیدحسین مومنی در مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله میرزا جواد تبریزی که در مدرس فقهی این مرجع تقلید برگزار شد، با اشاره به کسانی که دغدغه سلوک اهل بیت(علیهم السلام) را دارند، اظهار داشت: بالاترین این درس ها در سیره عملی بزرگان دین و مراجع تقلید نمایان بوده است.
وی با بیان اینکه ثلمه بر دین با رحلت علما و مراجع کاملا محسوس است، تصریح کرد: مراجع تقلید و علما کسانی هستند که در طریق اهل بیت(علیهم السلام) سلوک کردند و زندگی آن ها عینا مطابق بوده با آنچه که حضرات معصومین(علیهم السلام) بیان فرموده اند.
این استاد حوزه افزود: انسان برای اینکه شخصی را به عنوان الگوی خود قرار دهد باید در طریق اهل بیت(علیهم السلام) سلوک کند.
حجت الاسلام مومنی با اشاره به شاخصه های تبیین شده از سوی امام صادق(علیه السلام) برای شناخت عالم دین، اظهار داشت: باید استادی را برای طریق خود در علم و عمل قرار داد که این ویژگی ها در وجود او متجلی باشد؛ عالم باید شاگردان خود را از شک به یقین رسانده و رفتار و اعمال و گفتار وی، آن ها را از کبر به تواضع برساند.
وی افزود: براساس این حدیث عالمان باید اخلاص در عمل داشته باشند و پیروان خود را به محبت خدا برسانند و عمل ایشان، آن ها را متوجه آخرت کند.
*تجلی خصیصه فروتنی در مکتب فقهی حضرت آیت الله تبریزی
این استاد حوزه علمیه با اشاره به تواضع مثال زدنی حضرت آیت الله تبریزی، گفت: کسانی که در مکتب فقهی این مرجع تقلید تلمذ کردند شاهد تجلی خصیصه فروتنی در این عالم بزرگوار بودند.
*مکتب شاگردپرور آیت الله العظمی تبریزی
حجت الاسلام و المسلمین مومنی با اشاره به ویژگی شاگردپروری حضرت آیت الله تبریزی، اظهار داشت: این مرجع تقلید در قم شاگردان بسیاری تربیت کرد و امروز حوزه علمیه قم از شاگردان تربیت شده مکتب این عالم بزرگوار استفاده می کند و طلاب از محضر این افراد بهره می برند و به همین دلیل نهایت کم لطفی است که انسان بخواهد حوزه علمیه قم را کمرنگ جلوه دهد.
وی با بیان اینکه حضرت آیت الله تبریزی پیوسته برای خداوند تلاش می کرد، ابراز داشت در لحظه به لحظه زندگی این عالم بزرگوار اخلاص متجلی بود.
*تاکید بر توسل به حضرت فاطمه(سلام الله علیها)
این استاد حوزه علمیه با اشاره به تاکید حضرت آیت الله تبریزی بر لزوم توسل به اهل بیت(علیهم السلام)، اظهار داشت: این عالم ربانی همواره به زیارت مضجع شریف حضرت معصومه(سلام الله علیها) اهتمام داشت و همیشه بر توسل به حضرت زهرا(سلام الله علیها) تاکید می کرد.
حجت الاسلام مومنی افزود: کسانی که با حضرت آیت الله تبریزی مانوس بودند، از حالت شک خارج و به یقین می رسیدند.
وی با اشاره به اهتمام آیت الله تبریزی به زیارت قبور علما و مومنین، گفت: بنده بارها ایشان را در «آرامستان ابوحسین» مشاهده می کردم که با انکسار خاصی بر سر قبرها حاضر می شدند.
این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: آیت الله العظمی تبریزی دائم بر لزوم خودسازی نفس و تبعیت از خداوند تاکید می کردند.
حجت الاسلام مومنی با اشاره به بخشی از وصیت نامه مرحوم حضرت آیت الله تبریزی، اظهار داشت: این عالم بزرگوار در بخشی از وصیت نامه خود تاکید می کنند «در طول حیاتم سعی کرده ام قبل از آنکه نصیحتی متوجه کسی کنم خود بدان عمل کرده باشم؛ بر تمام مؤمنین است با دل و جان از مسلمات مذهب حق دفاع کنند و هیچگاه اجازه ندهند بعضی با القاء شبهه، عوام از مؤمنین را فریب دهند؛ خصوصا در مسائل شعائر حسینیه که تشیع به واسطه آن زنده است. حفظ شعائر اهل بیت علیهم السلام حفظ مذهب بر حق تشیع است، در آن کوتاهی نکنید که مسئول هستید».
*لزوم پرهیز از کوتاهی در علم آموزی
وی با اشاره به توصیه حضرت آیت الله تبریزی به پرهیز از کوتاهی در علم آموزی، گفت: این عالم ربانی در وصیت نامه خود تاکید می کنند «طلاب با جدیت و تلاش تقوای الهی را پیشه کار خود کنند و در امر تحصیل تلاش کنند و همواره رضای خدا را مدنظر داشته باشند».
*مرجع تقلیدی که خود را طلبه ساده می دانست!
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه تواضع و فروتنی آیت الله العظمی تبریزی در وصیت نامه ایشان نیز مشهود است، تصریح کرد: این عالم بزرگوار با این مقام علمی خود را طلبه ساده ای بیش نمی دانست.
حجت الاسلام و المسلمین مومنی با بیان اینکه حضرت آیت الله تبریزی دلبسته دنیا نبود، گفت: ایشان در وصیت نامه خود نیز تاکید می کنند کاری نکنیم که دل امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به درد آید.
وی در پایان با بیان اینکه آیت الله العظمی تبریزی پیوسته اهل گریه بر اهل بیت(علیهم السلام) بود، خاطرنشان کرد: ایشان دائم بر مظلومیت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) می گریستند.
افزودن دیدگاه جدید